Læs også:

Close
natur himmel træ trætoppe (Foto: Unsplash)

Alternativ sundhed: 5 ting fra naturen du skal kende

Sundhed  | 

Vores natur er fyldt med helt unikke og enestående elementer. Smukke at se på og leve i og med. Men også at indtage. Her fortæller vi om 5 ting fra naturen, som du skal kende

Aldrig har alternativ sundhed og naturen været mere i fokus. Vi vidste godt, at naturen “kunne noget”, men måske har mange af de helt fantastiske ting, vores verden indeholder bare været lidt glemt. Vi giver dig her 5 ting fra naturen, der alle har det tilfælles, at de kan gøre noget for dig og dit helbred.

Boswellia

 boswellia serrata (Foto: Natur-Drogeriet)
Boswellia ligner lidt en lækker slikting, men er gummiharpiks. (Foto: Natur-Drogeriet)

Boswellia er gummiharpiks – et af naturens vidundere, der siden oldtiden har været et ofte brugt middel. Videnskaben har i dag også anerkendt Boswellias brede virkeområde. Træet hedder Boswellia serrata, og det bruges også til at lave røgelse af. Træerne vokser i tørre tropiske og subtropiske egne.

Boswellia medvirker til at bevare velfungerende led og til at vedligeholde et normalt kolesterolniveau i blodet. Det understøtter desuden hjertefunktionen, en normal menstruationscyklus, den mentale funktion og en normal fordøjelseskanal

Bukkehorn

bukkehorn (Foto: Natur-Drogeriet)
Bukkehorn bruges også i Urte- Pensil. (Foto: Natur-Drogeriet)

Bukkehorn, har i mange år været anvendt mod betændelse – et kendt råd der er gået i arv gennem tiderne. Til trods for at der ikke er videnskabelig dokumentation for dette, finder man bukkehornet i naturmedicin og kosttilskud for eksempel i Urte-Pensil, som er bestseller i mere end 25 år. Det er en enårig, urteagtig plante med en spinkel, opstigende vækst. Alle dele af planten lugter kraftigt krydret.

Bukkehorn har mange andre fordele, som er anerkendte af videnskaben. Bukkehornsfrø bidrager også til at vedligeholde et normalt blodsukkerniveau og understøtter fordøjelsen og fedtstofskiftet og lige præcis derfor findes bukkehorn også i Insu Complex+ – et produkt til dit blodsukker. Produktet indeholder foruden bukkehornsfrøekstrakt også Kanelbarkekstrakt, der medvirker til et normalt blodsukkerniveau samt Chrom der bidrager til at vedligeholde et normalt blodsukkerniveau

Elmebark

træ bark (Foto: Unsplash)
tElmebark er også kendt som ‘slippery elm’ (Foto: Unsplash)

Elmebark, er også kendt som ‘slippery elm’ – et træ med en ret så interessant bark. Det er et stort løvfældende træ. Barken er i kontakt med væske en kilde til planteslim, der støtter fordøjelsessystemet og  mave-tarmslimhinderne hvis det bliver for surt dernede.

Planteslimen hæfter sig på slimhinden og virker som beskyttelse. Kapslerne kan med fordel skilles ad og indholdet omrøres i væske hvis det sure påvirker spiserøret. Drik gerne sådan et glas før måltiderne og også lige før sengetid, hvis dette er tilfældet. Elmebark findes også i te til udfordringer i halsen af samme årsag.

Rosmarin

rosmarin krydderurt (Foto: Natur-Drogeriet)
Rosmarin er en lækker krydderurt, der kan meget mere end blot smage godt. (Foto: Natur-Drogeriet)

Alle kender rosmaring, men rosmarin er faktisk en ret fantastisk urt, som kan anvendes meget alsidigt. Smagen af de aromatiske blade er perfekt i det kulinariske køkken. Rosmarin er også fremragende til fodbade og kropsolier grundet den varmende egenskab.

Rosmarin anvendes ofte som tilsætning for eksempel  i fiskeolier grundet den antioxidante virkning. Rosmarin er ligeledes et stort hit indenfor naturmedicin og kosttilskud, fordi det understøtter immunsystemet og fordøjelsen samt bidrager til en normal lever- og galdefunktion.

Baldrian

baldrian (Foto: Natur Drogeriet)
Baldrian er en urt, der er god god at kende, hvis du ønsker ro i kroppen. (Foto: Natur-Drogeriet)

Baldrian er en elsket og højt skattet urt og har været anvendt med stor succes gennem tiderne. Baldrian er kendt og anerkendt for at give ro i kroppen, så søvnen kan indfinde sig og er derfor genialt at indtage ved udfordringer med indslumringsprocessen.

Baldrian kan også anvendes, hvis kroppen er anspændt af forskellige årsager. Mange med dyr anvender baldrian til at give ro omkring nytåret, hvor dyrene er påvirket af nytårsskyts. Baldrian bidrager til afslapning og medvirker til at vedligeholde en normal søvnkvalitet og alt dette uden at virke sløvende og vanedannende.

Disse produkter indeholder de 5 ting

Du kan også finde meget mere information og viden her

Du kan købe dem her

Natur produkter, Natur Drogeriet, helse, helseprodukter (Kollage: MY DAILY SPACE)
(Kollage: MY DAILY SPACE)

Kilde: Natur-Drogeriet.

Læs også:

Derfor skal du spise gurkemeje

 

· Mere fra samme kategori ·