Læs også:

Close
bolig lejlighed boligkøb stue hygge (Foto: Unsplash)

NEWS: 40% af unge boligkøbere går i mæglerfælden

Nyheder  | 

40% af unge boligkøbere går i mæglerfælden · Skandalen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fortsætter · Verdens yngste statsleder udnævnt i Finland · Aviciis familie giver stor donation · Dagens foto: Den sydafrikanske skønhed er netop kåret som verdens smukkeste i Miss Universe konkurrencen

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

40% af unge boligkøbere går i mæglerfælden

En ny undersøgelse fra Danske BOLIGadvokater viser, at 40% af boligkøbere i aldersgruppen 18-34 år tror, at ejendomsmægler er deres rådgiver, når de skal købe bolig. Cirka hver femte tror, at købsaftalen er et standarddokument, som man trygt kan underskrive uden at læse ’det med småt’. En tendens, der gør især førstegangskøbere dårligt stillede.

Over de seneste måneder har mere end 4.000 unge danskere deltaget i en online undersøgelse fra Danske BOLIGadvokater. Deltagerne har vurderet en række udsagn om boligkøb og dens faldgruber som værende enten rigtige eller forkerte. Blandt andet tror mange, at ejendomsmægleren også er købers mand. Men virkeligheden er, at sælger betaler ejendomsmægleren for, at sikre sælger den bedste pris og de bedste handelsvilkår. Det er dermed en antagelse som spænder ben for, at købere kan forhandle sig til bedre købsvilkår eller en lavere købspris.

Undersøgelsen afslører et stort hul i boligkøbernes tryghed mener Jan-Schøtt Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater.

– Størstedelen af unge boligkøbere har ingen eller kun meget lidt erfaring med boligmarkedet. Spørger man de forkerte til råds, risikerer man at købe katten i sækken. Det er utrolig vigtigt at forstå, at ejendomsmægler er sælgers mand, og at det derfor er ens eget ansvar at rådføre sig hos en uafhængig rådgiver, fortæller formanden.

Undersøgelsen viser også, at hver femte unge boligkøber tror, at købsaftalen er et standarddokument, som man trygt kan skrive under på. Købsprisen er i fokus, mens de øvrige vilkår og betingelser i købsaftalen nedprioriteres, og man hver femte unge boligkøber rent faktisk ikke læser ‘det med småt’.

– Når man står med det ene ben indenfor i drømmeboligen og antager, at der er tale om en ganske almindelig handel med en række standarddokumenter, kan det være svært ikke at give efter for presset og underskrive købsaftalen, slutter Jan Schøtt-Petersen.

bolig lejlighed boligkøb stue hygge (Foto: Unsplash)
Husk at læse det med småt. (Foto: Unsplash)

Læs også: Det dyreste hus kan være det billigste

Skandalen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fortsætter

Direktøren i Forsvarets Ejendomsstyrelse blev i går fritaget for tjeneste. Det oplyste Forsvarsministeriet kort før forsvarsminister Trine Bramsens pressemøde tirsdag formiddag.

To medarbejdere er politianmeldt for svindel, og sagen har været kendt i forsvarsministeriet i flere måneder, men først to dage før skandalen blev offentlig kendt, blev forsvarsminister Trine Bramsen orienteret om sagen. Dette har skabt store problemer internt i ministeriet. Departementschef Thomas Ahrenkiel undskyldte også på pressemødet, og udtalte:

– Jeg må på baggrund af redegørelsen konkludere, at du burde have været informeret om sagen væsentligt tidligere, end det rent faktisk skete. Du blev således først den 4. december 2019 om aftenen orienteret om en sag, som du rettelig burde have været orienteret om i forbindelse med, at du tiltrådte som forsvarsminister.
Ved pressemødet fremgik det også, at departementschefen i Forsvarsministeriet, Thomas Ahrenkiel, ved fem lejligheder fra 13. maj til 4. november havde mulighed for at få information om skandalen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Allerede den 13. maj sendte Rigsrevisionen et brev om den undersøgelse, som i fredags fik skandalen til at rulle. Det fremgår af den redegørelse, som Forsvarsministeriet har lavet om sagen.
Rigsrevisionens kritiske beretning om indkøb i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse fortsætter altså, selvom koncernstyringsdirektør Per Pugholm Olsen er blevet fritaget for tjeneste, og at en undersøgelse er i gang. Trine Bramsen nævnte desuden på mødet, at hun overvejer en ny ledelsesstruktur i Forsvaret. Det skriver DR.

Læs også: Verdens første sædbank for hiv-positive er åbnet

Verdens yngste statsleder udnævnt i Finland

34-årige Sanna Marin, der tidligere var transportminister, bliver den yngste premierminister i Finland og verdens yngste statsleder. Hun blev tirsdag eftermiddag godkendt af parlamentet. Ud af parlamentest 200 medlemmer stemte 99 for og 70 imod. De resterende var ikke til stede.

Sanna efterfølger Antti Rinne på premierministerposten. Valget af Marin kommer, efter at regeringspartneren i Centerpartiet meddelte, at der ikke længere var tillid til Antti Rinne, der trådte tilbage sidste uge. Den politiske krise har rødder i en arbejdskonflikt i det finske postvæsen, Posti. Krisen har ført til strejker i flere sektorer. Hun er den tredie kvindelige statsminister i de nordiske lande nogensinde. Det skriver Reuters.

Læs også: Finland afholder koneløb

Aviciis familie giver stor donation

Da den svenske dj Avicii døde i 2018, oprettede hans familie en fond; ‘Tim Bergling Foundation’. Nu donerer familien gennem fonden hele 30 millioner svenske kroner til den svenske selvmordslinje, som foreningen ‘Mind’ står for. Dermed får de nu mulighed for at holde telefonlinjen åben hele døgnet rundt. Det skriver DR.

Læs også: Aviciis bror takker for støtten efter bror død

Dagens foto: Den sydafrikanske skønhed er netop kåret som verdens smukkeste i Miss Universe konkurrencen

· Mere fra samme kategori ·