Læs også:

Close
21 Bridges film (Foto: Scanbox)

Filmanmeldelse: 21 Bridges

Kultur  | 
Det synes redaktionen: 5

Der er dømt action og hæsblæsende thriller i filmen ’21 Bridges’, der handler om NYPD-betjenten Andre Davis, der kommer på en vild menneskejagt gennem New Yorks mørke gader

Det er Brian Kirk, der har instrueret filmen. Han er blandt andet kendt for ‘Game of Thrones’ og ‘Luther’, og den er produceret af Russo-brødrende, der er kendt fra deres Marvel-film. Også skuespillerholdet er stærkt med Chadwick Boseman, Sienna Miller, Taylor Kitsch og J.K. Simmons, der ses i de største roller.

Taylor Kitsch og Stephan James er gangsterne i et kup, der går helt galt. (Foto: Scanbox)

Det handler filmen om

Efter et vanvittigt shootout med syv dræbte NYPD-betjente er to narko-røvere og nu politimordere på en vild flugt rundt i New Yorks gader. Andre Davis (kendt som ‘trigger’ (en som skyder først, og spørger bagefter) (Chadwick Boseman) står i spidsen for det, der bliver politiets mest intense jagt på kriminelle i New Yorks nyere historie. Manhattan bliver af NYPD for første gang nogensinde lukket 100% ned, så ingen kan komme væk fra øen via de 21 broer, der over til øen. En sjov og måske også ret usandsynlig præmis, men som fungerer ganske fint på film og gør den fængende.

Herefter går fem nattetimers intens jagt igang for Andre Davis. Et enkelt og forståeligt “plot”, og man glemmer lidt tiden, mens jagten står på. En hæsblæsende en af slagsen – som nærmest er en lang jagt i de 1½ time, filmen varer. Men filmen er ikke sådan overdrevent blodig og voldsom. Heldigvis, for så kan historien godt lidt går tabt i de voldsomme scener. Men det synes jeg ikke er tilfældet her.

21 Bridges film (Foto: Scanbox)
’21 Bridges’ er en rigtig actionfilm med New Yorks tomme gader om natten som baggrund. (Foto: Scanbox)

En sag der ikke er så enkel

En enkel sag. Fang de to mordere … Og dog – for der er noget politikorruption og en masse andet der ligger lige under overfladen iblandet, og som man også fornemmer fra starten af i filmen. Men det gør den ikke mindre underholdende. I et mørkt Manhattan kæmpes der løs, og byens 21 broer lukkes ned, og som natten skrider frem, bliver det hele mere og mere spejet og fyldt med flere og flere spørgsmål, der nærmest bliver en slags krimi-mysterium – måske dog nok et af de lidt enklere at løse, for noget af det er lidt forudsigeligt.

21 Bridges film (Foto: Scanbox)
En jagt efter de to mordere indledes. (Foto: Scanbox)

Sienna Miller

Vi kan godt lide, at filmen trods alt har et lidt feminint islæt i form af Sienna Miller, der dog også spiller politibetjent. Og som filmen skrider frem faktisk bliver mere og mere irriterende og kold. En rolle der på en eller anden måde ikke er det, man forbinder hende med, men som hun spiller ganske godt.

Alt i alt er ’21 Bridges’ en typisk politifilm – med action og fart på. Er du til det, vil du også kunne lide den. Ja, den kunne også blot have været vist på Netflix. Men der er altså noget specielt ved at sidde i en stor, mørk sal og blive revet rundt i Manhattans mørke gader.

21 Bridges film (Foto: Scanbox)
Sienna Miller er også med i filmen. (Foto: Scanbox)

Se trailer her:

 

Læs også: Kulturguiden januar 2020

 

kulturguide, guide, kultur, glyptoteket, palmyra

· Mere fra samme kategori ·