Læs også:

Close
bad badeværelse (Foto: PR Grohe)

Masser af inspiration til badeværelset

Bolig  | 

Også i år er der fokus på badeværelset. Det ofte lille rum, men vigtige rum, hvor vi i eget hjem kan trække os tilbage og blive ladet op og i bedste zen-stil lave eget spastemning

Har du også utrolig meget lyst til at, at der ske noget i dit hjem. Lave om – rydde op – smide ud – gøre rent (den var måske ikke så sandsynlig) eller shine nogle rum op Her er lidt badeværelsesinspiration til dig – også i en skala, så det er til at overskue og betale.

pige bad ryg (Foto: Unsplash)
Også i år er badeværelset et af de rum, der er fokus på i boligen. (Foto: Unsplash)

Ofte er et badeværelses størrelse givet på forhånd i forhold til placering af elementerne og rummets størrelse. Især hvis man bor i lejlighed. Det omtales ofte også som hjemmets dyreste rum at renovere eller sætte i stand. Af god grund. For alle de elementer, som man ikke kan se, koster mange penge at få lavet. Og det skal være i orden.

bad badeværelse (Foto: PR Grohe)
Måske er dit badeværelse ikke liiiiiige så stort, men derfor kan man godt blive inspireret. (Foto: PR Grohe)

Et valg af farver og stil

Bor man til leje, er det begrænset, hvad man gider ændre. Men små ting, kan også gøre en stor forskel. Start med at tænke over, hvad du blive forbedre eller ændre i badeværelset. Og overvej, hvor meget du bruger rummet og hvordan.

I 2020 er spatrenden stadig stor. Vi elsker det som vand og spa, kan give os. Det nordiske og rene element er også stadig inde, hvor man kombinerer lyse farver og hvid med træ – i kombination med mange træsorter og naturelementer.

badeværelse bad (Foto: Unsplash)
Hvorfor ikke – har du et badeværelse med badekar, så kom bregner rundt om. De kan også godt lide det lidt fugtige klima. (Foto: Unsplash)

Hvid holder 

Et lille badeværelse kræver mere ro og stringente linjer. Og at holde orden. Med mindre du vil lave det huleagtigt, så vælg en farve, der signalerer renhed, som hvid. Hvide håndklæder rullet i bedste spastil, gør dit baderitual lidt hyggeligere. Og så hold orden. Der skal ingenting til at et lille badeværelse blive kaotisk. Vælg opbevaringsmuligheder hvor du kan gemme ting væk.

badeværelse bad (Foto: Unsplash)
Et hvidt badeværelse holder – også i 2020. (Foto: Unsplash)
Bryd den hvide

Hvis du tør, så giver trenden i 2020 også mulighed for at sprælle lidt. Det kan du gøre ved at lægge et anderledes og måske farvestrålende gulv. Måske i bedste Marrakech-stil. Vælg noget der har signalværdi. Stærke farve kan nemt bruges her. Grøn og blålige toner er de oplagte. I håndklæderne kan du så også vælge en nuance, som trender og som skiller sig lidt ud. Det er den billige løsning, der stadig får badeværelset til at se nyshinet ud.

badeværelse bad (Foto: Unsplash)
Et gulv med lidt mønster eller farve kan være flot. (Foto: Unsplash)

Årets farve 2020 er blå

Pantone har valgt årets farve 2020. Og som skandinav er det en farve, som vi i forvejen elsker. BLÅ. Blå er perfekt til et badeværelse. Og du kan vælge nærmest lige den tone, som du kan lide – fra den vandfarvede sarte blå til den stærke koboltblå.

Tør du ikke gå all in, så beklæd brusenichen med blå klinker. Gerne de rektangulære. De trender ligenu. Så er der dømt ren zenstemning under badningen.

badeværelse bad (Foto: Unsplash)
Blåt er flot i et badeværelse og også årets farve 2020. (Foto: Unsplash)

Med fokus på den lille detalje

Har du hverken mange penge eller plads til de store ændringer kan en sjov og anderledes knage, eller en lille træhylde også have stor effekt. Et badeværelse må gerne signalere vand og renhed. Det giver også en god start på dagen, som du kan få brug for både i skolen eller på jobbet.

