Læs også:

Close
nytår, nytårsfortsæt, ønsker, år, forbedringer,

De mest populære nytårsforsæt – og hvordan du holder dem

Underholdning  | 

Nyt år – ny start. Hvert år laver vi lister med nytårsfortsæt, der skal gøre vores liv bedre. Og hvert år falder vi i. Men hvilke nytårsforsæt er mest populære, og hvordan holder du dem?

Hvis du igen i år har sat dig ned og lavet en liste over alle dine nytårsforsæt og alt det, du vil forbedre i det nye år, så er du ikke alene. Tusindevis af mennesker verden over sætter sig hvert år en lang række nytårsforsæt. Ændringer, som de håber på, kan forbedre deres livskvalitet i det nye år. Det pudsige er, at det ofte er mange af de samme ønsker om forbedringer, der går igen.

Det er egentligt sjovt med nytårsforsæt. Selvom du fortæller dog selv, at et nyt år er den perfekte mulighed for en ny start, så falder du som regel i de gamle vaner. De gamle mønstre. Det er bare et spørgsmål om tid. Hvis du lige nu sidder og brainstormer over mulige nytårsforsæt. Eller måske planlægger, hvordan du lykkes med dem, så læs med.

Gode råd er nemlig ikke dyre. Faktisk får du dem i denne artikel helt og aldeles gratis. Jeg har nemlig lavet lidt research på dine vegne og fundet frem til de mest populære og generelle nytårsforsæt, OG hvordan du i år holder dem ved lige.

Læs også: Bliv klar til nytårsaften

nytår, år, ny, nytårsfortsæt, nytårsfortsætter, liv, start, begyndelse, ændringer
Der er mange ting, vi forbinder med nytår. Fest, farver, champagne og selvfølgelig det obligatoriske fyrværkeri ved midnat. Men et nyt år er også symbolet for en ny chance, en ny begyndelse. En form for ‘clean slate’, og det er her, nytårsforsætter kommer ind i billedet. (Foto: Pexels)

1. Begynde i Fitness for at blive “strammet op”

At blive mere fit er nok en af de største gengangere på listen over folks nytårsfortsæt. Hvad end det er for at komme i bedre form, forbedre dit helbred eller bare bevæge sig lidt mere, så er træning noget som næsten alle, der laver nytårsfortsæt forpligter sig til. Det viser mange fitness centres forhøjede indmeldingstal i januar da også. Men men men. Hvad skal du gøre for ikke at falde af bølgen sammen med 50% af de andre i februar eller marts?

Hold det ved lige ved: at involvere andre i din træning. Hvis du virkelig ønsker at dedikere dig til træning – og ikke bare melder dig ind, fordi de andre gør – så er der nogle få ting, du kan gøre. Ved for eksempel at indmelde dig og lave faste træningsaftaler med en ven, bliver det sværere at melde fra. På den måde er i fælles om ansvaret, og det er derfor ikke kun din egen træning, du fucker med, hvis du bliver hjemme.

Du kan også tilmelde dig hold, hvor dit fravær vil blive bemærket, savnet og kommenteret, hvis du bliver væk for længe. På den måde bliver din træning og bevægelse en holdaktivitet, du får muligvis nye venner og en form for ansvarsfølelse, hvis du bliver hjemme.

nytårsfortsæt, træning, nyt, år, hygge, veninder, mål, forbedringer
Èn af grundene, til man ofte mister motivationen for at træne, er, at det kan føles ensformigt og kedeligt at stå med selv. Det bliver hurtigt demotiverende at komme afsted. Og hvis du ikke står til ansvar for nogen, er det nemt at blive hjemme. (Foto: Pexels)

Læs også: HIIT vs. cardio – hvilken form for træning giver det bedste resultat?

2. Tabe sig og smide de overflødige kilo

Jeg kan ikke huske ét eneste år, hvor jeg ikke har kendt minimum fire – fem mennesker, hvis nytårsfortsæt var at tabe sig. Bare lige et par kilo, du ved. Du skal heller ikke være længe online på Facebook, Instagram, Twitter eller andre sociale medier for at finde ud af, hvor stor fokus der er på vægt, vægttab og sundhed generelt. Slet ikke i januar. Det er som om, at alle fitness, slankeprodukter og andre smukke model-profiler skyder frem fra mulden og påvirker dit i forvejen dårlige selvværd.

Hold det ved lige ved: at have fuld fokus på, hvad du spiser. Flere og flere forskere, vægttabskoncepter, ernæringseksperter og personlige trænere har gennem de sidste mange år understreget, hvor stor en procentdel din kost har for dit vægttab. Lad være med at fald for alle de quick fixes og shady tilbud på slanke kaffe eller mirakel chokolade, der findes på nettet. Der er kun en vej til et sundt og varigt vægttab: hårdt arbejde og dedikation.

Der er ingen, der gør det for dig. Hvis du har svært ved det selv, så overvej at tage kontakt til en coach eller en, der kan sammensætte en kostplan efter dine behov.

nytårsfortsæt, vægttab, sund, kost, liv, vejledning,
Drop alle anbefalingerne fa mirakelmagerne og se de barske realiteter i øjnene. Hvis du virkelig vil tabe dig, så skal der arbejdes hårdt for dig. Og ikke kun i januar. Ellers så ryger hele molevitten på igen, og du er tilbage ved udgangspunktet. (Foto: Pexels)

3. Lær noget nyt

Et nyt år giver dig også en oplagt mulighed for at lære noget nyt. Måske har du endda haft tid til at tænke over, hvad du egentlig lærte i det foregående, og det har givet dig blod på tanden til at oparbejde nye skills i det kommende år. Nytårsfortsættet om at lære noget nyt, er bare en af de mest brudte nogensinde.

