Læs også:

Close
Det kinesiske flag, flag, Kina. (Foto: Unsplash)

NEWS: Kina vil have en offentlig undskyldning efter tegning i Jyllands-Posten

Nyheder  | 

Kina vil have en offentlig undskyldning efter tegning i Jyllands-Posten · Copenhagen Fashion Week: Bæredygtig omstilling i 2020-2022 · Klimaforandringerne udfordrer de ikoniske UNICEF-telte · Tivoli afslører årets første Fredagsrock navn · Dagens billede: Trine Dyrholm vinder Robert Prisen 2020

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kina vil have en offentlig undskyldning efter tegning i Jyllands-Posten

I går, den 28 januar 2020, bragte Jyllands-Posten en tegning af det kinesiske flag i mandagsavisen. Tegningen er lavet af Niels Bo Bojesen, og viser det kinesiske flag, hvor Kinas fem gule stjerner er skiftet ud med corona-virussen i samme stil, som stjernernes placering i det oprindelige flag.

Tegningen af corona-virussen på det kinesiske flag har skabt stor debat, og nu kræver de kinesiske myndigheder en officiel undskyldning fra Jyllands-Posten.

Chefredaktør for Jyllands-Posten, Jacob Nybroe, understreger over for TV2-Nyheder, at tegningen ikke har været med hensigt på at latterliggøre eller forulempe kineserne.

– Vi kan jo ikke styre, hvordan det virker på myndigheder i Kina, at vi tegner og indrammer begivenheden på den måde. Det har vi ikke kontrol over, siger Jacob Nybroe.

Ydermere understreger Jacob Nybroe, at tegningen ikke vil blive trukket tilbage og tilføjer, at hele situationen skyldes forskellige kulturelleforståelser.

Læs også: Det skal du vide om corona-virussen

Copenhagen Fashion Week: Bæredygtig omstilling i 2020-2022

Copenhagen Fashion Week præsenterede i går, den 28. januar 2020, en handlingsplan for en bæredygtig omstilling i 2020-2022. Planen skal ikke alene styrke modeugen bæredygtighedsprofil, men endnu vigtigere også opfordre modeindustrien til at fremskynde en nødvendig og omfattende indsats på området.

Handlingsplanen omhandler, hvorvidt at modeugen som event, løbende skal blive mere bæredygtig. Der vil blandt andet ske en reducering af modeugens CO2 udledning med 20 procent, og der bliver sigtet mod nul affald ved afholdelsen af modeugen i 2022. Derudover vil Copenhagen Fashion Week også implementere en række nye krav og standarder, for optagelse på modeugens officielle kalender, og derved skubbe branchen i en mere bæredygtig retning.

Fra januar 2023 skal alle brands, der ansøger om at afholde show eller præsentation under modeugen, opfylde et minimum af bæredygtighedskrav for, at kunne blive optaget på den officielle showkalender. Her skal de forskellige brands forpligte sig til 17 minimumsstandarder, som blandt andet lyder på: ikke at destruere udsolgt tøj, at bruge mindst 50 procent certificerede, økologiske, upcyclede eller genanvendelig tekstiler i deres kollektioner  – samt anvende bæredygtig emballage, og undgå affald ved show-afholdelse.

I 2023 lanceres en ny plan for de kommende år.

Fashion Week, Boozt modeshow, catwalk, modeller. (Foto: MY DAILY SPACE)
Boozt.com startede modeugen, i mandags, med et brag af et show. Alle items fra showet kan købes på hjemmeside. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: BOOZT.com skød Copenhagen Fashion Week i gang

Klimaforandringerne udfordrer de ikoniske UNICEF-telte

UNICEFs ikoniske telte skal også følge med klimaforandringerne, som i dag skaber fundament for over en halv million børn på flugt. 

De nye telte skal kunne modstå ekstreme vejrforhold, og samtidige skabe et sundt og komfortabelt miljø for børn og udsatte i katastrofeområder. Derudover skal teltene også være alt i et telt, hvilket betyder, at teltene skal rumme at flygtningebørn både skal gå i skole, kunne komme til lægen og få frisk mad og vand.

De nye telte bliver i øjeblikket udsat for test af UNICEFs Supply Division i laboratorier, hvor der både testes for minusgrader og orkanniveauer. Resultaterne viser, at et telt kan klare vindstød op til 100 km i timen, kraftig regn, sne og ekstrem varm og kulde. Samtidige tager de nye telte blot 90 minutter at opsætte.

Der er over 9 millioner børnflygtninge i verden og derfor er der et massivt behov for at skabe trygge rammer for verdens børn på flugt, understreger Karen Hækkerup, generalsekretær i UNICEF Danmark.

UNICEF, Unicef-telte, telte, telt, super-telte. (Foto: Unsplash)
Teltene har tre-lags-vinduer med myggenet med mulighed for installation af solceller, vinterlag og hårde gulve. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: 200 millioner børn i verden er fejlernæret

Tivoli afslører årets første Fredagsrock navn

Tivoli har netop afsløret det første af året store internationale Fredagsrocks navne i 2020 – nemlig Gwen Stefani. Gwen Stefani har fået hele verden til at danse og synge med på hits som Rich Girl, What You Waiting For? samt Hollaback Girl. Fredagsrocks publikum kan se frem til koncerten, som finder sted fredag den 10. juli klokken 22:00 på Plænen i Tivoli. 

Husk, at man ved denne koncert har mulighed for at komme helt tæt på verdensstjernen med en Inner Circle billet. Billetterne til Inner Circle sættes til salg fra i dag onsdag den 29. januar klokken 10.00.

GWEN STEFANI optræder i Tivoli, Fredagsrock, international navn. (Foto: PR)
Gwen Stefani er tre dobbelt Grammy vinder og har solgt mere end 50 millioner enheder. (Foto: PR)

Læs også: 20 breakup sange, der får dig igennem dit breakup i 2020

Dagens billede: Trine Dyrholm vinder Robert Prisen 2020

· Mere fra samme kategori ·