Læs også:

Close
2020, begivenheder, fest, underholdning, kendte, kongelige

20 ting indenfor kendte, kongelige, underholdning, sport og politik der sker i 2020

Kultur  | 

2020 er ikke blot starten på et nyt årti, men lader også til at blive et utrolig begivenhedsrigt år i både ind- og udland. Lad os tage et kig på 20 ting, der sker i det kommende år.

2020 byder på en masse spændende begivenheder, vi allerede nu kan begynde at se frem til. Ikke nok med at året er begyndelsen på et nyt årti, og altså allerede fra nu af giver os muligheden for at danne 20’ernes nye trends inden for mode, indretning, arkitektur og meget andet. Så byder 2020 også på spændende filmnyheder, store politiske begivenheder, royale festligheder, teknologiske udviklinger og meget mere. Læs med og se, hvad vi allerede nu ved, at året bringer.

2020, begivenheder, fest, underholdning, kendte, kongelige
2020 er meget mere end et nyt årti. Det bliver et begivenhedsrigt år – og vi kan godt allerede nu begynde at glæde os. (Foto:Jamie Street on Unsplash)

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i januar 2020

De kendte

Channing, Jake, og Ryan fylder 40

Vi har savlet over dem i flere film i flere år. Men har vi egentlig haft den fjerneste ide om, hvor gamle de egentlig er? Skuespillerne Jake Gyllenhaal, Ryan Gosling og Channing Tatum fylder alle 40 år i 2020. Især Channing Tatum er blevet kendt verden over for sexede præstation i filmene Magic Mike fra 2012 og 2015 – og ham har vi da også kastet vores kærlighed på, siden vi så  ham i She’s the Man og Step Up fra 2006.

Jake Gyllenhaal var i særdeleshed svær ikke at falde lidt for i Love and Other Drugs fra 2010. Og Ryan Gosling husker vi også bedst for sine roller i The Notebook fra 2004 og Drive fra 2011. Så vil du fejre mændene lidt i løbet af året, er der masser af klassikere, du kan gense ved lejlighed. Lad os endda lige fremhæve, at den episke kærlighedsfilm The Notebook altså bliver hele 16 år gammel i år!

Rebel Wilson i stort vægttab

I 2020 skal det være slut med ‘Fat Amy’, som vi kender hende. Rebel Wilson har i flere år været på en kontrakt, der har afholdt hende fra at tabe sig, da hun skulle spille roller, der afhang af, at hun forblev overvægtig. Vi kender hende alle for rollen som Fat Amy i Pitch Perfect – men hun har ligeledes medvirket i film som Bridesmaides (2011), How To Be Single In New York (2016)  og The Hustle (2019). Det er altså en lang årrække, Wilson har været kontraktmæssigt bundet til ikke at ændre sit udseende.

Men nu er det slut! På Instagram har den 39’årige skuespillerinde postet et opslag, hvor hun viser sit store vægttab. Derudover fortæller hun også sine over 7 millioner følgere, at 2020 for hende skal stå i sundhedens tegn. Meget kan altså tyde på, at vi har set de sidste film med Fat Amy, som vi kender hende. Men mon ikke vi stadig får set en masse til Wilson på skærmen i år?  Vi glæder os ihvertfald til at, hvad 2020 byder på for den populære og hylende morsomme skuespiller.

https://www.instagram.com/p/B6z53A8peHH/?utm_source=ig_web_copy_link

Læs også: 10 sørgeligste film – få tudet igennem

De kongelige

Dronningen fylder 80 år

Den 16 april i år fylder Hendes Kongelige Højhed Dronning Margrethe 80 år. I den anledning lancerede PostNord de  2 januar i år et miniark med 5 nye frimærker, der alle viser helt særlige øjeblikke fra Dronningens liv. Billederne er udvalgt blandt H.M. Dronningens private fotosamling, og der er blandt andet billeder af H.M. Dronningens bryllup med Prins Henrik og Prins Frederiks dåb afbilledet på frimærkerne.

