Læs også:

Close
shopping, bag, poser, shoppe

NEWS: Danskerne sætter ny rekord til Black Friday 

Nyheder  | 

Danskerne sætter ny rekord til Black Friday · En Tesla blev fundet i Damhussøen med lyset tændt · Mand anholdt efter knivangreb på tre teenagere i Haag · Flere kunder er ud fra en ‘Fair-Use’-klausul blevet udelukket fra Boozt.com · Mistænkt bag London Bridge-attentat var dømt terrorist med fodlænke · Dagens billede: Fra Danmarks grimmeste juletræ til et juletræ på hovedet

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danskerne sætter ny rekord til Black Friday

Til Black Friday blev der sat rekord for danskernes nethandel. Hos Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) lyder meldingen, at der fredag blev omsat for 750 millioner kroner i danske netbutikker. En rekordomsætning og dermed den største handelsdag på nettet nogensinde.

– Vi kan stå inde for tallet 750 millioner kroner omsat i danske netbutikker inden for det sidste døgn, og det er en fremgang på 50-60 procent i forhold til sidste år, siger Niels Ralund, som er administrerende direktør i FDIH og fortsætter:

– Ét har været, at det lå en uge længere op mod jul, men så har det også været lønningsdag, så alle parametre har været optimale, siger han.

Dibs, som er en del af betalingsselskabet Nets, har registreret 57 procent flere onlinekøb end sidste års Black Friday. Og danskerne er ikke trætte af Black Friday. Slet ikke hvis de i ro og mag kan sidde hjemme i sofaen og finde de gode tilbud, lyder det fra Tanja Oda Sørensen, som er marketingmanager hos Dibs.

I en rapport har Dibs estimeret danskernes samlede onlineforbrug i 2019 til at runde 140,7 milliarder kroner. En stor del af det forbrug ligger på black friday, oplyser Tanja Oda Sørensen. Det skriver Ritzau.

shopping, bag, poser, shoppe
Black Friday satte i år rekord med 750 millioner kroner omsat i danske netbutikker. (Foto: Pexels)

Læs også: Det mener Jeppe: #Kæresteshopping

En Tesla blev fundet i Damhussøen med lyset tændt

En borger fik sig noget af en overraskelse, da vedkommende kom forbi Damhussøen ved Hyldebjerg Alle i Vanløse. I vandet lå en bil med lyset tændt. Det viste sig at være en Tesla S-model, oplyser Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Politiet fik anmeldelsen klokken 05.10. Vagtchef Henrik Stormer oplyser, at bilen er blevet meldt stjålet i Hvidovre tidligere på natten. Hovedstadens Beredskab oplyser på Twitter, at bilen nu ligger ved kanten af søen, men endnu ikke er bjærget. Ifølge TV 2 har brandvæsenets dykkere konstateret, at der ikke var personer i bilen. Det skriver TV2 Lorry.

Mand anholdt efter knivangreb på tre teenagere i Haag

Hollandsk politi har anholdt en 35-årig mand for et knivangreb i Haag fredag aften, hvor tre teenagere blev såret. Politiet skrev på Twitter tidligt lørdag aften, at manden vil blive overført til en politistation, hvor han vil blive afhørt.

En 13-årig dreng og to 15-årige piger blev stukket ned i angrebet. Angrebet fandt sted ved Grote Marktstraat, som er et stort shoppingområde i centrum af byen. De tre ofre blev hurtigt sendt til hospitalet, men allerede senere samme aften blev de udskrevet. Grote Marktstraat var fredag aften tæt befolket af folk, som var på udkig efter gode tilbud i anledning af Black Friday.
Billeder fra stedet viser kunder, der i panik løber fra gerningsstedet. Angrebet fandt sted, få timer efter at to personer blev dræbt af knivstik i den centrale del af London i England. Den formodede gerningsmand overfaldet, en 28-årig mand, blev overmandet af forbipasserende og skudt og dræbt af politiet. Det skriver Ritzau/Reuters.

