Læs også:

Close
nytår, 2020, forandringer, nytårsfortsæt, livet, vaner

10 ting, du skal lægge bag dig i 2020

Underholdning  | 

Er du klar til 2020? Hvis du vil have, at det kommende år skal blive bedre end 2019, så er der nogle ting og idéer, du skal give slip på – og du kan starte allerede nu!

Forandringer. Muligheder. Løfter. Hvert år kommer med den her positive trio af idealer. Et nyt år betyder for mange en ny start. Det er som om, årsskiftet motiverer os til at ville være bedre. Gøre mere. Omfavne mulighederne. Være åbne for forandringer. Og ikke mindst love os selv, at dette år bliver anderledes. Men hvis vi virkelig oprigtigt vil gøre 2020 til et bedre år end 2019, så er der højst sandsynligt en masse lort, vi skal lære at give slip på først.

Men lad os også lige være ærlige, inden tingene bliver for idealistiske: Intet år er nogensinde perfekt. Og ofte ikke engang i nærheden af. Men skal vi have de bedste forudsætninger for 2020, så bliver vi nødt til at prøve at give slip på de følgende 10 ting og ideer.

nytår, nytårsfortsæt, vaner, livet, forandringer, venner, mål
For mange betyder nytåret et ny begyndelse. Tavlen viskes ren, og verden er fuld af muligheder. Men kun hvis du er klar til dem! (Foto: Pexels)

Læs også: Vil du have en gladere hverdag? Her er 3 vaner, jeg har droppet

1. Frygten for forandring

Du kan ikke ændre noget som helst i dit liv, så længe du er bange for, at tingene forandrer sig. Frygten for forandring er den absolut største årsag til, at vi sidder fast. Vi er måske bange for, at tingene vil blive værre, hvis vi kaster os ud i noget nyt. Men som man siger: “Hvis du ikke satser, kan du heller ikke vinde”. Vi bliver nødt til at tage chancer og være åbne over for forandringer, hvis tingene skal have en chance for at blive bedre – eller hvis vi vil rykke os, udvikle os og blive de bedste versioner af os selv.

Selvfølgelig er der dem, der så siger: “Hvis jeg ikke satser, kan jeg heller ikke tabe”. Og det er selvfølgelig helt korrekt. Men er det ikke lidt kedeligt? Hvis du aldrig tager chancer, går andre vejer, satser, eller simpelthen omstrukturer dit liv – så vil du måske om 20 år se tilbage og fortryde, at du ikke tog den chance. Eller at du ikke fulgte din mavefornemmelse og satsede på det job, du blev tilbudt – eller sagde ja til den date. Forandring er godt.

2020, chancer, sats, forandringer, nyt år, nyt liv, nytår
Det er ikke fordi, du skal gå til nærmeste casino nu og satse alt, du ejer og har på rød – eller smide penge på bordet i poker. Men overvej hvor i dit liv, forandring kunne gavne dig. Eller start med at have et åbent sind over for de muligheder, der byder sig. (Foto: Pexels)

2. De forkerte mennesker

At have relationer til de forkerte mennesker er noget af det værste, du kan gøre ved dig selv og dit selvbillede. Mennesker der drager dig ned i sølet i stedet for at løfte dig op. Mennesker der konstant stjæler din energi og ikke giver noget igen – andet end hovedpine eller dårligt selvværd. De skal ud af dit liv. Og det er dit job at cutte navlestrengen! Tro mig. Du vil føle, at du har tabt omkring 100 kilo dødvægt, når det først er gjort, selvom det kan være hårdt.

Denne gruppe tæller: De mennesker der har behandlet dig dårligt eller brugt dig til deres egen agenda. De mennesker, der konstant lyver over for dig. Eller de mennesker, der er ekstremt overfladiske. Meningsfulde relationer kræver substans, gensidig respekt og forståelse. Så efterlad de her mennesker i din fortid, det er kun spild af din tid fremadrettet.

venner, veninder, bff, nyt år, nytår, nytårsfortsæt, 2020, giv slip
Skær alle de falske og negative mennesker fra i dit liv – og brug i stedet tid på dem, der gør dig glad. (Foto: Unsplash)

3. Dine fejltagelser

Tilgiv dig selv. Jeg siger det lige igen, fordi jeg i den grad ved, hvor svært det kan være. Tilgiv dig selv – det er på tide. Giv slip på dine fejltagelser. Store som små. Tilgiv dig selv for de fejl, du har lavet i 2019. Tilgiv dig selv for de gange, du har lavet fejltagelser på jobbet. Tilgiv dig selv for de gange, du har sagt noget, du ikke mente. Tilgiv dig selv for de gange, du har overtrådt dine egne grænser. Tilgiv dig selv for alle de ting, du har kæmpet med i 2019.