Det er endnu sparsomt med information om, hvordan H.M. Dronningens fødselsdagsfejring skal forløbe. Men mon ikke det bliver muligt at deltage i fejringen og få et lille glimt af Hendes Kongelige Højhed, ligesom det har været tilfældet i de forgangne år.

Hans Kongelige Højhed Prins Christian skal konfirmeres

Kronprinseparrets ældste søn H.K.H Christian Valdemar Henri John, der fyldte 14 år i 2019, skal konfirmeres i år, men det er endnu ikke meget vi ved om begivenheden. Tilbage i december 2019 bekræftede kongehuset dog overfor BILLED-BLADET, at konfirmationen ville finde sted til foråret. Hvornår og hvor vides endnu ikke, men både H.K.H Dronning Margrethe og H.K.H Kronprins Frederik blev konfirmeret i Fredensborg Slotskirke. Om det samme er tilfældet for den unge prins, må vi vente og se.

https://www.instagram.com/p/B3oFn-Kg2Za/?utm_source=ig_web_copy_link

Læs også: Store modetrends du skal kende i 2020

De historiske øjeblikke

80 års jubilæum for besættelsen i 1940

Den 9 april i år er det hele 80 år siden, at Danmark blev besat af tyske tropper under Anden Verdenskrig. Landet over kæmpede danske soldater  mod de tyske tropper, men regeringen besluttede få timer inde i forløbet at overgive sig. Dagen er sidenhen blevet en national mærkedag, der minder os om begivenhederne, der udfoldede sig, men i særdeleshed også hvordan vi stod sammen som nation.

I 2015 udkom den danske krigsfilm 9. April med Pilou Asbæk i hovedrollen. Filmen fortæller historien om tyskernes besættelse af Danmark den skæbnesvangre nat d. 9 april, og hvordan de danske soldater blev ved med at kæmpe en brav kamp mod den tyske militærmagt.

75 års jubilæum for befrielsen i 1945

Tyskernes besættelse af Danmark varede i 5 år, og den 4 maj 2020 markerer derfor også det 75 års jubilæum for Danmarks befrielse. Beskeden om den danske befrielse kom over en engelsk radio, hvor det blev annonceret, at de tyske tropper havde overgivet sig i både Danmark, Nordvesttyskland og Holland. Tyskernes overgivelse trådte dog først for alvor i kraft tidligt om morgenen den 5 maj, og danskerne strømmede ud på gader og stræder for at fejre befrielsen.

Læs også: Forstå sagen: Derfor dukker der stadig bomber op fra Anden Verdenskrig 

Dem fra sportens verden

EM i herrehåndbold

Så er det endnu engang blevet tid til EM i herrehåndbold der løber af stablen fra d. 9. – 26 januar. Efter den danske VM-sejr sidste år, hvor Danmark spillede formidabelt hele vejen igennem og bankede nordmændene i finalen, var der i år store forventninger til de danske håndboldherrer. I gruppespillet mødte Danmark Island, Ungarn og Rusland. Desværre startede EM-eventyret ikke super godt ud for Danmark. I første kamp i gruppespillet mødte Danmark og Island – og vi kunne alle se til, mens en ægte EM-gyser udspillede sig.

Kort inde i anden halvleg fik anfører og målmand Niklas Landin rødt kort og måtte se resten af kampen fra bænken. En kamp der endte med et dansk nederlag med stillingen 31-30. Kampen mod Ungarn var lige præcis det: En absolut kamp for det danske angreb og forsvar fra start til slut! Landin stod formidabelt, men fik desværre ikke meget opbakning fra resten af holdet. Stillingen endte uafgjort. Danmarks skæbne afhang dermed af Islands’ sejr over Ungarn – og dansk sejr over Rusland.

