Læs også:

Close
konfekt hvid chokolade pebermynte candy cane (Foto: MY DAILY SPACE)

Nem konfekt du kan give som gave – eller spise selv

Mad  | 

Konfekt er så lækkert, men kan godt virke som et kæmpe projekt selv at lave. Det behøver det slet ikke at være. Lav det selv – og giv det som lille værtindgave

Man burde måske fløjte, når man står og laver det. For det både dufter og smager jo godt. Men det er også en del af julehyggen, man må gerne smageVi gemmer sundhedstrippet til januar. Konfekt er et vidt begreb. Men faktisk kan det være super hyggeligt at lave det selv. Så kan det også blive personligt eller ekstra girly.

Jeg laver det selv i små portioner. På en eller anden måde kan jeg ikke overskue de der store portioner – det grisser jo også lidt. Og jeg kan helt sikkert også bedre styre smeltning af chokoladen i små portioner. Så går det sjældent galt. På denne måde tager det heller ikke så længe, og det er helt frisk, når man skal give det væk eller servere det.

Indpakning

Hvis du vælger at give noget væk som gave, så pak det fint ind. Du kan i for eksempel Flying Tiger og Søstrene Grene få fine så dåser til under 20 kroner. Kom et stykke stanniol i bunden og læg det fint deri. Mere skal der reelt ikke til.

Jeg bruger også ofte cellofan. Faktisk gemmer jeg stykket, når jeg får en buket blomster. Ja – tal lige genbrug her. 😉 Men et lille stykke cellofan om, når det er helt afkølet og “størknet”, det ser fint ud. Måske en lille julekugle, grangren eller gavemærke på, så bliver det da ikke mere personligt. Det er kun fantasien, der sætter grænserne.

Den helt nemme med almindelig marcipan

Jeg har købt den her æske med så chokoladehjerter i Flying Tiger. De er gode at pynte kage med, komme i en slikskål, men også geniale at pynte konfekt med. Og så smager de godt. Nogle gange så er det så hårde alle de ting, man pynter med. Her får du som “bonus” reelt en lille “M&M’s (i den stil) med i smagen.

 konfekt chokolade flyinger tiger hjerter hjerte (Foto: MY DAILY SPACE)
En æske koster 20 kroner.  (Foto: MY DAILY SPACE)

Det er meget simpelt. Køb en god marcipan og nougat, og en pakke af de chokoladehjerter. Lav små “snitter”. Du behøver ikke være så “akkurat” og perfekt med at lave dem, for man kan “forme dem til” med kniven bagefter.

Faktisk kan jeg godt lide at konfekt, man selv laver, ikke er FOR perfekt. Var man til det, kan man jo købe det. Det findes der i rigelig mængder af.

konfekt chokoladehjerter marcipan nougat (Foto: MY DAILY SPACE)
Lækker marcipan og nougat formes som “sandwich”. Fik jeg sagt, jeg synes de hjerter er søde. Haha. (Foto: MY DAILY SPACE)

Jeg kan godt lide Odense Marcipans produkter. For nylig fik de ballade, fordi der ikke var “nok mandler” i deres marcipan men brugt abrikoskerner. Som man kan se her, er det jo ikke fordi, de forsøger at skjule det. Og abrikoskerner er gode og ja også billigere at bruge end mandler. (så vi som forbruger også kan købe en god marcipan til en pris, vi har råd til). Har man prøvet at købe mandler, ved man godt, at de er dyre. Mega dyre.

Men anden lille ting. Jeg elsker Kählers julestel ‘Hammershøi Jul’. Reelt kunne man også bare servere stykker som nedenfor på et fad, så kunne folk lave deres “sandwich”.

konfekt chokoladehjerter marcipan nougat (Foto: MY DAILY SPACE)
Jeg brugte de her to til konfekten. (Foto: MY DAILY SPACE)

Og og og – så er de færdige, og klar til at servere. Ser de ikke lækre ud. Jeg havde ikke så meget overtrækschokolade tilbage, så jeg valgte kun at komme ovenpå. Men man kan jo nemt give dem “hele vejen rundt”. Det her er nemmere – og jeg kan faktisk godt lide, at de ikke smager så meget af den mørke chokolade, så kommer marcipan og nougatsmag mere frem.

 konfekt chokolade odense marcipan nougat (Foto: MY DAILY SPACE)
Så nemt kan du også servere de små konfektstykker. Det er fint, nemt og lækkert. (Foto: MY DAILY SPACE)

Den med marcipan med solbær

Det er lidt en anderledes oplevelse. Men kan man lide solbær, kan man også godt lide den her. Odense Marcipan har reelt gjort arbejdet og blandet en god marcipan med en “smag”. Dermed er det gjort endnu nemmere at lave sin egen konfekt. Der er hele synlige stykker af solbær i. Det kan jeg godt lide.

konfekt chokolade odense marcipan (Foto: MY DAILY SPACE)
Sådan ser pakken ud. (Foto: MY DAILY SPACE)

Overtrækschokolade findes i mange varianter. Jeg kan godt lide at bruge “knapper”, de smelter hurtigt, så det kræver dog, at man virkelig holder øje med tid, når du smelter. Jeg smelter altid i mikroen. Sætter den på en middelvarme. Giver den 15 sekunder. Tager ud rører med en ske for at se, om den er ved at smelte. Bruger man nedenstående, skal man skære den ud i mindre stykker. Ellers kan du ikke styre smeltningen i en mikrobølgeovn. Den fås i mærk, lys og hvid.

chokolade odense marcipan (Foto: MY DAILY SPACE)
Smeltechokolade findes i mange varianter. Jeg brugt denne. (Foto: MY DAILY SPACE)

Og voilá så er der de lavet og pakket fint ind. Nogen fik lidt smuttede, hakkede mandler på. Andre lidt smeltet hvid chokolade og så hjerter. Den hvide chokolade klæder også solbærren.

konfekt chokolade odense marcipan (Foto: MY DAILY SPACE)Så er de små konfektgaver pakket ind. MY DAILY SPACE)

Den anderledes og super girly

Og så er der en lidt anderledes, men som jeg er blevet ret vild med. Du tager et par candy canes. Smadrer dem med en kagerulle. Jeg lader plastikken sidde på, for så ryger stumperne ikke så meget ud over det hele. Det er i øvrigt en ret fed fornemmelse. Også hvis du der sur.

Candy canes kan købes mange steder. Jeg købte dem i Flying Tiger.

konfekt hvid chokolade pebermynte candy cane (Foto: MY DAILY SPACE)
Bare smadr løs … Du må godt. (Foto: MY DAILY SPACE)

Så smelter jeg hvid chokolade. Du kan lave det som et stor tykke bare. Eller som her at komme det i en forme. Chokoladen kommes i. Og man kommer godt med candy cane stykker på. Og sætter den på køl. Den kombination af den søde og fede hvide chokolade med pebermynten er jeg vild med. OG så ser det mega pænt og girly ud.

konfekt hvid chokolade pebermynte candy cane (Foto: MY DAILY SPACE)
Hvid chokolade sammen med pebermynte er en anderledes en dejlig oplevelse. (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også:

Redaktionens julegaveønsker

jul julenisse pige kamin julegave jul (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·