Læs også:

Close
kulturguide, guide, kultur, glyptoteket, palmyra

Kulturguide: Oplevelser i januar 2020

Kultur  | 

Kulturguiden for januar 2020 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i januar 2020, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i januar 2020 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense.

Oplevelser i januar 2020 i København

Glyptoteket Vejen til Palmyra

19. januar. Entré 115 kroner. Glyptoteket, København. 

kulturguide, guide, kultur, glyptoteket, palmyra

Nu kan du opleve en helt special særomvisning, der går helt tæt på den fantastiske ørkenby Palmyra og på Glyptokets store samling af palmyrensk gravskulptur. Den tilmed største i verden uden for Syrien! Ørkenbyen var centrum for handlen mellem øst og vest i det romerske rige de første 300 år af vores tidsregning.

Den store handel skabte stor velstand i byen, hvor karavaner og skibene blandt andet fragtede silke fra Kina, krydderier, ædelsten fra Indien, perler, myrra og røgelse fra Arabien. Det er den palmyrenske overklasse, du møder i gravportrætterne og indskrifter i gravmonumenterne sørger for, at stadig kender deres navn, stamtræ og dødsår. Du kommer også til at høre om den legendariske og oprørske dronning Zenobia og om en bys storby og fald.

Omvisningerne er gratis, når entréen til museet er betalt.

Læs mere her.

Carmen

11. januar – 12. februar. Entré 420 kroner. Det Kongelige Teater, København.

kulturguide, guide, kultur, det kongelige teater

Besøg Det Kongelige Teater og oplev en af musikhistoriens mest populære hit-operaer i en nutidig og energisk fortolkning med masser af dans.

Den Kongelige Opera præsenterer en Carmen-forestilling, der kommer direkte fra Frankfurter-operaen og Royal Opera House i London. Det er en sofistikeret nyfortolkning af det sitrende mesterværk i en rendyrket, energisk og minimalistisk opsætning, hvor en overdimensioneret sort trappe udgør den stilistiske scenografi, og Otto Pichlers cool koreograferede dans skaber bevægelse på scenen med stramme og moderne danseoptrin.

I den visionære instruktør Barrie Koskys fortolkning er Carmen om muligt mere frigjort, lidenskabelig og uovervindelig end nogensinde før, men stadig gåde- og lunefuld.

Læs mere her.

Linoleumstryk i Absalon

7. – 28 januar. Pris 100 kroner. Absalon, København. 

kulturguide, guide, kultur, absalon, linoliumstryk

Om du kender til, eller har prøvet linoleumstryk før, sp kan alle være med, når Absalon inviterer til dage i kreativitetens tegn. Linoleumstryk er en grafisk trykteknik. Samtidig er det betegnelsen for selve aftrykket eller billedet. De trykkes fra en linoleumsplade hvor der er skåret fordybninger omkring et motiv, du selv laver.

Du kan få hjælp, stille spørgsmål og få hjælp til at komme videre. Om du har lyst til at lave mønstre, landskaber, ansigter eller har et motiv du har lyst til at kopiere, er det fuldstændig op til dig! Når du køber billetten kan du også tage en drink eller en lemonade med fra baren.

Læs mere her.

Vesterbro bogfest

26. januar. Gratis entré. Absalon, København. 

kulturguide, guide, kultur,

Til Vesterbo Bogfest vil dagen summe af gode historier. Her kan du købe og sælge bøger, hvor forlag og bogbutikker tager deres bedste titler med. Du kan også som privat købe en stand og sælge ud af din bogsamling, så andre kan få glæde af de gode historier, du gemmer på.

I løbet af dagen vil du også kunne opleve forfattere læse op rundt omkring i salen. Hold øje med programmet for oplæsningerne der kommer, når bogfesten nærmer sig.

Læs mere her.

Fællesgudstjeneste – Leonard Cohen

10. januar. Gratis entré. Natkirken på Strøget, København. 

kulturguide, guide, kultur

Natkirken på Strøget byder på en aften med Leonard Cohens dybe sange. Gitte Degn sørger for at lede fællessangen sammen med Kasper Daugaard ved flyglet og Jens Biegel Fogh er gudstjenestens præst. Så varm stemmen om til en fantastisk stemningsfyldt aften i Leonard Cohens ånd.

Læs mere her.

