Læs også:

Close
money, woman, coins, penge, mønster, kvinder

NEWS: Bet 365-direktør får dagligt lønseddel på 7,7 millioner

Nyheder  | 

Bet 365-direktør får dagligt lønseddel på 7,7 millioner · Brexit-aftale: Nu er datoen for Brexit fastlagt · Krabber på tropisk ø blokerer veje · Kim Kardashian får verbale tæsk på sociale medier · Dagens billede: Aabenraa udskifter lyssignal til Christian X’s hest for at markere genforening med Danmark

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Bet 365-direktør får dagligt lønseddel på 7,7 millioner

Ejeren af bettingsitet Bet 365, Denise Coates har slået britisk rekord med den lønseddel, hun stak sig selv i hånden sidste år. En lønseddel, hvor løn og udbytte lyder på svimlende 2,8 milliarder kroner, skriver The Guardian. Det svarer til en løn på 7,7 millioner kroner dagligt.

Rekorden for højeste løn i det britiske kongerige tilhørte i forvejen den 52-årige kvinde, der året forinden havde udbetalt sig selv 2,2 milliarder kroner. Det svarer dog kun til en dagløn på seks millioner kroner.

Med sidste års lønforhøjelse tjener Denise Coates mere 9500 gange så meget, som de almindelige brite. Og så tjener hun mere end 2000 gange så meget som landets leder Boris Johnson. Den høje løn er dog ikke nok til at sikre Denise Coates en plads i top 10 over rigeste personer i Storbritannien. Faktisk er hun kun den 19. rigeste i landet ifølge The Guardian.

Det betyder dog ikke, at hendes formue er beskeden. Ifølge mediet er hun god for en formue på over 60 milliarder kroner. Alt sammen takket være Bet 365, som hun skabte i 2000, fordi hun så potentiale i spilmarkedet online. Spilsitet omsætter årligt for mere end 400 milliarder kroner.

Denise Coates er uddannet i økonometri, som er et studie i metoder og værktøjer fra økonomisk teori, matematik og teoretisk statistik i forhold til økonomiske problemstillinger. Det skriver B.T.

money, woman, coins, penge, mønster, kvinder
Bet 365-direktør Denise Coates får lønseddel på intet mindre end 7,7 millioner hver eneste dag. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Kvinder får ikke samme løn som deres mandlige kollegaer

Brexit-aftale: Nu er datoen for Brexit fastlagt

Efter tre år er der nu afklaring på spørgsmålet om, hvornår briterne forlader EU. De britiske parlamentsmedlemmer har stemt om premierminister Boris Johnsons brexit-aftale, der fører Storbritannien ud af EU den 31. januar 2020. 358 medlemmer har stemt for aftalen, mens 234 medlemmer har stemt imod.

Udover at der nu er en dato for brexit, så betyder aftalen også, at resten af 2020 bliver en overgangsperiode. I den periode følger briterne stadig mange af EU’s regler, mens de forsøger at forhandle en handelsaftale med EU på plads. Undervejs i debatten opfordrede premierminister Boris Johnson befolkningen til at lægge stridighederne bag sig og se fremad.

– Vi mødes som et nyt parlament for at bryde dødvandet og endelig få brexit gjort, udtaler Boris Johnson.

Om det brexit, der nu nærmer sig i horisonten, sagde han:

– (…) det må ikke ses som den ene parts sejr over den anden. Nu er det tid til, at vi kommer videre og dropper de gamle mærkater med leave og remain, lød det.

Ifølge brexitaftalen kan overgangsperioden ikke forlænges. Det bliver først i løbet af januar, at det britiske parlament formelt juridisk binder brexit-aftalen og dermed gør den til lov. Det skriver DR.

Læs også: NEWS: Efter timelange forhandlinger: Brexit udsat igen

Krabber på tropisk ø blokerer veje

En blodrød bølge af millioner af krabber skyller i disse dage ind over Christmas Island i Det Indiske Ocean, skriver nyhedsbureauet dpa.

Hvert år marcherer krabberne fra junglen til kysten på øen for at finde en mage at parre sig med og lægge æg. Der anslås at leve mellem 60 og 80 millioner krabber på øen. Normalt begynder migrationen i november, hvor regnsæsonen plejer at begynde. Men i år er marchen først startet i december på grund af den manglende regn i området.

Få millimeter regn faldt endelig i begyndelsen af december, hvilket fik de første krabber til at forlade deres hjem i junglen og bevæge sig mod kysten for at yngle. Når krabberne begynder deres rejse tværs over øen lukkes vejene for at give plads til krabberne, skriver nyhedsbureauet Reuters.

De parkbetjente, som kører på vejene i perioden i deres Crab-Mobiles, har plastikplader spændt foran bilernes hjul for skånsomt at kunne skubbe krabberne til side. De 116 millimeter brede, røde krabber findes kun på Christmas Island og det nærliggende Cocosøerne, hvor de lever i jordbunker og klippesprækker i regnskoven. Det skriver Ritzau.

Læs også: Ubehagelige sandheder, du næppe har lyst til at kende om sushi

Kim Kardashian får verbale tæsk på sociale medier

Adskillige gange har Hollywood-kendissen Kim Kardiashian fået et gevaldigt rap over nallerne, fordi hun angiveligt har begået kulturel appropriation. Nu gentager historien sig: I en fotoserie for et amerikansk magasin er hendes hud mørkere, end den plejer. Internettet kvitterer med eder og forbandelser.

Kim Kardashians far var armensk amerikaner, og hendes mor, Kris Jenner, har europæiske rødder. Og lige præcis derfor får den amerikanske kendis nu verbale tæsk på sociale medier. I et photoshoot for det amerikanske magasin 7HOLLYWOOD har Kim Kardashian ifølge internetbrugere mørkere hud, end hun plejer. Dermed har hun begået en af nutidens helt store synder: Hun blackfacerog snylter dermed på sorte menneskers kultur. Det er i alt fald dommen på de sociale medier.

»Hold op med at prøve på at gøre din hud mørk, hvide pige,« lyder en af anklagerne mod Kim Kardashian.

»Jeg væmmes … ryster på hovedet. Den lille smule respekt, jeg havde for dig, er væk,« lyder endnu en af kommentarerne.

Oprøret over Kim Kardashians blackface fortsætter, selv om adskillige medier har bragt historier om, at hun faktisk overhovedet ikke gør sig skyldig i blackface. Hun brugte ikke makeup for at gøre sin hud mørkere, plæderes der for. Det var lyset, der skabte illusionen om, at hendes hud er mørkere, end den normalt er. Det skriver Berlingske.

Læs også: 8 ting, du måske ikke vidste om Kardashian-klanen

Dagens billede: Aabenraa udskifter lyssignal til Christian X’s hest for at markere genforening med Danmark

· Mere fra samme kategori ·