Læs også:

Close
kampfly flystyrt missil missilangreb fighter jet (Foto: Unsplash)

NEWS: Iranske missiler affyret

Nyheder  | 

Iranske missiler affyret · 176 personer dræbt i flystyrt i Iran · Prins Harry og hertuginde Markle træder tilbage · Cameron Diaz er blevet mor · Nasa har fundet jordlignende planet · Snart skal du betale for kabinekuffert hos Norwegian · Dagens video: Australiens dyr forsøges reddet

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Iranske missiler affyret

Iranske missiler affyret mod luftbase i Irak med danske soldater. Iran har natten til onsdag dansk tid affyret adskillige ballistiske missiler mod luftbasen Ain Al-Asad i det vestlige Irak. Ved basen opholdt der sig både danske og amerikanske soldater. Dog skulle ingen være kommet noget til, oplyser en talsperson for Forsvaret i Danmark til Ritzau.

  • Irans hævn er begyndt, skriver det iranske nyhedsbureau Fars i et tweet.

Det er en tydelig henvising til det amerikanske dronedrab på den iranske general Qassem Soleimani i sidste uge. Det skriver Jyllands-Posten.  Luftbasen i Erbil i den nordlige og kurdiske del af Irak var også udsat for missilangreb.

kampfly flystyrt missil missilangreb fighter jet (Foto: Unsplash)
Iranske missiler er affyret. (Foto: Unsplash)

Læs også: Tyskland trækker tropper ud af Irak

Prins Harry og hertuginde Markle træder tilbage

I går aftes udsendte hertugparret pressemeddelelse på Instagram om, at de træder tilbage som ‘seniormedlemmer’ af det britiske kongehus. De ønsker dermed ikke mere at være kongelige.

Gennem længere tid har parret haft et anstrengt forhold til den britiske tabloidpresse, og de lagde også i efteråret sag an mod flere medier. De ønsker også at blive finansielt uafhængige af kongehuset, mens deres støtte til dronningen fortsætter som hidtil.

Læs også: Vores favoritøjeblikke fra Harry og Meghans bryllup

176 personer dræbt i flystyrt i Iran

Et ukrainsk Boeing 737-fly med over 176 personer (167 passagerer og 9 besætningsmedlemmer) om bord styrtet ned i Iran. Samtlige personer menes at være dræbt, oplyser iranske nyhedsbureauer Isna og Fars onsdag morgen. Størstedelen er fra Iran, men blandt de omkomne er blandt andet 17 svenskere. Men også personer fra Canada, USA, Tyskland, Ukraine, Afghanistan samt Storbritannien er blandt de døde.

De iranske medier skriver, at flyet fra Ukraine International Airlines var lettet fra den internationale lufthavn Iman Khomeini i Irans hovedstad Teheran. Årsagen til at flyet styrtede nær Parand, som er en forstad til Teheran, var som følge af tekniske problemer. Den sorte boks er fundet, og en undersøgelse vil finde sted.

fly flydel flystyrt (Foto: Unsplash)
Fly er styrtet ned og alle ombord er omkommet. (Foto: Unsplash)

Læs også: Trump advarer: Vi har udset os 52 mål for angreb i Iran

Cameron Diaz er blevet mor

Det kom som noget af en overraskelse for de fleste, da 47-årige Cameron Diaz og hendes syv år yngre ægtefælle, Benji Madden, for få dage siden meddelte på Instagram , at de var blevet forældre til en lille pige.’Godt nytår fra the Maddens! Vi er så glade, heldige og taknemmelige for at begynde dette årti med at fortælle, at vi har fået en datter; Raddix Madden. Vi kommer ikke til at dele flere detaljer ud over, at hun er rigtig, rigtig nuttet’, skrev Cameron Diaz på Instagram 3. januar, hvor hun postede dette opslag.

Efterfølgende har der været mange spekulationer, for ingen af de billeder, der er taget af Hollywoodskuespilleren i årets sidste måneder har vist en babybule. Så om der er tale om rugemor, adoption eller en usædvanlig lille gravid mave, det må tiden vise.

Læs også: 16 kyssescener

Nasa har fundet jordlignende planet

Nasas jagt på planter, der ligner vores, har båret frugt, idet en satellit fra USA’s rumadministration NASA har  opdaget en ny. Planeten TOI 700 d ligger “blot” 100 lysår væk, hvilket er relativt tæt på os. Den beskrives jordlignedene og kan desuden være beboet. Planeten skønnes at have samme størrelse som Jorden. Det skriver Nasa.

Snart skal du betale for kabinekuffert hos Norwegian

Det skrantende flyselskab, som mange af os danskere har brugt et utal af gange, er ved at indføre nye regler for kabinekufferter. Det skriver www.check-in.dk.

Gennem de sidste år har mange netop sparet den ekstra udgift ved at skulle tjekke kuffert ind, og dette er netop, hvad flyselskabet nu vil ændre på i deres LowFare-billetpriser.

Det vil dog blive muligt at tage en kabinekuffert med, hvis man betaler et gebyr, oplyser Norwegian til mediet. Dog har Norwegian endnu ikke fastsat, hvor stort gebyret bliver. De nye bagageregler medfører også, at vægtbegrænsningen på indchecket bagage øges fra 20 til 23 kilo. Det forventes at de nye regler træder i kraft i februar. Kunder vil få information i forvejen.

fly rejse norwegian himmel sky skyer (Foto: MY DAILY SPACE)
Husk at tjekke, om kabinekuffert er gratis. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: 10 ting du skal være forberedt på, når du skal flyve

Dagens video: Australiens dyr forsøges reddet

 

· Mere fra samme kategori ·