Læs også:

Close
kanel dej kanelkage glasur hygge kage (Foto: MY DAILY SPACE)

Verdens bedste kanelkage

Mad  | 

Om du laver den om sommeren, i julemåneden eller bare en helt almindelig søndag … Denne kanelkage vil du elske. Bonussen er, at den nærmest kun bliver bedre af at ligge en dag eller to

Egentlig burde den hedde ‘Anjas kanelkage’. Min gamle kollega Anja var nemlig hende, der i sin tid introducerede mig til den – eller til hele afdelingen – men jeg tog meget hurtigt ejerskab på den kage – haha. Egentlig hed den dengang ikke engang ‘kanelkage’ men bare ‘Anjas kage’ eller ‘kagen’, alle kendte den, og jeg var nærmest besat af den, for den smagte så godt. Jeg tror også, jeg lidt i min naivitet tænkte dengang, at den faktisk nok ikke var så “slem at spise”. Den tanke lavede jeg dog om på, da jeg i sin tid fik opskriften.

Opskriften har jeg nu haft en del år, griflet ned på et stykke papir. Men da jeg lavede den den anden dag, tænkte jeg, at I ikke skal snydes for den. For jeg kender ingen, der ikke elsker den. Elsker man kanel – elsker man den så lige et nyk mere. Men den smager lidt af krydderkage – og den glasur. OMG. Som sagt kommer du den i en lufttæt pose og ligger lidt koldt, så lover jeg dig, den kun bliver bedre af at ligge en dag eller to. Altså hvis du kan lade den være – det er lykkedes mig et par gange. 😉

Det skal du bruge

Dej
125 gram smør
400 gram sukker
400 gram mel
4 teske kanel
2 teske natron
½ liter kærnemælk

 

kanel dej kanelkage glasur hygge kage (Foto: MY DAILY SPACE)
Kanel er et fantastisk krydderi. (Foto: MY DAILY SPACE)
Glasur

50 gram smør
250 gram flormelis
2 teske vanilje
1 teske kanel
1 spiseske kakao
4 spiseske stærk kold kaffe

Det er en meget simpel og nem kage at lave. Og der er ingen æg i. Men husk det skal være kærnemælk, du bruger, når du bruger natron.

Sådan gør du

Smør og sukker røres godt sammen med elpisker. (Det lykkes mig altid at få det udover hele bordet, selvom jeg forsøger at skærme, men det er en helt anden historie.)

dej kanelkage glasur hygge kage (Foto: MY DAILY SPACE)
Den her dej er svær ikke at smage på. Den smager så lækkert. (Foto: MY DAILY SPACE)

Kærnemælken røres i.

Mel, kanel og natron tilsættes.

kanel dej kanelkage glasur hygge kage (Foto: MY DAILY SPACE)
Brug “noget tyndt” til lige at stikke med. Den lille kagemand har jeg købt i Sverige. Jeg elsker den. (Foto: MY DAILY SPACE)

Dejen kommes i en bradepande og bages i cirka 30 minutter ved 200 grader. Tjek lige før du tager den ud, at den er færdig i midten.

kanel dej kkanel dej kanelkage glasur hygge kage (Foto: MY DAILY SPACE)anelkage glasur hygge kage (Foto: MY DAILY SPACE)
Så skal der laves glasur. (Foto: MY DAILY SPACE)
TIP
Hvis du serverer den for en, der ikke kan lide kaffe, så lad være med at sig, der er kaffe i glasur. De finder aldrig ud af det.

Lad kagen afkøle, mens du laver glasuren. Her rører du bare alt sammen. Konsistensen skal være tyk, så du kan lave højt lag på, hvis du er til det.

kanelkage glasur hygge kage (Foto: MY DAILY SPACE)
Vil du julepynte den, så kom for eksempel små snefnug på. (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også:

Mine to liv

 

to liv københavn drøsselbjerg sommerhus

· Mere fra samme kategori ·