Flere kunder er ud fra en ‘Fair-Use’-klausul blevet udelukket fra Boozt.com

Webshoppen Boozt.com, som sælger modetøj til hele familien, har indført en ‘Fair Use’-klausul, som betyder, at de kunder, der i deres øjne returnerer for meget tøj, er blevet udelukket fra at handle på Boozt.com.

Én er de kunder er Maria Lauridsen. Hun har længe benyttet Boozt.com til at handle tøj til sig selv, sin mand og sine to børn. Lige indtil hun fik besked om, at hun ikke længere kan handle på Boozt.com. Da hun efterfølgende ringede til firmaets kundeservice for at få en forklaring på det, hun var sikker på var en misforståelse, blev hun mødt med en nedslående besked. Boozt.com fortæller, at de ikke ønsker at handle med hende længere, fordi hun har sendt for mange varer retur. De kan dog ikke oplyse, præcis hvor meget det drejer sig om, eller hvorfor hun er blevet slettet.

– Jeg er rystet over deres måde at behandle mig som kunde på. Jeg har været en loyal kunde, overholdt reglerne, rost dem og givet gode anmeldelser, og så får man det smækket lige tilbage i hovedet, siger hun.

Maria Lauridsen er langtfra den eneste, der føler sig uretfærdigt behandlet af Boozt.com. På Trustpilot vælter det ind med enstjernede anmeldelser fra kunder, der i løbet af det seneste døgn også er blevet udelukket fra webshoppen.

Hos Boozt.com oplyser de, at de har indført den nye ‘Fair Use’-klausul, fordi de oplever, at ‘et fåtal’ (angiveligt under 0,5 procent) af kunderne har et ‘uetisk brug’ af deres returtjenester. Det skriver B.T.

Dankort shopping online kvinde pige glad computer
For nogle kunder er det slut med at handle hos Boozt.com efter de er blevet udelukket på grundlag af en ‘Fair-Use’-klausul. (Foto: Pexels)

Læs også: Ekspert: I fremtiden skal shopping være en oplevelse

Mistænkt bag London Bridge-attentat var dømt terrorist med fodlænke

London Bridge-attentatet kostede fredag to mennesker livet, én mand og én kvinde. Den mistænkte attentatmand Usman Khan, dræbte de to, med en kniv, og sårede tre nær London Bridge i London. Londons vicepolitidirektør Neil Basu bekræftede sent fredag i en udtalelse, at manden var en tidligere dømt terrorist, som sidste år blev prøveløsladt. Den 28-årige Usman Khan, som havde en falsk bombe spændt til kroppen, blev skudt og dræbt af politiet kort efter, at flere civile på stedet havde overmandet ham og vristet to knive fra ham.

Det var et al-Qaeda inspireret terrorplot mod børsen i London i 2010, som Khan tidligere er dømt for at have været involveret i. Det kostede ham i 2012 en fængselsdom, men sidste år i december blev han løsladt mod at acceptere at gå med fodlænke.

Angiveligt havde han og andre tidligere dømte på prøveløsladelse fået tilladelse til at rejse til London for at deltage i en konference om rehabilitering af tidligere straffede. Det var her, at han kort før kl. 14 indledte angrebet og forsøgte at stikke flere af deltagere ved konferencen ned med to knive. Selvom han truede med at sprænge sig selv i luften, forsøgte flere dem at overmande ham, herunder mindst en anden tidligere indsat, skriver The Daily Telegraph.

Da han løb ud af bygningen og op på broen, fulgte de efter og overmandede ham med hjælp fra andre tilfældige forbipasserende. Politiet ankom blot fem minutter efter, at der var blevet slået alarm og skød Usman Khan med to skud. Neil Basu bekræftede senere, at han var død på stedet. Politiet har stemplet angrebet som et terrorattentat, men har ikke konkluderet, hvad det præcise motiv var. Det skriver Jyllands Posten.

Læs også: NEWS: 27-årig mand sigtet for terror: Havde tilknytning til dømt IS-kriger

Dagens billede: Fra Danmarks grimmeste juletræ til et juletræ på hovedet

 

· Mere fra samme kategori ·