Efterlad dem i din fortid og lad dem ikke overtage din fremtid. Det er når vi fejler, at vi lærer allermest. Så tag i stedet dine erfaringer med. Og dine styrker. For når vi fejler, formår vi også altid at rette op på tingene igen. Hvordan gjorde du? Hvad siger det om dig som menneske? Tag dine sejre med i det nye år, for de er med til at løfte dig op og fortælle dig, at du er mere end god nok, som du er.

pige, sad, ked, kvinde, 2020, nytår, nyt liv, vaner, forandringer
Stop med konstant at banke dig selv i hovedet over dine fejltagelser. Lær af dem, giv slip på dem og tag dine erfaringer med dig videre i 2020. (Foto: Unsplash)

Læs også: Det mest populære nytårsfortsæt – og hvordan du holder dem

4. Andre menneskers kritik og fordomme

Den her står på min egen liste over ting, jeg skal lægge bag mig i 2020. For mit 2019 har været særligt påvirket af andres holdninger. Holdninger om, hvordan jeg skulle leve mit liv. Eller hvordan jeg skulle reagere i bestemte situationer. Og jeg sled mig selv op i håbet om, at jeg kunne gøre alle tilfredse – så i forbifarten glemte jeg mig selv.

Ved du hvad, jeg fik ud af det? Ingenting. For når du ikke har dig selv med, og lever dit liv efter andres meninger, kritik og fordomme, så sidder du fast og foretager dig intet helhjertet. Så i 2020 skal du huske på det her: Det er dit liv. Det handler om dine drømme, dine mål og dine idéer. Ingen andres. Så din fornemmeste opgave er at ignorere alle andre og leve dit liv lige præcis, som du har lyst til.

forventningspres, liv, 2020, giv slip, nytår, vaner, glæde
Du bliver sindsyg af at skulle efterleve andres holdninger, drømme og mål. Så luk ørerne og lyt til dig selv. Hvad er rigtigt for dig? Gå med det! (Foto: Pexels)

5. Idéen om, at du har fuldstændig styr på det hele – nu, når du bliver 30, 40 eller nogensinde

Det kommer aldrig nogensinde til at ske. Men alligevel føler vi et usigeligt og udefinerbart pres om, at vi skal have styr på vores liv. NU. Og hvis vi ikke har det nu, så skal vi hvert fald have det, når vi bliver 30. Har vi det ikke der, jamen så har vi det hvert fald, når vi bliver 40. Og sådan fortsætter det. Har du aldrig haft en forventning om, at når du fyldte en vis alder, så havde du alt under kontrol?

Det havde jeg. Jeg fylder 30 næste år, og jeg har absolut ikke kontrol over noget som helst. Og hvad så? Så ingenting. For det er mit liv, og jeg er tilfreds med det, som det er. Men den der forventning om, at vi nok skal have komplet kontrol, er fuldstændig overvurderet og uden sans for virkeligheden. Ingen har nogensinde fuld kontrol over deres liv og styr på det hele. Så du kan lige så godt vænne til dig ubehaget ved usikkerheden og bare nyde turen.

forandringer, 2020, vaner, giv slip, rutchebane,
Livet er ligesom en rutchebanen. Det går op og ned. Nogen gange har du hoved nedad. Og nogen gange kan det tage nogle meget pludselige drejninger. Men sådan er det. Og du kan ikke altid have styr på det hele. (Foto: Pexels)

6. Være komfortabel

Vi er vanemennesker. Og når noget fungerer for os (ofte også selvom det ikke gør), så har vi det med at blive i det. Lige meget hvad. Vores hverdag er baseret på vaner, handlemønstre og at gøre, spise og foretage os ting, som vi er vant til. Med andre ord er vi super komfortable. Vi har det godt i vores eget lille hamsterhjul, hvor vi gør det samme igen og igen. Men husk lige på det her: Ingen har nogensinde gjort noget helt igennem fantastisk ved at gøre det samme igen og igen og igen.

Så bryd ud af hjulet. Tag nogen chancer. Prøv nye ting. Mød nye mennesker. Er du utilfreds på dit arbejde? Så led efter et nyt og start på en frisk. Er du ulykkelig i dit forhold? Så lad være med at bliv hængende af frygten for at være alene. Føler du dig dårligt behandlet af en ven eller veninde? Så sig fra og gør det tydeligt, hvor din grænse går.