Det første skete desværre ikke. Så selvom vi afslutningsvist kunne trøste os med, at vi vandt 31 – 28 over Rusland i går aftes, betød Ungarns sejr over Island, at Danmark officielt er ude af EM 2020.

https://www.instagram.com/p/B7MLdbrp4k_/

OL i Japan (til sommer)

OL afholdes hvert 4. år, og bliver betegnet som den største internationale sportsbegivenhed. I 2020 afholdes De Olympiske Lege i Tokyo fra den 22  juli til og med den 9 august, og der spændende nyheder på programmet i 2020: Siden sidste OL i Rio i 2016 er der nemlig blevet tilføjet flere sportsgrene for atleterne at konkurrerer i – og i år bliver der således også dystet i både baseball/softball, karate, klatring, skateboarding og surfing.

Læs også: 10 alternative og sjove hobbyer

De teknologiske

Iphone 12 bliver lanceret

Iphone 11 nåede knap nok at lande i butikkerne og i hænderne på kunderne verden over, før snakken faldt på Apples helt store smartphone nyhed: Iphone 12. Der har været utrolig mange leaks og rygter om den nye smartphone, og det kan være svært at vide præcis, hvad den har at byde på. Der er dog en ting, vi, ifølge rygterne, kan være sikre på: Iphone 12 skulle være en af de mest ventede Apple nyheder længe!

Det vides endnu ikke med sikkerhed, hvornår den nye Iphone udkommer. Men Apple har tradition for at lancere nye Iphones i september, så mon ikke det også gør sig gældende i 2020. Vi må væbne os med tålmodighed et par måneder endnu.

ipad, iphone, apple, teknologi, udvikling, 2020
Der er sket meget siden den første Iphone og Ipad kom på markedet. Og i år kan de garvede Apple-lovers få fingrene i Iphone 12 (Foto: Pexels)

Nasa starter deres Mars 2020 mission

Mars er i 2020 stadig et stort mysterie – men det laver Nasa’s Mars 2020 plan forhåbentlig om på. Kort sagt er målet for missionen at blive klogere på planeten via robot- og rover undersøgelser. På Nasa’s hjemmeside for mission står der at: “The Mars 2020 mission addresses high-priority science goals for Mars exploration, including key questions about the potential for life on Mars”.

Det er måske lige tidligt nok at pakke en taske og være klar til en ferie på den røde og mystiske planet – men med Nasa’s mission, bliver menneskeligheden og videnskaben forhåbentlig klogere planeten.

https://www.instagram.com/p/B6mGRA0Hit_/?utm_source=ig_web_copy_link

Læs også: 6 måder du lader mobilen på, der forkorter dens levetid 

Dem fra Danmark

Ny metrolinje åbner i København

Den længe ventede cityring åbnede den 29 september sidste år og bød på hele 17 nye underjordiske stationer. Byggeriet blev påbegyndt i 2011, og 8 år efter stod M3 cityringen altså klar. Cityringen gør det nemmere og hurtigere at komme rundt i København, men metrobyggeriet er ikke slut endnu! Der er nemlig endnu en metrolinje, der står til at skulle åbne inden længe.

M4 kommer til at køre til Nordhavn, og man er i øjeblikket igang med at anlægge hele to metrostationer her. Metrolinjen forventes at åbne i april i år, og her bliver det altså muligt at tage metroen fra Orientkaj i Nordhavn og ind til København Hovedbanegård. De to nye metrostationer er blandt de første på linje M4, der i 2024 vil blive forlænget til Ny Ellebjerg.

https://www.instagram.com/p/B7D89JEhOfQ/?utm_source=ig_web_copy_link

Roskilde Festival fejrer 50 års jubilæum

Den populære danske festival kan i år fejrer sit 50 års jubilæum – og hvad det betyder for festivaldeltagerene er endnu uvist. Siden festivalen første gang så dagens lys i 1971 er den blevet afholdt hele 49 gange, og derfor er i år altså noget ganske særligt. Det fulde programmet for festivalen, er endnu ikke offentliggjort, men flere navne er allerede blevet offentliggjort. Taylor Swift, Tyler, The Creator, Thom Yorke Tomorrow’s, Modern Boxes, TLC, Whiney, Thomas Helmig, Hjalmer og mange mange flere.

