Læs også:

Close
Tomatsuppe suppe sund mad (Foto: Chris Tonnesen)

Kødfri dag: Tomatsuppe med basilikumolie

Mad  | 

Vi spiser mindre og mindre kød – nogen intet – andre mindre. I bogen ‘100 kødfrie dage’ får du masser af inspiration til retter uden kød. Som denne lækre tomatsuppe med basilikumolie

Nadia Mathiasen er kommet med denne moppedreng af en kogebog, der er en samlet genudgivelse af hendes to tidligere bøger. Du får 100 hovedretter uden kød. Opskrifterne er tilpasset årstiderne – men ofte kan man jo selv finde en erstatning eller anden mulighed uden det store besvær. Som med denne tomatsuppe, der er lige så god sommer som vinter. Er det sommer, når du skal lave denne suppe, har du måske adgang til lækre drivhustomater, men også vinter er det ofte muligt at skaffe gode – og billige tomater. Tit kan man nemlig få dem til nedsat pris. Og tomater, der er modne, er faktisk bedst til denne suppe for at give den godt med smag.

Tomatsuppe suppe sund mad (Foto: Chris Tonnesen)
Tomatsuppe er både en nem, billig og velsmagende ret at lave. (Foto: Chris Tonnesen)

Det skal du bruge

Retten er til 4 personer. Er det kun til dig selv, så lav halv størrelse. Så har du til aftensmad og til frokost dagen efter.

Ingredienser

1 ½ kg tomater
2 spsk. olivenolie
+ ½ dl til basilikumolien
1 knsp. sukker
2 løg
3 fed hvidløg
2 små eller en stor gulerod
2 stilke bladselleri
1 bdt. basilikum
1 liter grøntsagsbouillon
1 ½ spsk. balsamicoeddike
salt og peber

 

Sådan gør du

Halvér tomaterne på langs, og læg dem i et stort ovnfast fad.  Hæld en smule olivenolie over sammen med salt, peber og sukker. Bag dem i en 180 grader varm ovn i 1 time.

Pil og hak løgene og hvidløgene, og skær gulerødderne og bladsellerien  tern. Sautér i fem minutter i olivenolie. Hak imens stænglerne fra basilikummen, og gem bladene til senere. Kom stænglerne i gryden, sautér yderligere et par minutter, og tilsæt de nu bagte tomater og bouillonen.

Lad det hele simre i 20-25 minutter til alle grøntsager er møre. Blend og si suppen, rør balsamicoeddike, og smag til med salt, peber og ekstra balsamicoeddike, hvis det er nødvendigt.

Bendt til sidst basilikumblade med en god sjat olivenolie, og hæld over suppen ved servering.

Servér suppen med godt brød til.

 

 

Sådan ser bogen ud:

Tomatsuppe suppe sund mad (Foto: Chris Tonnesen)

 

Læs også:

Det sker i 2020

2020, begivenheder, fest, underholdning, kendte, kongelige

· Mere fra samme kategori ·