Vi bevæger os aldrig fremad, hvis vi bliver i hjulet og accepterer tingene, som de er. Heller ikke selv om om vi virkelig ønsker forandring. Så start 2020 med at bryd ud af hjulet og begynd at udfordre din egen komfort en lille smule hver dag. Det åbner helt nye muligheder for dig.

dag i sengen, komfortabel, liv, forudsigeligt, 2020, nytår, vaner, nytårsfortsæt
At være komfortabel i sit liv er lidt det samme som at blive en hel dag i sengen. Det er rart engang imellem – men også utrolig ensformigt og kedeligt i længden. Og tænk lige over alt det spændende, der kunne ske, hvis du stod op! (Foto: Pexels)

Læs også: 10 tegn på, du er forelsket – og lidt bims

7. Din “status” på sociale medier

Sociale medier er ikke virkeligheden. De bliver aldrig virkeligheden. Og de vil aldrig repræsentere virkeligheden. Der er ingen, der går op i, hvor mange følgere, likes eller kommentarer, du har på Instagram eller Facebook. Bortset måske lige fra dig selv. Vi kender det jo alle sammen: Vi sletter et billede, fordi det ikke har fået nok likes. Vi anstrenger os for at tage, redigere og poste det perfekte billede. Eller at vi, i stedet for at være til stede i virkeligheden, tilsidesætter den for at være aktive på vores sociale kanaler.

Del dit liv så længe (og i det omfang), det giver mening for dig. Post det, du føler for – og ikke det, der ser sig bedst ud. Helt overordnet sagt: Del dit liv for din egen skyld – ikke for dine venners, dine følgeres eller en fremmed i New Zealand.

sociale medier, instagram, Facebook, tilstedeværelse, virkeligheden, social accept
De sociale medier skal ikke have lov til at definere dig som person. Du er så meget mere end antallet af likes på Instagram. (Foto: Pexels)

8. Idéen om, at succes er en tjekliste bestående af villa, vovse og volvo

Der er en grund til, vi alle kender den populære frase “villa, vovse og volvo”. Det er fordi, den lige præcis italesætter den forventning, vi definerer som succes. Eller måske nærmere som “normalen”. Villaen kan også være en andels- eller ejer lejlighed, og Volvoen kan da også være en Citröen eller Renault. Men du forstår pointen ikke? For at have succes i vores liv, så skal vi altså have de tre v’er – og selvfølgelig også have et kærlighedsliv og gerne også familie, eller hvert fald planer derom.

Men det er noget pjat! For hvordan definerer man succes? Og handler det kun om, hvad man har? Hvad med, hvordan man har det? Hus, hund, børn, bil, kærlighed og den rigtige jobtitel skal ikke definere, hvorvidt du er ‘lykkedes’ som menneske. Og det er ikke det eneste mål, du bør have for fremtiden.

2020, succes, tjekliste, mål, drømme, dit liv, valg, kriterier, livet, nytår, nytårsfortsæt
Sæt dine egene mål og drømme. Du kender dig selv bedst, og ingen skal fortælle dig, hvordan du bliver succesfuld! (Foto: Pexels)

9. Bekymre dig om ting, du ikke kan kontrollere

Hvis der er noget, der er spild af din tid og samtidig kan gøre dig fuldstændig vanvittigt, så er det at bekymre dig. Men i særdeleshed at bekymre dig om ting, du ikke kan kontrollere. Vi bruger oceaner af tid på at overveje potentielle scenarier, der aldrig nogen sinde kommer til at ske i virkeligheden. Og det er helt ekstremt afkræftende. Og tidskrævende. Og latterligt tidsspilde.

Så lav noget andet i stedet. Flyt fokus! Tving dig selv til at lade tankerne forsvinde, for du kan ikke gøre noget ved dem alligevel. Og i omkring 99% af tilfældene er de aldrig aktuelle. Når du først giver slip på tankerne og bekymringerne, så får du så meget tid til at fokusere på det gode og positive i dit liv.

overtænkning, hverdag, livet, kontrol
At overtænke er både spild af tid og energi. Især hvis det er noget, du alligevel ikke kan gøre noget ved. Øv dig i at give slip. (Foto: Pexels)

10. Ideen om, at livet skal se ud og føles på en bestemt måde

Livet vil, år efter år, være en stor rutschebanetur af følelser. Du oplever en masse nye ting, møder et hav af forskellige mennesker, gør dig massevis af nye erfaringer, og de har alle en indflydelse på, hvem du er. Du vil have opture og nedture, du vil føle dig uovervindelig og nedslået. Sådan er livet. Der er ikke nogen opskrift. Der er ikke nødvendigvis en mening med galskaben. Det er der bare. At livet skal se ud og føles på en bestemt måde, er en idé vi har bildt os selv ind alt for længe.

Der er ingen opskrift på det perfekte liv. Det findes simpelthen ikke. Der er ikke ét eneste valg, der giver mening for alle. Hverken når det kommer til uddannelse, arbejde, venner, livsstil, romancer eller definitionen af succes. Hvad der gør dig glad og giver dit liv mening, vil måske føles overvældende eller dødsygt for en anden. Så gå ud og få det bedste ud af det – og skab lige præcis det liv, du ønsker dig. Hver dag.

2020, glad, glæde, dit liv, unik, dine valg, nytårsfortsæt, giv slip,
Gå så ud og skab det 2020, du drømmer om. Det kan kun blive godt! (Foto: Pexels)

Læs også: Det der har formet mig

· Mere fra samme kategori ·