Hvorfor? Fordi det er skide hamrende svært at lære nye ting. Spørg alle der har prøvet at lære spansk, spille på trommer, kastet sig ud i gastronomisk eller startet til dans. Det kan være hårdt, udfordrende og i sidste ende føles som spild af tid.

Hold det ved lige ved at: starte i det små. Hvis du er for ambitiøs fra starten, så ender du som en af de mange klassiske dropouts, der giver op for hurtigt, fordi det er uoverskueligt. Hvis du fx vil lære at lave italiensk mad, så køb en italiensk kogebog og lær nogle af grundstenene før du tager et kursus.

nytårsfortsæt, nyt, år, ændringer, skills, udfordringer
“Al begyndelse er svær” er virkelig blevet et klassisk ordsprog. Og det er så sandt som det er sagt. Selvom ønsket om at tilegne sig nye egenskaber er stort blandt folks nytårsfortsæt, så kan det være virkelig svært at udføre i praksis. Men det kan lade sig gøre. Du skal bare lade være med at gå all in med det samme. Tag et skridt ad gangen. (Foto: Pexels)

Læs også: Kødfri dag: Ravioli med ricotta

4. Brug mere tid med venner og familie

Flere studier har gennem tiden bevist, at vi bliver gladere af at ses reglmæssigt med vores nære venner og familiemedlemmer. Derfor er det heller ikke overraskende, at det er på listen over de mest populære nytårsfortsætter. Nogen gange kommer hverdagen og alle de daglige gøremål bare i vejen, og det kan derfor være svært at finde tid til det hele.

Hold det ved lige ved at: sætte faste tider af, så vidt som muligt. Sørg for eksempel for at sætte 3o minutter af hver torsdag aften til at ringe til dine bedsteforældre. Du kan også lave faste ugeaftaler med dine veninder, så I begge ved, at mandag aften skal sættes af til middag og hygge. Selvfølgelig kan der komme ting i vejen, men så har I et udgangspunkt. Hvis I har svært ved at ses i pigegruppen, så planlæg en månedlig middagsaftale, hvor I skiftes til at være vært og efterfølgende spiser hos hinanden på skift.

Har du en veninde, der bor et stykke væk? Så sørg for at skype eller ringe sammen mindst to gange om ugen, så I ikke helt mister kontakten i jeres dagligdag.

nytårsfortsætter, nytårsfortsæt, venner, familie, kvalitetstid,
Der er ikke noget, der kan gøre din dag og humør bedre end dine venner og familie. Men nogle gange kan det bare være svært at finde tid. Sørg for at lav faste aftaler, så I har et fast holdepunkt i jeres travle hverdag. (Foto: Pexels)

Læs også: Hvad kan du gøre for din veninde, hvis hun har lavt selvværd? 

5. Bliv mere produktiv og organiseret

At være organiseret er lig med et større overblik over din hverdag og dine daglige gøremål. Det er et forståeligt og imponerende mål at have, men virkelig svært at udføre i praksis. Det er nemlig ikke bare noget, du lige giver dig i kast med. Du har brug for konkrete strategier, hvis det skal lykkes. Du bliver nødt til at ændre dine vaner, ellers ender du bare med at falde tilbage i de gamle mønstre.

Hold det ved lige ved at: ændre din adfærd og dermed få indarbejdet nye vaner. Der er flere ting, du kan gøre, for at blive mere organiseret: start med at få et overblik, lav en plan over, hvad der skal gøres, prioriter dine opgaver, identificer, hvad der kommer i vejen for dig og start i det små. Vi har tidligere skrevet en guide til, hvordan du bliver mere produktiv, den kan du læse her.

nytårsfortsæt, planlægning, organisering, nyt, år, vaner
I jagten på at blive mere organiseret og produktiv må du have en klar plan. En plan er et godt udgangspunkt, da det giver dig et overblik over alle de ting, du skal have gjort. Hvis du bare starter uden at have et klar idé om det, du skal nå, så bliver du aldrig færdig. (Foto: Pexels)

Læs også: Get shit done: Sådan stopper du overspringshandlingerne 

6. Nyde livet mere

Når et nyt år starter, har du muligheden for at reflektere over året der gik. Tog du nok chancer? Er der noget, du har fortrudt? Noget du ville have gjort anderledes? Nogle oplevelser du føler, du har tilgode? De refleksioner får “at nyde livet mere” med på listen over de mest populære nytårsfortsætter. Spørgsmålet er bare helt konkret, hvordan man nyder livet mere. Hvad skal der til? Hvilke ændringer skal man foretage?

Hold det ved lige ved at: sætte mere pris på de små (almindelige eller måske uforudsete ting i hverdagen). Mange tror, at de skal have flere penge, flere venner, eller flere materielle goder for at nyde livet. Men flere studier viser, at du faktisk kan blive mere lykkelig ved at foretage små ændringer i din hverdag. Coach Hannah Braime har for eksempel i en artikel fra startet af året opremset 25 ting, der kan få dig til at nyde dit liv mere. Uden drastiske eller uopnåelige ændringer.

nytårsfortsæt, livet, nyt, år, ændringer, livsændringer
Du behøver ikke være rig, berejst, populær eller eftertragtet blandt drengene for at nyde livet. Der er mange andre ting, du kan fokusere på, hvis du virkelig vil sætte pris på dit liv. Præcis som det er. (Foto: Pexels)

Læs også: Vil du have en gladere hverdag? Her er 3 vaner, jeg har droppet

· Mere fra samme kategori ·