Designmuseum – Tingene taler

15- og 29 januar. Gratis entré. Designmuseet, København. 

kulturguide, guide, kultur, design

Designmuseum inviterer til en række helt særlige onsdagsarrangementer, hvor du kan møde design på en ny og levende måde i deres udstillinger.

Rundt omkring i de permanente udstillinger vil du møde museets medarbejdere, der til daglig arbejder med udstillinger, kommunikation, biblioteket og værtsskab. De vil fortælle om, hvorfor de netop brænder for design og om alt fra Nimbus motorcykler, Wegner-stole til ikoniske plakater. Fortællingerne er ultrakorte og varer cirka 5 minutter, og du vælger selv, hvor mange du har lyst til at høre. Det hele kan opleves gratis på onsdage fra klokken 18.00-21.00.

Læs mere her.

Rundvisning i Botanisk Have

15. januar. Entré 150 kroner. Botanisk Have, København.

Botanisk Have

Botanisk Have er absolut Københavns grønne åndehul i hjertet, hvor der inviteres til fordybelse i naturens verden. Kom og oplev Botanisk Have på en guidet tur rundt til Danmarks største videnskabelige samling af planter fra hele verden – heriblandt arter, som enten er truede eller udryddede i naturen.

På rundvisningen kommer man både rundt udendørs i den romantiske have samt ind i væksthusene og det berømte victorianske Palmehus fra 1874.

Den gamle have er en del af Statens Naturhistoriske Museum og adskiller sig markant fra andre parker i storbyen ved at være et levende museum med forskning, formidling, undervisning og naturbevarelse som hovedopgaver.

Læs mere her.

 

Oplevelser i januar 2020 i Aarhus

Klarsyn i Lysets Hus m/Karina Graabæk

22. januar. Entré 100 kroner. Lysets Hus, Aarhus.

kulturguide, guide, kultur

Nu har du muligheden for at opleve en aften i åndernes selskab, i de skønne omgivelser i Lysets Hus i hjertet af Aarhus.

Det clairvoyante medium Karina Graabæk vil denne aften stille sig til rådighed for den åndelige verden, og bringe os tættere på hinanden, og skabe kontakt mellem den åndelige verden og nogle af de fremmødte i salen. Karina arbejder med stor respekt for åndeverden, og hun skaber denne aften en atmosfære af kærlighed og respekt fyldt med både tårer og humor.

Læs mere her.

Lørdagsgus

4. januar. 195 kroner. Badeanstalten Spanien, Aarhus. 

kulturguide, guide, kultur

Nu er det tid til at svede igennem og styrke immunforsvaret, når du inviteres til Lørdagsgus i Grossererbadet i Badeanstalten Spanien. Til denne afslappende dag får du to gange saunagus med dufte og fortællinger inspireret årstiden eller andre temaer.

Du får fri afbenyttelse af Grossererbadets faciliteter og selvfølgelig også salte snacks til at opretholde kroppens saltbalance og frisk juice og køligt vand så blodsukkeret holdes i skak.

Læs mere her.

Salsa & Bachata Night – Dj El Kilo & Emad

4 januar. Entré 100 kroner. CasaV58, Aarhus.

kulturguide, guide, kultur

Nu er det tid til en skøn dansefest, hvor der denne aften lægges vægt på Salsa og Bachata – tilsat et let touch af Kizomba. DJ El Kilo er en af faste dj’s på Bailatina og sørger også denne aften for tonerne til de skønne danse.

Udover at være DJ er El Kilo passioneret danser og underviser inden for Kizomba, Salsa og Bachata. Han har derfor en god forståelse for, hvilke numre der virkelig rykker på dansegulvet. Så hop med på dansen og del en festlig aften med nogen. du mener trænger til at bevæge hofterne en smule.

Læs mere her.

Aarhus – Foredrag med Anja Ringgren Lovén – DINNødhjælp

30. januar. Pris 279 kroner. Storcenter Nord, Aarhus. 

kulturguide, guide, kultur

Nu har du mulighed for at møde en hel fantastisk kvinde, når Anja Ringgren Lóven – Stifter og kvinden bag nødhjælpsorganisationen DINNødhjælp i Nigeria – gæster Aarhus. Hun byder på en helt unik, gribende og inspirerende foredrags-aften.

I dette spændende og hjertegribende foredrag hører du Anjas imponerende historie om, hvordan hun opsagde sit job og solgte alle sine ejendele for at rejse til Nigeria og redde udstødte heksebørn. Foredraget handler om livet på børnehjemmet, at træffe valg med hjertet, om at have modet til at gå utraditionelle veje – og ikke mindst om, at gøre det man brænder for!

