Læs også:

Close
Stoffer, drugs, piller, behandlingshjælp, mindre straf, flere partier støtter op. (Foto: Unsplash)

NEWS: Flere partier vil gøre det lovligt med hårde stoffer til eget forbrug

Nyheder  | 

Flere partier vil gøre det lovligt med hårde stoffer til eget forbrug · Nedskydning af ukrainsk passagerfly: Flere personer anholdt · Flying Tiger Copenhagen har åbnet webshop · Prins Harry og Meghan Markle flytter til Canada · Dagens billede: Pas på modetrend: Bare ankler presser immunforsvaret

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Flere partier vil gøre det lovligt med hårde stoffer til eget forbrug 

Både Liberal Alliance, Enhedslisten og Alternativet bakker op om forslaget om at lovliggøre hårde stoffer til eget forbrug. I stedet for bøde og fængselsstraf, for besiddelse af narkotika til eget forbrug, skal der tværdigmod være tvungen behandlingshjælp, lyder forslaget fra Alternativet. Dog skal det stadigvæk være ulovligt at sælge, smule og/eller besidde narkotika, der ikke er til eget forbrug.

– Misbrug er et spørgsmål om sundhed og ikke om straf. Misbrugere er meget udsatte grupper, som fastholdes i en ond cirkel, når vi kriminaliserer dem, siger retsordfører for Alternativet, Sikandar Siddique, til TV2 Nyheder.

Alternativet mener ikke længere, at det skal være en sag for retssystemet, hvis en person tages med stoffer til eget forbrug. Dette har politiske opbakning fra både Liberal Alliance og Enhedslisten.

Forslaget er opstået på baggrund af en ny rapport fra Center for Rusmiddelforskning. Tal viser, at der er omkring 25.000 unge i alderen 15-24 år, der har taget kokain inden for den seneste måned – dette er en fordobling på fem år. I Portugal har man siden 2001 erstattet straf med tvungen behandling, for at komme de stigende misbrugsproblemer i forkøbet. Dette har været en god beslutning, da antallet af heroinmisbrugere siden er faldet fra 100.000 til 25.000. Samtidige er Portugals narkorelatererede dødsfald mindsket markant, skriver TV2 Nyheder.

Stoffer, drugs, piller, behandlingshjælp, mindre straf, flere partier støtter op. (Foto: Unsplash)
Det skal stadigvæk være ulovligt at sælge, smule og besidde stoffer, der ikke er til eget forbrug. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Mexico vil afkriminalisere narkotika

Nedskydning af ukrainsk passagerfly: Flere personer anholdt 

Onsdag den 8 januar 2020 blev der skudt et ukrainsk passagerfly ned. Iran har nægtet sig skyldig i første omgang, men tre døgn efter flystyrtet gik Iran officielt til bekendelse. Myndighederne fortæller, at flyet blev skudt ned efter at være fløjet tæt på et følsomt militært område, skriver TV2 Nyheder. Nu har de iranske myndigheder anholdt flere personer i forbindelse med nedskydningen, der kostede 176 mennesker livet.

– Den iranske regering er ansvarlig overfor både iranere og internationale passagere, der døde i flystyrtet, udtaler Irans præsident Hassan Rouhani og tilføjer også, at de ansvarlige vil blive straffet.

Flyet blev skudt ned ved en utilgivelig fejl fra de iranske styrker og styrtede efterfølgende ned tæt på Irans hovedstad, Teheran. Nu ønsker Irans præsident at oprette en særlig domstol bestående af eksperter og jurister, da sagen er ekstraordinær og derfor i mange internationale mediers søgelys. Det er vigtigt, at de iranske myndigheder udsender et klart signal til verdenssamfundet om, at sagen tages yderst alvorlig. 

Airport, lufthavn, fly, airplane. (Foto: Unsplash)
I første omgang nægtede Iran sig skyldig og påstod, at det nedstyrtede fly var en teknisk fejl. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Iranske missiler affyret

Flying Tiger Copenhagen har åbnet webshop

Den danske detailkæde Flying Tiger Copenhagen har fået digital luft under vingerne, da de i går for første gang åbnede som webshop i Danmark. Det nye online univers giver kunderne mulighed for at gå på opdagelse i flere hundredvis af varer.

På webshoppen har Flying Tiger lanceret et helt nyt koncept, som består af pakkeløsninger, der er skræddersyet til forskellige lejligheder. Her kan man blandt andet vælge mellem “30-minutters fred pakken”, som kan underholde dine børn eller “Undskyld til naboerne-pakken”, som inkulderer alle nødvendigheder inden næste fest.

Når du bestiller fra Flying Tiger, får du leveret din bestilling i en kasse fremstillet af genbrugspap. Ydermere er kassen designet, så den legesyge kunde kan skabe kreative installationer med emballagen.

– Det skal være inspirerende og sjovt at handle i vores webshop. Vi er overbeviste om, at vores satsning på nettet også kan styrke vores butikker. Nu får vi ét sammenhængende økosystem, der kan møde kunderne både på gaden og i deres digitale liv, udtaler Flying Tigers CEO, Martin Jermiin.

Du kan besøge Flying Tigers webshop på Flyingtiger.com, hvor man som velkomsttilbud kan få 25 procent, hvis man abonnerer på deres nyhedsbrev.

Flying Tiger, kasseemballage, genbrugspap, papkasse, kreativ design. (Foto: PR)
Flying Tiger Copenhagen har mere end 900 butikker over hele verden – heraf 71 i Danmark. (Foto: PR)

Læs også: DIY – lav selv Marguerite armbånd og hårbånd

Prins Harry og Meghan Markle flytter til Canada

I starten af året besluttede prins Harry og prinsesse Meghan, at de ikke længere ville være fremtrædende medlemmer af det britiske kongefamilie. Denne beslutning har vakt stor omtale og er både blevet modtaget med opbakning og  uforståenhed. Det er nu også officielt, at parret skal flytte til Canada, og denne beslutning støtter Storbritanniens dronning Elizabeth II op omkring.

– Although we would have preferred them to remain full-time working Members of the Royal Family, we respect and understand their wish to live a more independent life as a family while remaining a valued part of my family. It has therefore been agreed that there will be a period of transition in which the Sussexes will spend time in Canada and the U.K, skrev dronning Elizabeth i en pressemeddelelse.

Der vil være en overgangsperiode, hvor prins Harry og Meghan vil tilbringe tid i både Canada og Storbritannien.

Slot, UK, Britisk, prins Harry. (Foto: Unsplash)
Fremover vil det britiske royale par kun spille en mindre rolle i det britiske kongehus. (Foto: Unsplash)

Læg også: Vores favoritøjeblikke fra weekendens royale bryllup

Dagens billede: Pas på modetrend: Bare ankler presser immunforsvaret

 

· Mere fra samme kategori ·