
Til alle pieelskere: Lav en ‘Kiss me quick’ Key Lime Pie
Amerikanske pies er kager, der kan gøre enhver lækkersulten på et sekund. Her får du Key lime pie fra The American Pie Company
Er du til autentiske amerikanske pies, så vil du elske den nye bog fyldt med pies fyldt med pies. The American Pie Company’s bedste sweet pies året rundt er til alle pie-elskere. Vi har været så heldige at få opskriften på ‘Kiss me quick! Key lime pie, så du selv kan lave den.
Vidste du
The American Pie Company er grundlagt i København af
amerikanske Erin Eberhardt Chapman og danske Dorte Prip.
Fakta
Erin Eberhardt Chapman (1974) er født og opvokset mellem Illinois’ marker og Wisconsins skove i en amerikansk kernefamilie.
Amerikanske Erin – som bor i Danmark og står bag The American Pie Company’s to hjertevarme pie shops i København – begyndte i sin tid at bage sig ud af sin hjemlængsel efter the midwest og grandma’s køkken. Hun har med sine pies skabt sig et home away from home, mens hun med den anden hånd serverer autentisk amerikansk pie for danskerne. På denne måde forener hun både sit gamle land med sit nye.

I bogen er der de søde klassikere, sæsonbestemte stjerner og populære favoritter som Banoffee, Bad Ass Bourbon Pecan Pie, Pimped Out Pumpkin Pie, The Great Northern Salty Caramel Apple, Kiss Me Quick Key Lime Pie, Twin Peaks Cherry … og mange, mange flere. Her får du en af vores favoritter.
Vidste du
The American Pie Company er grundlagt med ønsket om at skabe et “home-away-from-home” ved hjælp af magien fra skønne pies.
Der bliver af 1 pie cirka 8–10 stykker.

Det skal du bruge
Ingredienser til ‘crust’200 g digestive– eller grahamkiks, knust fint
80 g smeltet smør
50 g sukker
Ingredienser til fyld225 ml friskpresset limesaft
2 dåser sød kondenseret mælk (397 g/dåse)
6 æggeblommer
2 spsk. limeskal
Sådan laver du ‘crust’
Knus digestive-kiksene til fine krummer i en foodprocessor eller en blender.
Bland de knuste kiks, smeltet smør og sukker i en skål, og rør godt sammen, indtil smørret er blandet godt med krummerne.
Hæld blandingen i en pieform cirka 24 centimeter, og pres den ned og udad mod siderne. Sæt til side.
Sådan laver du fyld
Forvarm ovnen til 160 °C.
Rør limesaft, kondenseret mælk, æggeblommer og limeskal sammen i en stor skål. Rør indtil blandingen er blød og sammenhængende.
Hæld blandingen i den forberedte cookie-crust.
Pie shop tipDenne pie kræver rigtig meget limesaft. Det kan godt vaere svært at presse limefrugter, fordi de er så små. Rul den hele lime med hånden mod bordpladen nogle gange. Det blødgør limefrugten og hjælper med at få saften til at løbe lettere, når du presser den.
Bagning og top
Bag din pie midt i ovnen i 22-25 min., indtil siderne af fyldet er faste, og midten bevæger sig bare en smule, når du ryster panden lidt.
Lad din pie køle af. Sæt den derefter i køleskabet, så den bliver kold og fast.
Ingredienser til merringue-topping75 g sukker
3 æggehvider
Limeskal til pynt
Top din pie med flødeskum eller et drys af frisk limeskal, og server kold. I pieshoppen kan vi godt lide at dekorere med små meringue-toppe.
Pisk sukker og æggehvider i en metalskål, og sæt den over en gryde med kogende vand. Pisk løbende, lige indtil sukkeret er opløst.
Hæld æggehvideblandingen i en ren skål, og pisk med høj hastighed med en bord- eller håndmikser, indtil blandingen bliver stiv.
Top pien med små meringue-toppe og drys med friskrevet limeskal. Opbevares I køleskab, indtil den serveres.
Velbekomme og god piebagning og spisning …
Sådan ser bogen ud:
Læs også: