Læs også:

Close
bygning, københavn, rådhuspladsen, virksomhed, dansk industri

NEWS: Nu skrives der historie med dansk klimalov

Nyheder  | 

Nu skrives der historie med dansk klimalov · Danmarks mest succesfulde tennisspiller Caroline Wozniacki stopper karrieren · CBS bortviser 25 studerende efter regelbrud på rustur · To mænd anholdt i Spanien efter fangeflugt i Slagelse · Dagens billede: Banan solgt for 800.000 kroner – nu er den spist

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nu skrives der historie med dansk klimalov

Vi har fået en klimalov, som bliver en rettesnor for politikere, erhvervsliv og borgere i Danmark. Med et mål om 70 procent CO2-reduktion i 2030 har et bredt flertal i Folketinget sat en klar og ambitiøs retning. Det er godt, at der nu er skabt sikkerhed om fremtidens klimapolitik, mener DI.

– Det er – uden overdrivelse – en historisk dag. Klimaloven er det reelle startskud på den indsats, vi nu skal i gang med. Virksomhederne er klar. Ved at gå forrest og vise klimalederskab, kan vi inspirere resten af verden, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

Forligspartierne har skrevet ind i loven, at Danmark skal reducere udledningen af CO2 med 70 procent i 2030 målt i forhold til 1990. Det endelige mål er klimaneutralitet i 2050. Regeringen bliver med loven pålagt en handlepligt, hvis der er udsigt til, at man ikke når målene. Og i de kommende handlingsplaner skal der være delmål for 2025, som skal hjælpe til at sikre fremdrift.

Det vil kræve en indsats af alle dele af det danske samfund, hvis vi skal nå målet om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030. Men det skal ske samtidig med, at vi har økonomisk vækst og udvikling i Danmark. Der står direkte i aftaleteksten, at der skal ske en omstilling og ikke en afvikling af erhvervslivet. Det skriver Ritzau.

bygning, københavn, rådhuspladsen, virksomhed, dansk industri
Danmark skriver nu historie med klimalov. (Foto: Dansk Industri)

Læs også: NEWS: Klimatosserne vandt

Danmarks mest succesfulde tennisspiller Caroline Wozniacki stopper karrieren

Danmarks mest succesfulde kvindelige tennisspiller stopper karrieren. Dermed bliver Australian Open bliver den sidste turnering i Caroline Wozniackis professionelle tenniskarriere.

29-årige Caroline Wozniacki, der er opvokset i Farum, oplyser på sin Instagram-profil, at Grand Slam-turneringen Australian Open bliver hendes sidste turnering. Danmarks mest succesfulde kvindelige tennisspiller har nemlig valgt at stoppe karrieren. Hun har været professionel, siden hun var 15 år.

– Med 30 WTA-titler, 71 uger som nummer et i verden, en sejr ved WTA-sæsonfinalerne, 3 OL-deltagelser inklusiv hvervet som fanebærer for mit fædreland Danmark og en sejr ved Australian Open i 2018 har jeg opnået alt det, jeg nogensinde kunne have drømt om på banen.

Netop Australian Open har en helt speciel plads i danskerens hjerte, da det var hendes første og eneste Grand Slam-titel i karrieren. Både i 2009 og 2014 var hun i finalen i Grand Slam-turneringen US Open, men begge tabte hun. Hun formåede også at vinde sæsonfinalen i 2017. I alt blev det til 30 WTA-titler i karrieren.

Wozniacki blev den første skandinaviske kvinde i nyere tid til at ligge øverst på verdensranglisten. Hun toppede også ranglisten ved udgangen af både 2010 og 2011. I alt lå hun nummer ét i 71 uger, hvor 49 af dem var i træk. Det skriver TV2 Lorry.

Læs også: NEWS: Flere kvinder tager pause fra elitesport for at blive mødre

CBS bortviser 25 studerende efter regelbrud på rustur

25 studerende fra CBS er bortvist midlertidigt på grund af brud på alkoholregler og grænseoverskridende adfærd. De 25 studerende har været introvejledere på forløb for nye studerende.

I 2016 indførte CBS klare regler for afvikling af introforløb for nye studerende. Reglerne betyder at alle aktiviteter, der opfordrer til indtagelse af alkohol, er forbudt, at der ikke må drikkes øl før klokken 17, hverken på campus eller på hytteture, og at stærk spiritus er forbudt under hele introforløbet.

Sagen startede, efter at studerende på introturene i år henvendte sig til CBS og fortalte, at reglerne om alkohol ikke blev overholdt. Desuden fortalte flere om “uacceptabel adfærd”. Efterfølgende har alle de studerende på introturene kunnet deltage i en evaluering, og den har afsløret “flere problemer”. På bagkant af evalueringen har yderligere 44 introvejledere fået et høringsbrev, og de risikerer også at blive bortvist. Det ventes afgjort i januar. CBS har på baggrund af sagen besluttet, at introforløbet – herunder hytteturene – skal have et servicetjek.

De studerende er bortvist i 1-2 eksamensperioder. Det betyder, at nogle er bortvist frem til september 2020. Rektoren fortæller til Berlingske, at konsekvensen af at blive midlertidigt bortvist er, at man bliver udskrevet af universitetet og dermed ikke er universitetsstuderende i en periode. I denne periode vil de ikke have studiekort, kan ikke gå til eksamener. Den reelle konsekvens for de studerende er, at de bliver forsinket i deres studier. Det skriver TV2.

mennesker, trappe, skole
25 studerende er blevet bortvist fra CBS efter de var introvejlerede på rustur. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: 19 personer omkommet efter at have drukket alkohol

To mænd anholdt i Spanien efter fangeflugt i Slagelse

To mænd, der er mistænkt for at have deltaget i en fangeflugt fra Slagelse Sygehus 19. november, er anholdt i Barcelona i Spanien, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Det var den 24-årige bandeleder Hemin Dilshad Saleh, der med hjælp fra flere medgerningsmænd flygtede fra psykiatrisk afdeling på Slagelse Sygehus i november. Medgerningsmændene havde gemt et våben i en kageæske, og med våbnet truede de sig ud af afdelingen.

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland Falsters politi fortæller til TV 2, at det ikke er Hemin Dilshad Saleh, der er blevet anholdt i Spanien. Politiet vurderer, at mændene har været fysisk tilstede ved befrielsesaktionen ved psykiatrihospitalet i Slagelse. Selvom bandelederen fortsat er på fri fod, så er Kim Kliver glad for, at politiet stille og roligt får anbragt aktørerne i befrielsesaktionen bag tremmer.

Med anholdelserne i Spanien har politiet nu anholdt i alt fem personer. Dagen efter flugten, 20. november, blev to yngre mænd anholdt i det storkøbenhavnske område, og 21. november blev en anden ung mand anholdt – denne gang i Hamborg, skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Engelsk politi efterlyser mand for bevidst at påkøre seks personer

Dagens billede: Banan solgt for 800.000 kroner – nu er den spist

 

· Mere fra samme kategori ·