Læs også:

Close
veganermad thomas erex juletræ (Foto: David Bering)

Veganermad: Knasende chokoladejuletræer

Mad  | 

Thomas Erex står bag bogen ‘Vegansk julemad’. En bog fyldt med lækre opskrifter. Vi har været så heldige at få opskriften på de lækreste knasende chokoladejuletræer. Man kan ikke andet end komme i julehumør af dem

Thomas Erex er selv veganer og syntes, der manglede en bog med både velsmagende og lækre opskrifter til alle veganere, der passer perfekt til en julefrokost eller julemiddag.

thomas erex vegansk julemad (Foto: David Bering)

Thomas Erex laver lækre veganske retter. (Foto: David Bering)

Det skal du bruge til knasende chokoladejuletræer

Der bliver cirka 6-8 juletræer

Ingredienser
150 g vegansk, hvid chokolade
100 g puffede ris
2-3 tsk. grøn pulver- eller pastafarve
Krymmel til pynt
1 dl flormelis
Lidt vand

Denne opskrift er til dig, der gerne vil hygge med at dekorere små træer og eventuelt andre figurer, der samtidig er en lækker julesnack. Julen er jo den perfekte anledning til at skrue ned for hastigheden og hygge sig med at bage og dekorere sammen med venner, familie og børn.

Det er vigtigt, at du ikke bruger en vandbaseret frugtfarve, men en fedtopløselig farve, som kan blandes med chokoladen.

Sådan gør du

Klargør små kræmmerhuse af bagepapir, før du går i gang med at smelte chokolade.

Du får cirka 6-8 små juletræer, alt efter hvor store du laver dem.

Klip halvcirkler ud af bagepapiret, og rul dem til kræmmerhuse.

Sæt et lille stykke tape på for at holde dem sammen, og sæt hvert kræmmerhus ned i for eksempel et glas.

 

veganermad thomas erex juletræ (Foto: David Bering)
Så er der små chokoladejuletræer. (Foto: David Bering)

Smelt chokoladen ved lav varme, og tilsæt den grønne pastafarve.

Rør det godt sammen. Rør så de puffede ris i, og bland det godt sammen.

Fyld blandingen i de forberedte kræmmerhuse, og klem forsigtigt ned, så hele kræmmerhuset er fyldt.

Bestem dig for, hvor store de skal være, og fyld op herefter.

Små juletræer er selvsagt lettere at spise – især for børn. Lad juletræerne stivne på køl.

Når juletræerne er stivnet, kan du forsigtigt tage dem ud af formene og pynte dem.

Lav en tyk glasur af flormelis og vand, og brug glasuren som lim, når du sætter de små stykker krymmel på træerne.

Opbevar de færdige træer på køl.


Sådan ser bogen ud:

thomas erex vegansk julemad bog forside (Foto: David Bering)

 

Læs også:

Flyskam

· Mere fra samme kategori ·