Hvis du ikke kan vente til at festivalen løber over stablen i år, kan du allerede nu begynde at varme op ved at følge både Roskilde Festival og #RF50 på Instagram.

https://www.instagram.com/p/B2g8UeDlwaJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Læs også: Hvad man skal kigge efter, inden man accepterer et lån på dagen

Dem fra andre lande

Brexit

Brexit har været længe undervejs. Faktisk så længe, at vi skal helt tilbage til 2016, hvor briterne stemte ja til Brexit og dermed at trække sig fra EU. Men det er bestemt ikke gået hverken stille eller problemfrit for sig. Storbritanniens tidligere premiereminister Therese May’s skilsmisseaftale med EU blev nedstemt af det britiske parlament i januar 2019 med langt over 50% af stemmerne, og det var derfor usikkert, hvordan Brexit skulle forløbe.

Datoen for Brexit er flere gange blevet udskudt, men nu står den altså til at være sikker: Storbritanien forlader EU d. 31/1 i år. Hvilken betydning det kommer til at have for briterne selv – og resten af EU – når Storbritanien forlader EU (med eller uden en aftale), har været et helt centralt emne i debatten, men det må tiden altså vise.

brexit, 2020, begivenheder, politik
Brexit er blevet udskudt 3 gange, men nu forlader Storbritanien EU d. 31/1 2020 (Foto: Artem Beliaikin from Pexels)

Det amerikanske præsidentvalg

I år er det fire år siden, at Trump blev valgt som USA’s præsident – og det betyder, at det er tid til et nyt præsidentvalg. Den 3 november skal amerikanerne landet over derfor ty til stemmeboksene, når de skal sætte deres kryds og beslutte, hvem der skal være USA’s næste præsident.

Men inden det store og afgørende valg i november, skal Demokraternes og Republikanernes to kandidater findes i primærvalgene. Trump har annonceret, at han stiller op til genvalg – og derfor kunne meget tyde på, at han endnu engang bliver valgt som republikansk kandidat. Men hvem der endeligt bliver valgt og skal møde hinanden til præsidentvalget sidst på året, må tiden vise.

amerikansk valg, præsidentvalg, 2020, politik, begivenheder
Amerikanerne skal d. 3 november stemme om, hvem der bliver USA’s næste præsident. (Foto: Pexels)

Læs også: Blå er årets farve i 2020 – se den tænkt ind i boligen

Streaming

Disney+ kommer til Danmark

Begejstring var meget stor, da Disney offentliggjorde streamingtjenesten Disney+ – en platform der samler blandt andet Disney-, Marvel- og Pixar produktioner. USA og Canada var de første, der kunne få glæde af Disney+, da tjenesten blev lanceret i november sidste år. Og man kan vist roligt sige, at lanceringen forløb mere end succesfuldt – allerede dagen efter lanceringen kunne Disney nemlig meddele, at 10 millioner mennesker havde oprettet et abonnement.

Desværre har vi skulle vente længe og tålmodigt på Disney+ herhjemme, men det lader til, at ventetiden er ovre! Disney har meddelt, at tjenesten kommer til mange lande i Europa d. 31. marts herunder England, Spanien, Frankrig og Italien. Det er endnu ikke offentliggjort, om vi i Danmark er så heldige at få adgang samtidig, men noget kunne tyde på det. Fingers crossed!

HBO Max lanceres

Streaming-krigen om brugernes opmærksomhed er større end nogensinde før, og den tager i den grad til i 2020. Der er derfor rigtige gode nyheder til alle tv- og serienørder derude. HBO Max lanceres i maj og den nye streamingtjeneste lover allerede nu alle de kommende brugere unik adgang til over 10.000 timers indhold, der vil indeholde alt fra Friends, The Big Bang Theory og South Park til massevis af andre kendte titler. Prisen er sat til 15 dollars, hvilket stort set svarer til, hvad HBO Nordic koster nu.