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2020 i Odense

Den Russiske Nationalballet – Svanesøen

16. januar. Pris fra 400 kroner. Odeon, Odense. 

kulturguide, guide, kultur

En eventyrlig handling, smukke kostumer, medrivende musik og dans, leveret af dygtige balletdansere fra Rusland. Det er Svanesøen, som vi elsker den.

Med musikken til Svanesøen begejstrede Tjajkovskij i 1877 både datidens balletpublikummet og de klassiske musikelskere. Russisk ballet, og fremfor alt Svanesøen, kendetegnes ved at lade følelserne komme til udtryk uden at spilde et enkelt ord, trin eller tone. I den klassiske iscenesættelsen bliver musik og dans i fællesskab til ét sprog, som alle umiddelbart forstår.

Læs mere her.

Rundvisning på Kunstmuseum Brandts

12. januar. Entré 95 kroner. Kunstmuseum Brandts, Odense. 

kulturguide, guide, kultur

Kom endnu tættere på kunsten med en rundvisning i en af Kunstmuseum Brandts aktuelle udstillinger. Det er helt gratis at deltage, når du har købt entré til museet, og det kræver ingen tilmelding. Du får en gennemgående introduktion til hele museet, deres udstillinger og de forandringer, de har været igennem, nu hvor de er blevet ét samlet kunstmuseum.

Læs mere her.

Symfonisk Vinsmagning

25. januar. Pris 695 kroner. First Hotel Grand, Odense. 

kulturguide, guide, kultur

Glæd dig en vinsmagnings oplevelse ud over det sædvanlige. Du vil med garanti få pirret alle dine sanser når Restaurant Grand sammen med Odense Symfoniorkester og Kjær & Sommerfeldt, byder velkommen til symfonisk vinsmagning i Restaurant Grand på First Hotel Grand i Odense.

Aftenen vil fra start til slut være akkompagneret af musikalske indslag spillet af klassiske musikere fra Odense Symfoniorkester. Der vil være kammermusik fra de store mestre, men også noget der swinger og sætter stemningen. Den intime atmosfære giver dig mulighed for at komme helt tæt på musikerne. Og så skal du naturlivis glæde dig til en vidunderlig aften i vinens univers.

Restaurant Grand har til denne aften forberedt en 6 retters menu, der med afsæt i en menu fra 1932 er særligt tilpasset de skønne vine fra Kjær & Sommerfeldt.

Læs mere her.

Onsdags Jazz // TBA

29. januar. Entré 30 kroner. PåTaget, Odense. 

kulturguide, guide, kultur

Så er det endnu engang tid til en fantastisk og storslået omgang Jazz PåTaget. Det er studerende fra Syddansk Musikkonservatorium forkæler dine lyttelapper med deres nyeste påfund. Og så koster det altså kun 30 kroner – What’s not to like?

Læs mere her.

Skønheden & Udyret

2. januar – 15. februar. Entré fra 130 kroner. Odense Teater, Odense. 

kulturguide, guide, kultur

Odense Teater byder på en farverig og musikalsk familieforestilling, når Skønheden og Udyret bliver vakt til live igen. Det er en forunderlig og sjov teaterversion af det klassiske folkeeventyr, som også Disneys kendte film er baseret på. Men med denne teaterversion går historien nye og tankevækkende steder hen.

Som historiens veloplagte og gakkede fortællere møder vi den frække fe, Hr. Pink, hans assistent, Cecile, den mystiske tankelæsermaskine og det fortryllede orkester af insekter.

Læs mere her.

Plademesse

12. januar. Gratis entré. Arkaden Street Food, Odense. 

kulturguide, guide, kultur

Et nyt, hyggeligt mødested for musikinteresserede ser dagens lys, når Arkaden Street Food i samarbejde med Glad Samler Records arrangerer pladebørs. Der vil være proppet med musik på lp, cd, singler og andre formater, som du kan gå på opdagelse i. Har du selv lp’er stående, cd’er eller anden form for musik, du gerne vil give videre kan du leje en stand.

Læs mere her.

 

 

Læs også: Fem på stribe: Boginspiration til dig

fem 5 på stribe bøger bog (Foto: MY DAILY SPACE)

 

· Mere fra samme kategori ·