Læs også:

Close
Eksempel på Mågestel, der er til salg på DBA lige nu. Kilde - DBA Guide

Boligtrend: Mågestellet har fået en revival

Bolig  | 

Mågestellet fra Royal Copenhagen har man i mange år kunne få for en slik. Men noget har rykket sig, og pludselig er dele af det blevet mange penge værd. Læs om storsamleren Søs, der elsker Mågestellet

En frugtskål til 20.000 kroner og nogle kopper, der er steget mere end 700 procent i værdi på bare ni år. Her kan du læse om – og se nogle af de dele fra Mågestellet, der i dag er blevet mere værd, end hvad du gav for det dengang i butikken eller da du arvede det.

Hvis du pudser, sliber og maler, kan du ofte få restaureret dine ting, så de høster værdi i et videresalg. Men der findes også eksempler på ting, som egentlig bare skal stå og hygge sig for sig selv i et skab, og så vupti: Så er deres værdi pludselig blevet større.

Eksempel på Mågestel, der er til salg på DBA lige nu. Kilde - DBA Guide
Eksempel på Mågestel, der er til salg på DBA lige nu. (Foto: DBA Guide)

Det er tilfældet med dele af Mågestellet, skriver DBA Guide. Og i denne artikel er en vaskeægte samler af Mågestellet klar med en række eksempler på, hvad for nogle ting fra Mågestellet, du i dag kan få mere for, end hvad du gav for dem dengang.

Samleren er 48-årige Søs fra Hillerød. Søs har 600 forskellige dele af Mågestellet og mangler endnu 100 dele for, at hendes samling er komplet.

Termokoppen i skabet er i dag 3.000 kr. værd. Fra ny kostede den ellers kun 400 kr. Kilde - DBA Guide
Termokoppen i skabet er i dag 3.000 kroner værd. Fra ny kostede den ellers kun 400 kroner (Foto: DBA Guide)

Koppen, der er steget 750% i værdi på bare 9 år

Elsker du gammelt stel, og drikker du ofte kaffe, kakao eller te, ja så er der måske godt nyt til dig. For så var du måske nok en af dem, der i 2010 begav sig ned i butikkerne og anskaffede dig en eller flere termokopper fra Mågestellet.

Og det har i bogstavligste forstand kunne betale sig i dag. I dag er koppen nemlig blevet mellem 2.500-3.000 kroner værd. Det vurderer Søs, der fortæller, at du fra ny i butikkerne i 2010 ”kun” skulle give 400 kroner for ét eksemplar.

Disse kandelabere er steget det tredobbelte i værdi på tre år. Kilde - DBA Guide
Disse kandelabere er steget det tredobbelte i værdi på tre år. (Foto: DBA Guide)

Disse er steget det dobbelte i pris på ét år

Bordkort er ikke kun rare at have, hvis du har en lidt speciel familie, hvor du måske ikke bryder dig om at have halvdelen af dem som sidemand. Bordkort er også prisen værd i en anden forstand – ja faktisk helt bogstaveligtalt – og mere til.

For holderne til bordkort fra Mågestellet kan du nemlig sælge for 1.800 kroner i dag, vurderer Søs, der selv for kun et år siden gav 800 kroner for selvsamme.

Søs og noget af hendes samling. mågestel Kilde - DBA Guide
Søs og noget af hendes samling. mågestel (Foto: DBA Guide)

20.000 kroner gav Søs for denne ting fra Mågestellet

Kopper og tallerkener er typisk de mest gængse dele i et porcelænsstel, men hvis du har købt noget mere ”skævt” som for eksempel et frugtfad, burde du kunne høste en god fortjeneste for det.

Søs vurderer, at et Mågestels frugtfad er 4.000 kroner værd. Og faktisk endte hun selv med at punge ud med 20.000 for sit frugtfad, fordi hun bare måtte have det, og der var rift om det. Så du kan jo være heldig at indkassere mere end de 4.000 kroner.

20.000 kr. gav Søs for dette frugtfad, fordi det er så sjældent et fund. Kilde - DBA Guide
20.000 kr. gav Søs for dette frugtfad, fordi det er så sjældent et fund. Kilde – DBA Guide

Hvis du ’brænder’ for Mågestellet, har du måske scoret dig denne gode investering

Søs er klar med endnu et eksempel på en ting fra Mågestellet, som er steget i værdi. Ja, på bare tre år er kandelaberne fra Mågestellet steget det tredobbelte.

Denne del fra Mågestellet måtte Søs kæmpe med andre samlere om

Det vides ikke, hvad Søs i sin tid gav for sine Mågestelsæg, men sikkert og vist er det, at de små porcelænsfigurer var pengene værd. Og der måtte punges lidt ekstra ud for dem.

Søs fortæller nemlig, at da æggene blev sat til salg af en sælger på DBA, måtte hun kæmpe for dem. Andre var nemlig også interesseret i dem, så de blev konstant budt op. I sidste ende var det dog Søs’ bud, der vandt kampen.

Søs måtte byde sælger op i pris på DBA, da disse æg blev sat til salg. Andre var også interesseret i dem. Kilde - DBA Guide
Søs måtte byde sælger op i pris på DBA, da disse æg blev sat til salg. Andre var også interesserede i dem.Foto: DBA Guide)

Om samleren Søs

Søs’ samling af mågestellet er så stor, at folk kommer rejsende fra nær og fjern for at se hendes hjem. Selv Søs’ bil har måger på sig.

Søs’ favoritdel fra mågestellet er ikke engang noget, du kan dække bord med. Det er en halskæde, som hun har arvet fra sin mormor. Den har Søs besluttet, at hun skal begraves med engang.

Søs' yndlings-del af Mågestellet. Kilde - DBA Guide
Søs’ yndlings-del af Mågestellet. Foto: DBA Guide)

Søs ældste søn og svigerdatter stod til at arve Søs’ samling, men de har nu meldt ud, at de kun vil have Mega Mussel. ’Det kan de ikke være bekendt’, tilføjer Søs med et smil.

Kilde: DBA Guide – ser mere på guide.dba.dk

Se mere her om SØs og hendes Mågestel her: 

Læs også:

100 år med Bjørn Wiinblad

· Mere fra samme kategori ·