Læs også:

Close
frost 2 frozen (Foto: Walt Disney)

NEWS: ‘Frost’ slår alle rekorder

Nyheder  | 

‘Frost’ slår alle rekorder · Knivstikkeri ved Blågårds plads i juledagene · Dronning Elizabeths opvigtsvækkende juletale om blandt andet klima · Pensionist på første klasse · Ed Sheeran tager en pause · Dagens billede: Lille Archie ønsker alle en god jul

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

‘Frost’ slår alle rekorder

Præcis seks år efter ‘Frost’ med kæmpe succes havde Danmarkspremiere, 25. december 2013 har Anna, Elsa og Olaf igen sikret sig en plads i danskernes hjerter!

På premieredagen 1. juledag blev der solgt 70.911 billetter, til en omsætning på 6,3 millioner kroner. Det er den største åbningsdag i 2019 foran ‘Avengers: Endgame’ samt den største åbning for en animationsfilm nogensinde!

– Det er dejligt at opleve, at publikum har glædet sig så meget til at opleve Anna og Elsa i biograferne igen! Det er en tradition for mange at gå i biografen 1. juledag, for at slappe af efter julens stress og jag. Vi er naturligvis rigtigt glade for, at så mange danskere har valfartet til biografen med deres venner og familier for at se ‘Frost 2’, med de fantastiske stemmer af blandt andet Maria Lucia, Kristine Yde Eriksen, Martin Brygmann, Kenneth M. Kristensen og denne gang også med Tina Dickow. Vi oplever, at en hel ny generation af Anna, Elsa og Olaf-fans er kommet til, og håber, at de alle nyder filmen i biografens mørke, udtaler Mads Nedergaard fra Walt Disney Studios.

frost 2 frozen (Foto: Walt Disney)
‘Frost 2’ slår alle danske rekorder. (Foto: Walt Disney)

Læs også: Den sande historie bag Frozen

Knivstikkeri ved Blågårds Plads i juledagene

En ung mand blev stukket ned ved Blågårds Plads på Nørrebro efter skænderi. Han var stukket i låret. En sygeplejerske hjalp dog hurtigt og lagde en årepresse. To mænd har efter sigende skændtes, og dette udviklede sig altså til knivstikkeri. Politiet vurderer dog ikke skænderi som banderelateret. Gerningsmanden er dog stadig på fri fod. Det skriver politiet på Twitter.

politi, 112, udrykning, 911, nødsituation, hjælp, kriminel, ulovlig, anholdt, dom, dommer
Politiet har måtte rykke ud flere gange til Blågårds Plads i juledagene. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Uro natten igennem i København

Dronning Elizabeths opvigtsvækkende juletale om blandt andet klima

Som danskerne sidder bænket 31. december klokken 18 for at høre Dronning Margrethes nytårstale, således sad englænderne onsdag klar, da Dronning Elizabeth holdt juletalen.

– Udfordringerne, mange mennesker står overfor i da, er måske anderledes end de udfordringer, min generation stod overfor. Men jeg har bidt mærke i, hvordan nye generationer er lige så målbevidste i arbejdet for at beskytte vores miljø og klima, siger hun blandt andet. Et langt og sejt træk dengang, som det også er i dag for at redde verden.

Hun sammenligner den sans for koncentration og engagement med de mennesker, der landede i Normandiet på D-dag, og som efter krigen forsøgte at skabe fred i freden, forklarer Ulla Terkelsen til TV2.

Ulla forklarer videre, at Dronning Elizabeth er glad og stolt over, at den unge generation forsøger at gøre verden til et bedre sted. En både radikal og opsigtsvækkende tale.

Dronning Elizabeth kalder 2019 for et år ‘med bump på vejen’. Her hentyder hun blandt andet til at Prins Philip, der kørte ind i en bil med to kvinder og en baby i. Samt Prins Andrew blev frataget sine officielle forpligtelser i kongehuset efter hans forbindelse med den afdøde pædofildømte rigmand Jeffrey Epstein kom frem. Det skriver BBC News.

buckingham palace london dronning elizabeth (Foto: MY DAILY SPACE)
Dronning Elizabeth holdt 25. december juletalen, der svarer til Dronning Margrethes nytårstale. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: The Crown sæson 3 – Helena Bonham Carter funfacts

Ed Sheeran tager en pause

Ifølge Huffington Post har Ed Sheeran annoncerede tirsdag på instagram, at han tager en “breather from music” for at ‘se mere af verden’, som han selv udtaler det. Musikeren vil gerne både rejse, skrive og læse mere, og han trækker derfor stikket for en periode. Siden 2017 har han også arbejdet non stop. I den kommende periode vil han heller ikke være på de sociale medier.

Læs også: Ed Sheeran i stort samarbejde med Heinz

Pensionist på første klasse

Pensionskassen PFA og partneren Audley Group vil opføre omkring 2.600 boliger til ældre i København og Aarhus, hvor der skal være både restaurant, bar, fitness og pool samt mulighed for tilkøb af pratisk hjælp og personlig pleje. De første seniorboliger skal stå klar i 2023. Sammen vil de to virksomheder opføre og drive ejendommene. Det skriver PFA i en pressemeddelelse.

pensionist gammel kvinde fotografiapparat alderdom (Foto: Unsplash)
I 2023 står de første ældreboliger klar.  (Foto: Unsplash)

Læs også: Dybe venskaber skabt i 20’erne holder resten af livet

Dagens billede: Lille Archie ønsker alle en god jul

· Mere fra samme kategori ·