Du kan derfor godt allerede nu begynde at overveje, hvilke streamingtjenester, du skal abonnere på i 2020, for valgmuligheder bliver der nok af.

https://www.instagram.com/p/B45MqL0pnBe/?utm_source=ig_web_copy_link

Læs også: Få ødelagt dine elskede eventyr fra Disney

Underholdning

Ny James Bond film

Hvis du er blandt dem, der har siddet og trillet tommelfingre og ventet tålmodigt på den næste James Bond film i rækken, siden Spectre havde premiere i 2015, så er der endelige gode nyheder! Det nyeste James Bond film – og den 5  i rækken, med Daniel Craig i hovedrollen, har nemlig dansk premiere i biografer landet over den 8. april.

No Time To Die er den 25 film om Agent 007, og selvom Craig flere gange har udtalt, at han vil stoppe i rollen som den populære agent, er det altså endnu ikke sket endnu. Så vi kan se frem til endnu engang at se ham i rollen,  han har spillet siden Casino Royale fra 2006.

Femte bog om Afdeling Q har premiere

Den spændende krimiserie om Afdeling Q skrevet af Jussi Adler Olsen blev for første gang filmatiseret i 2013.  Siden er det blevet til 4 film om politimanden Carl Mørck og hans kollega Assad, der alle blev produceret af Zentropa. Men det skulle være slut med filmen Journal 64, der udkom i 2018. Dette blev således sidste filmatisering med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne som Carl og Assad – de fremadrettet bliver spillet af Ulrich Thomsen og Zaki Youssef.

Ligeledes er Zentropa blevet skiftet ud med Nordisk Film, og den nyeste film Marco Effekten, der har premiere d. 1 oktober, byder altså på mange forandringer, man som fan af serien lige skal vænne sig til. En ting er dog sikkert: Den femte film om Afdeling Q er længe ventet, og fans kan allerede nu glæde sig til de kommende film, da producenten Nordisk Film har udgivet datoerne for de næste fire film, der altså har premiere i 2020, 2022, 2024 og 2026.

Læs også: 20 breakup sange, der får dig igennem dit breakup i 2020

Ny “Hunger Games” bog udkommer

Der er gode nyheder til alle Hunger Games fan derude i 2020! Den 19. maj udkommer der nemlig en ny bog i den populære serie – men forvent ikke et gensyn med Katniss Everdeen eller Peeta Mellark, da den nye bogs handling foregår hele 64 år før de fire film, vi kender og elsker. Perioden, den nye bog foregår i, er i de tidligere bøger omtalt som “the dark days”, og hvad det byder på af spændende plot og begivenheder, må vi venter spændt på at finde ud af.

Men den gode nyhed slutter ikke der! Bogen vil (ligesom de foregående) blive filmatiseret af Lions Gate – så der er altså meget at se frem til, hvis man ikke kan få nok af forfatteren Suzanne Collins’ univers.

https://www.instagram.com/p/B3Mo6OOhxpB/?utm_source=ig_web_copy_link

Beverly Hills 90210 kan fejrer 30 års jubilæum

Vi husker alle Dylan, Brandon, Branda, Kelly, Steve, David, Donna og alle de andre fra Beverly Hills. Vi husker deres opture, deres nedture, deres kærestesorger og deres dramaer. Mange af os har endda slugt serien i vores teenageår, andre har set dem senere – og nogle er måske først lige begyndt. Men en ting står fast: Beverly Hills 90210 er nok den mest ikoniske ungdomsserie nogensinde.

Serien bliver stadig vist på tv og kan streames på TV2, og det lader ikke til, at den forsvinder fra den danske sendeflade lige foreløbig. Første afsnit af ungdomsserien udkom i USA i 1990 og serien blev lynhurtigt et kæmpe hit på globalt plan. Det er altså 30 år siden sæson 1 løb over skærmen i de amerikanske hjem, og 20 år siden at serien sendte sit sidste afsnit i år 2000.

Læs også: De store Golden Globe vindere

Kilder: Sport.tv2.dk, OL2020.dif.dk, DR1,  Digitaltrends.com, IMDB, M.dk, Mars.nasa.gov, Natmus.dk, Berlingske

· Mere fra samme kategori ·