Et ny armatur eller vask behøver heller ikke være den store udskrivning. Men find ud af, hvad du er til. I en lang periode har man set messing sammen med den pudderfarvede nuance på alt, som bestemt også stadig er fine, men som nok snart viger pladsen får nye trends. Vælg et armatur eller vask, som passer til dit liv. Og husk at bruge fagpersonalet, hvis du går ind i en butik.

bad badeværelse håndvask (Foto: Unsplash)
To nemme måder at ændre dit badeværelse på. (Foto: Unsplash)

De nemme løsninger, der gør en stor forskel

Man kan nemt lave små ændringer i et badeværelse uden at bruge en formue. Her får du lidt inspiration.

Søde skaller 

Måske har du været på en eksotisk strand – måske køber du dem bare. Lige meget hvad så er de fint og sat sammen med for eksempel træ som her, så bliver det så fint og feminint.

badeværelse bad (Foto: Unsplash)
It’s all in the details – som man siger … (Foto: Unsplash)

Stige og kurven

Man kan mange steder købe de der halve stiger, som er beregnet til pynt og ikke at kravle på, hvis nogen skulle få den ide. De er gode at dekorere med i et badeværelse. Og så kan de bruges til håndklæder. Ofte kan de også bryde den ofte lidt ensformige vægflade lidt.

Og så er der kurve – kurve i alle afskygninger. De både pynter og tjener et praktisk formål – nemlig opbevaring. De er perfekte i et badeværelse og om du vælger trådkurve – trækurve – plastikkurve – stofkurve eller flettede kurve er op til dig og din smag og pengepung.

badeværelse bad (Foto: Unsplash)
En kurv og stige kan gøre underværker. (Foto: Unsplash)

Når pladsen mangler

Og det gør den ofte i et badeværelse i små lejlighed. Så udnyt den plads der er. Som for eksempel på toilettet. Sæt dine produkter frem, som du bruger hver dag. Så er de både ved hånden og nemme at få fat i – og så pynter de jo også.

badeværelse bad (Foto: Unsplash)
Den nemme plads at udnytte i et lille badeværelse. (Foto: Unsplash)

Den lille detalje

En ny sæbeholder – eller måske bare et nyt stykke lækkert duftende sæbe kan også være med til at give dig fornemmelsen af, at der er sket noget i badeværelset.

badeværelse bad (Foto: Unsplash)
Køb et lækkert stykke sæbe og forkæl dig selv. (Foto: Unsplash)

Planterne

Vi har efterhånden hørt det – og det trender også i 2020. Planter. Planterne som vi skal have i vores hjem. Og det gode er, at mange planter elsker det lidt fugtige miljø i et badeværelse. Udnyt det – og få et smukt og grønt og rent look – og faktisk også et bedre indeklima med de små grønne planter.

badeværelse bad (Foto: Unsplash)
Køb grønne planter til badeværelset. (Foto: Unsplash)

Inspiration til køb af små ting

Her får du lidt inspiration til ting, der vil gøre en forskel i dit badeværelse.

Ting til badeværelset, håndklæde, håndsæbe, toiletbørste, toiletkurv, kurv, måtte, badeværelsesmåtte, inspiration. (Kollage: MY DAILY SPACE)
Lyserød bademåtte fra H&M. Blåt håndklæde fra JUNA. Håndsæbe fra Tromborg. Fletkurv fra Zara. Toiletbørste fra Magasin. (Kollage: MY DAILY SPACE)

Inspiration til køb af armatur

Her har vi fundet eksempler på armaturer til badeværelset, som kan inspirere dig. Nyt armatur kan gøre en verden til forskel på et bad.

Badeværelse, Grohe, armatur, håndvaks, vask, teromstat, rainshower, shower, bruser, inspiration. (Kollage: MY DAILY SPACE)
Her kan du se de ovenstående ting og få mere inspiration. (Kollage: MY DAILY SPACE)

Læs også: 

Hvordan udlejer du din ejendom

udlejning, bolig, hus, lejlighed, huslejenævnet, foto: Unsplash

· Mere fra samme kategori ·