Læs også:

Close
guld golden globe grammofon 20'erne (Foto: Unsplash)

De store Golden Globe vindere

Underholdning  | 

Årets prisuddelinger i den amerikanske film- og tv-branche blev natten til mandag dansk tid afholdt ved Golden Globe Awards

Det 77. Golden Globe Award show, der afholdes årligt af Hollywood Foreign Press Association (HFPA), blev søndag afholdt i Los Angeles. Vi har udvalgt et par af de vigtigste ting fra den store aften.

Årets film – ‘1917’ er en krigsfilm

Den britiske filminstruktør Sam Mendes løb med årets hovedpris for Bedste Film med krigsfilmen ’1917’. Filmen handler om Første Verdenskrig og vandt stort over stærke konkurrenter såsom filmene ’Joker’, ’The Irishman’ og ’Marriage Story, skriver Hollywoodreporter. Udover at have vundet prisen for bedste film løb Mendes også med sejren for Bedste Instruktør.

– Det var en stor overraskelse, lød det fra Mendes under nattens Golden Globe Awards.

Brad Pitts ‘Acceptance Speech’

Filmen ’Once Upon a Time… in Hollywood’ vandt desuden hovedprisen i Bedste Komedie eller Musical, samt to andre priser. Brad Pitt spiller Cliff Booth i filmen, og vandt derfor prisen for Bedste Mandlige Birolle. Det skriver Washington post.

Brad siger …
Jeg ville gerne have haft min mor med, men det kunne jeg ikke, for hver gang jeg står ved siden af en kvinde, så tror de, jeg dater hende.

Under prisuddelingen holdt Pitt sin tale, som referrerede til sit datingliv, hvilket vakte stor opsigt. Pitt havde nemlig set sin eks Jennifer Aniston sidde tæt på under Golden Globe Awards.

Både Pitt og Aniston var nominerede under årets udgave af Golden Globe. Det daværende par var gift fra 2000-2005, før Pitt fandt sammen med sin ekskone Angelina Jolie.

Quentin Tarantino stod bag i filmmanuskriptet på ‘Once Upon a Time… in Hollywood’, og vandt derfor Bedste Filmmanuskript.

Golden Globe vinder udtaler sig om klimaet

Joaquin Phoenix var en af nattens store vindere, da han vandt prisen for Bedste Mandlige Hovedrolle i et drama. Phoenix brugte ikke kun sin takketale på at sige tak for prisen, men også for at kæmpe for klimaet. I talen takkede han Hollywood Foreign Press Association for at have fjernet kød fra aftenes menu. Initiativet for en kødfri menu under Golden Globe Awards, blev foreslået af Phoenix selv. Det skriver Variety.

Renée Zellweger vinder årets kvindelige hovedrollepris

Desuden vandt Renée Zellweger prisen for Bedste kvindelige skuespiller i dramafilmen ’Judy’ om Judy Garlands liv.

HBO-serien Succession vinder

HBO-serien Succession havde i alt fire nomineringer og vandt to priser. Serien vandt Bedste Dramaserie. Skuespiller Brian Cox, der har været med i film- og tv-branchen i snart 60 år, vandt desuden Bedste Mandlige Skuespiller i en drama tv-serie for sin rolle i Succession. Cox spiller en af hovedrollerne i HBO-serien, som handler om en af verdens rigeste og mest magtfulde familiedynastier, de fiktive The Roys.

Værten Ricky Gervais drillede de kendte

Den britiske komiker Ricky Gervais var vært under Golden Globe Awards. Under nattens show brugte værten Ricky Gervais endnu engang sin scenetid på at provokere de kendte med sjove jokes.

Ricky Gervais rettede blandt andet sin opmærksomhed mod Leonardo DiCaprio, som var nomineret for sin hovedrolle i ’Once Upon a Time… in Hollywood’

– Det er en episk film, den er næsten tre timer lang. Leonardo DiCaprio var med til premieren, og da filmen var slut, var hans date for gammel til ham, jokede Ricky Gervais.

DiCaprio er 45 år gammel og er sammen med modellen Camila Morrone, som er 22 år.

 

Læs også: Golden Globe 2019

· Mere fra samme kategori ·