Læs også:

Close
vogue, magasin, mode

NEWS: Italienske Vogue dropper billeder for at nedsætte klimabelastning

Nyheder  | 

Italienske Vogue dropper billeder for at nedsætte klimabelastning · Kreditkort blev afvist efter YouSee hævede en kvart million · Nu fordobles antallet af centre for seksuelt misbrugte · Trump advarer: Vi har udset os 52 mål for angreb · Dagens billede: Smukke kjoler og flotte priser til Golden Globe

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Italienske Vogue dropper billeder for at nedsætte klimabelastning

Den italienske udgave af det verdenskendte modemagasin Vogue, har valgt at droppe de dyre og omfattende rejser til eksotiske lokationer for at få taget billeder til deres januarnummer. I stedet er de typiske fotografier skiftet ud med illustrerede billeder. Magasinets chefredaktør, Emanuele Farneti, mener, at det må være første gang, der ikke har været fotos i en udgave af Vogue, siden kameraet blev opfundet. Tiltaget i januarudgaven er ifølge ham en del af Vogues nye verdensomspændende klimabevidste retning.
Det er dog ikke januarudgaven, der plejer at være den største synder for modemagasinerne. Det er ikke unormalt, at septemberudgaven er den, der tærer mest på klimaet, da den som regel er årets største og mest omfattende udgave.Og det er nu for alvor gået op for magasinet, hvor meget det egentlig kræver at producere de ekstravagante fotos til septemberudgaven.- 150 involverede mennesker. Cirka tyve flyvninger og et dusin togrejser. 40 biler på standby. 60 internationale leverancer. Lys tændt i mindst 10 timer non-stop, delvis drevet af benzinbrændstofgeneratorer. Madaffald fra catering-tjenesterne. Plast til at pakke tøjet. Elektricitet til opladning af telefoner, kameraer…, skrev chefredaktøren i sin leder i denne måneds udgave. Det skriver Jyllandsposten.

vogue, magasin, mode
Italienske mode udskifter deres billeder med illustrationer for at mindske klimabelastningen. (Foto: Unsplash)

Læs også: MY MORNING NEWS: Vogue kritiseres for brug af “normale kvinder” og andre nyheder

Kreditkort blev afvist efter YouSee hævede en kvart million

Pernille Revall Jensen fra Sorgenfri stod med poserne fulde af nytårsmad i Meny for at købe ind til sine gæster. Varer hun ikke kunne betale for, da hendes konto var overtrukket. Ved en fejl havde internet- tv- og telefoniudbyderen YouSee trukket knap en kvart million kroner fra hendes konto. Og det fik banken til at spærre hendes betalingskort.

Normalt trækker YouSee 678 kroner fra hendes konto, men denne gang er der kommet en ekstra betaling ind, der med Pernille Revall Jensens egne ord har trukket kontoen i et “skarpt minus”.

Hun skrev derfor til YouSee på deres Facebook-side. Her svarede virksomheden “ret hurtigt”, at de gerne ville se kontoudtoget, som hun sendte til dem. Nytårsaftensdag ringede YouSee så til Pernille Revall Jensen og tilbød hende, at de kunne køre ud med penge, så hun kunne holde nytårsaften. Men indkøbene havde hun i mellemtiden fået styr på med hjælp fra venner og familie.

YouSee erkender overfor DR Nyheder, at der er begået en brøler. Administrerende direktør Jacob Mortensen har ikke mulighed for at lade sig interviewe til DR, men til BT siger han, at de skylder Pernille Revall Jensen en undskyldning:

– Der er ikke noget, jeg hellere ville, end at rette op på det allerede i dag, og det har vi forsøgt ved at være i kontakt med Nets, men det er simpelt hen ikke praktisk muligt.

Pernille Revall Jensen er imidlertid uforstående over for, at YouSee ikke bare kan overføre pengene retur som en straksoverførsel. Hun må derimod vente til det nye år med at få sine penge igen. Det skriver DR.

Læs også: Bruger du dine penge på ting, der giver dit liv værdi?

Nu fordobles antallet af centre for seksuelt misbrugte

Center for Seksuelt Misbrugte åbner fire nye afdelinger i denne måned for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb. De nye afdelinger vil ligge i Aalborg, Herning, Næstved og Holbæk. Her hjælper de ofre, der er blevet seksuelt misbrugt i barndommen, med at mindske de fysiske og psykiske skader fra overgreb.

Behandlings- og rådgivningstilbuddene ligger i forvejen i byerne Aarhus, Vojens, Odense og på Frederiksberg, men afdelingernes placering har givet udfordringer.

– Nogle har fortalt, at det ikke har været muligt for dem at rejse så langt. Dels på grund af økonomien, men også på grund af den lange transporttid, siger formanden for Spor, der er landsforeningen for voksne med senfølger af seksuelle overgreb, Helle Borrowman.

Hun mener, at de lange afstande har haft konsekvenser for flere patienter, eftersom de store afstande fik dem til at fravælge behandlingstilbuddet. Derfor glæder formanden sig ekstra over, at antallet af behandlingstilbud på Sjælland tredobles, siden det tidligere kun har været muligt at få behandling og rådgivning i hovedstadsområdet.

Forventningen til de nye afdelinger er, at flere mennesker med senfølger efter seksuel misbrug nu får mulighed for at få hjælp. De fire nye afdelinger af Center for Seksuelt Misbrugte er finansieret af satspuljemidlerne. Det skriver DR.

pige, sad, ked, kvinde
Fire nye afdelinger hos Center for Seksuelt Misbrug åbner nu rundt omkring i landet. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Titusindvis af børn misbrugt i Australien – kaldes national tragedie

Trump advarer: Vi har udset os 52 mål for angreb

USA har udset sig 52 iranske mål for militære angreb, såfremt Iran gør alvor af trusler om at gengælde drabet på den iranske general Qassem Soleimani. Det skriver præsident Donald Trump i en række opslag på Twitter. De militære mål ‘vil blive ramt meget hårdt og voldsomt’, skriver Trump.

Det amerikanske militær dræbte fredag general Qassem Soleimani i et droneangreb ved den internationale lufthavn i Iraks hovedstad, Bagdad. Soleimani var en af de mest indflydelsesrige militærfolk i Iran. Lørdag udsendte den iranskstøttede shiamilits Kataib Hizbollah i Irak en advarsel til irakiske sikkerhedsstyrker om, at de fra søndag aften skal holde sig mindst en kilometer fra amerikanske baser. Det rapporterede nyhedsbureauet Reuters.

Advarslen fra den militante gruppe kom, kort tid efter at raketter lørdag aften slog ned i den såkaldte Grønne Zone i Iraks hovedstad, Bagdad, hvor blandt andet USA’s ambassade ligger.

– Iran taler meget dristigt om at gå efter efter visse amerikanske mål som revanche for, at vi har befriet verden for deres terroristleder, som lige havde dræbt en amerikaner og såret mange andre hårdt, for ikke at nævne de mange andre han har dræbt i sin levetid, skriver Trump om Soleimani i et af tre tweets om den aktuelle højspændte situation mellem de to lande. Det skriver Ritzau.

Læs også: NEWS: Tæt samarbejde med præsident Trump: Fox News bliver kaldt for en propaganda-kanal

Dagens billede: Smukke kjoler og flotte priser til Golden Globe

· Mere fra samme kategori ·