
Vegansk risalamande
De fleste elsker risalamande. Men hvad gør man, hvis man er veganer, eller skal have en veganer til spisning juleaften. Her er svaret. For vi har fået Ditte Gad Olsens opskrift fra den fine bog ‘Vegansk til højtider og fest’
Der er noget med traditioner, og i de fleste danske hjem, så desserten juleaften på risalamande. DET skal veganer bestemt ikke snydes for. Her er en opskrift, der smager rigtig godt – også selvom du ikke er veganer.

Opskriften er til cirka 4-6 personer
Det skal du bruge
2½ dl vand
½ l mandelmælk
½ l neutral soyamælk
½ tsk salt
200 gram grødris
5 dl sojapiskefløde
2-3 tsk vaniljesukker
100 g mandler (smuttet og hakket)
1 glas kirsebærsovs
Sådan gør du
Kom vand, plantemælk, salt og grødris i en stor gryde og giv det et opkog under låg.
Lad derefter grøden simre ved laveste varme i cirka 30 minutter. Men husk at røre i den regelmæssigt, så grøden ikke brænder sig fast i bunden eller koger over.
Grøden er færdig, når den er blevet cremet og relativ fast. Der skal ikke være alt for meget væske i grøden.
Stil grøden på køl natten over.
Hak mandlerne – undtagen én – som selvfølgelig skal være til den heldige vinder af mandelgaven. Varm kirsebærsaucen op i en gryde. Eller servér den kold.
Rør i risengrøden, så den bliver løsere og luftig. Pisk sojapiskefløden til flødeskum sammen med vaniljesukker.
Dittes tipLaver du dobbelt portion, kan du servere risengrød til aftensmad lillejuleaften. Så er den også på plads.
Ditte fortæller
Julen er traditionernes tid. Og selvom man er veganer, har man også lyst til at holde fast i traditionerne.
Vend flødeskummet i risengrøden og smag eventuelt til med lidt mere vaniljesukker.
Vend derefter de hakkede mandler i og husk til sidst den hele mandel.
Servér i en stor fin skål, så alle kan tage en portion. Hæld kirsebærsoven over, og lad mandeljagten gå i gang.
GOD JULEAFTEN …
Sådan ser bogen ud:
Læs også: