Læs også:

Close
kørekort, køreskole, elev, bil, kørsel

NEWS: Flere køreskoler og elever snyder med kørekortet

Nyheder  | 

Flere køreskoler og elever snyder med kørekortet · Speciel sang til Caroline Wozniacki efter karrierens sidste kamp · Det største nyproducerede Boeing fly har gennemført sin første tur · Ny dokumentar om Peter Madsen: ‘Folk kom ud med granatchok’ · Dagens billede: Løvedansen i Light Rail Transit-toget under det kinesiske nytår

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden

Flere køreskoler og elever snyder med kørekortet

Alene sidste år blev der rejst 123 sager om svindel mod køreskoler i hele landet, viser en ny opgørelse fra Rigspolitiet. De fleste har fundet sted i Østjylland, hvor der er 49 sager. I København er der 45 sager, mens Midt- og Vestjylland samt Fyn har 12 sager.

I Københavns Politi er omfanget af svindlen så stort, at man ifølge fællestillidsmand for færdselsafdelingen Finn Agerholm har afsat tre mand til at behandle sager om snyd.

– Vi har eksempelvis haft nogle elever, som har fortalt, at deres natkørsel er foregået ved, at man er blevet udstyret med solbriller, eller ved at man har kørt om dagen i en p-kælder, siger han.

Ifølge Finn Agerholm har politiet også set en elev til en teoriprøve, der var udstyret med en mikrofon og en skjult øresnegl, så kørelæreren kunne lytte med og give de rigtige svar. Det skriver TV2.

kørekort, køreskole, elev, bil, kørsel
I 2019 blev der rejst 123 sager om sbindel på køreskoler. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Danske bilister overvurderer egne evner i trafikken

Speciel sang til Caroline Wozniacki efter karrierens sidste kamp

Caroline Wozniackis havde meddelt inden turneringen til Australian Open, at karrieren herefter ville stoppe. Og farvellet blev endegyldigt, da Wozniacki tabte til tunesiske Ons Jabeur tidligt fredag morgen dansk tid.

Efter nederlaget blev Wozniacki hyldet med taler, video og kram, inden hun til sidst stod alene på banen. Her brød Neil Diamonds sang, som DJ Ötzi har lavet et remix af, ‘Sweet Caroline’, ud i højtalerne, og den vækker en særlig følelse og gode minder hos den nu tidligere tennisspiller.

– De har spillet ‘Sweet Caroline’ hver gang, og det har været fantastisk. Det er en meget speciel sang – især her i Australien, hvor jeg vandt i 2018. Så det er en meget speciel sang. Publikum sang også med, så det var ret fedt, siger Caroline Wozniacki til TV 2 SPORT efter karrierens sidste kamp.

En berørt Wozniacki gik rundt på banen og vinkede ud til de omkring 10.000 tilskuere, der var til stede på Melbourne Arena, imens hun tørrede tårerne væk fra sine øjne og snøftede et par gange.

– Jeg plejer aldrig at græde, så jeg tror, at jeg har grædt nok til næste år. Det var fantastisk. Det er glædestårer, og jeg ser frem til et nyt kapitel, der starter, siger Wozniacki. Det skriver TV2.

Læs også: 20 ting indenfor kendte, kongelige, underholdning, sport og politik der sker i 2020

Det største nyproducerede Boeing fly har gennemført sin første tur

Verdens største passagerfly, der stadig er i produktion, flyproducenten Boeings 777X-fly, har natten til søndag gennemført sin første prøveflyvning.

Det 77 meter lange fly landede i Seattle foran hundredvis af jublende Boeing-ansatte efter mere end tre timer i luften. Prøveflyvningen var blevet udskudt to gang denne uge på grund af dårlige vejrforhold, skriver CNN.

Boeings nyeste flagskibs to motorer kan bære op til 425 passagerer og har et vingefang på 72 meter. Det forventes, at 777X bliver det vigtigste fly for producenten i de kommende år og vil dække de fleste langdistanceruter. Boeings nye fly får officielt navnet 777-9, men er blevet kaldt 777X, mens det er blevet udviklet.

Flytypen skal sættes i brug på interkontinentale flyvninger fra 2021. Både Boeings’ 747-8 og Arbus’ 380 er større, dog produceres de ikke længere fra ny, men kan handles brugt. Det skriver Jyllands Posten.

Læs også: NEWS: Nu skrives der luftfartshistorie efter flyrejse på over 19 timer

Ny dokumentar om Peter Madsen: ‘Folk kom ud med granatchok’

Filmen ‘Into the Deep’ skulle have handlet om en fascinerende ener, der byggede ubåde og drømte om at blive verdens første amatørastronaut, der rejste ud i rummet i en hjemmelavet raket. I stedet blev den en dokumentarfilm, som i høj grad også handler om det bestialske drab, som Peter Madsen begik på den svenske journalist Kim Wall ombord på sin ubåd den 10. august 2017, og som han afsoner en livstidsdom for.

Natten til lørdag dansk tid havde filmen verdenspremiere på Sundance-filmfestivalen i Utah i USA. Og filmen sætter sine spor, siger assisterende redaktør og filmanmelder Niels Jakob Kyhl Jørgensen fra Filmmagasinet Ekko til P1 Morgen.

– Jeg kan ikke huske, at jeg har set en film på Sundance, der har gjort så stort indtryk på mig. Man kommer ud og føler sig blæst bagover og inddraget i en tragedie på en måde, som er meget grænseoverskridende. På den måde er det en stor oplevelse, men det er ikke nødvendigvis en, man har lyst til at opsøge, udtaler Niels Jakob Kyhl Jørgensen og siger videre:

– Folk kom ud fra den film med granatchok. Det var sådan, det var her. Det er en ekstremt hård film at se, fordi man kommer så ubegribeligt og forfærdeligt tæt på denne her historie.

Dokumentaren ‘Into the Deep’ er lavet af den australske instruktør Emma Sullivan, som bor i Danmark og påbegyndte optagelserne tilbage i 2016. Filmen fortæller historien om Peter Madsen og de frivillige, der hjalp ham med hans projekter. Og den rummer også optagelser af den dag, hvor Kim Wall tog med Madsen ud i hans ubåd. Filmen ‘Into the Deep’ får premiere på Netflix senere i år. Det skriver DR.

Læs også: NEWS: 18-årig har fået tatoveret hilsen fra Peter Madsen

Dagens billede: Løvedansen i Light Rail Transit-toget under det kinesiske nytår

 

· Mere fra samme kategori ·