Læs også:

Close
amazon. speaker, højtaler, echo

NEWS: Smart-højtaler skal hjælpe politiet med at opklare mord

Nyheder  | 

Smart-højtaler skal hjælpe politiet med at opklare mord · Halvmarathon på Storebæltsbroen er tilbage efter tre års pause · 41 migranter fundet i lastbil af græsk politi · Mand skudt af politiet efter voldsepisode og trusler · Dagens billede: Hindu kvinder takker Solguden under Chhath festival i Prayagraj i Indien

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Smart-højtaler skal hjælpe politiet med at opklare mord

Politiet i Florida har, ifølge det britiske medie The Guardian, bedt Amazon om optagelserne fra en af deres Echo smart-højtalere, der stod i et rum, hvor en kvinde er blevet myrdet. Den 32-årige kvinde, Sylvia Galva Crespo, blev i juli slået ihjel i sin lejlighed i Miami. Hun døde efter, at hun var blevet stukket i brystet med et spyd. Da politiet kom, lå kvinden blødende på gulvet, mens en veninde prøvede at redde hendes liv. Desværre lykkedes det ikke. Hendes mand Adam Crespo er sigtet for mordet, og ifølge veninden overhørte hun da også parret skændes op til, at kvinden blev slået stukket ihjel. Selv nægter manden sig skyldig, og derfor vil politiet nu gerne høre, hvad de skændtes om, og hvad der præcis skete.

Ifølge The Sun Sentinel har det lokale politi modtaget en række lydfiler og er nu ved at analysere dem for at vurdere, om de kan blive klogere på, hvad der skete. Politiet i Miami håber på, at den smarte højtaler kan være med til at opklare forbrydelsen. For ifølge Adam Crespo, den afdødes mand, var der tale om et uheld og ikke et overlagt mord.

Han forklarede politiet, da han blev afhørt, at spyddet var knækket ved en fejl, da de var oppe at skændes, og at hovedet på spyddet tilfældigvis havde ramt hans kone i brystet. Efterfølgende trak han spydhovedet ud, fordi han håbede, at det blot var et lille sår, men det viste sig at være fatalt. Indtil videre er Adam Crespo på fri fod, efter han har betalt en kaution på 430.000 kroner. Og det vil vise sig, om optagelserne fra den smarte højtaler ender med at opklare forbrydelsen. Det skriver DR.

amazon. speaker, højtaler, echo
Politiet i Florida håber på, at kunne opklare modet på en kvinde ved hjælp af lydoptagelser fra hendes smart-højtaler. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Gerningsmand bag drab på forsker Suzanne Eatons er fundet

Halvmarathon på Storebæltsbroen er tilbage efter tre års pause

Efter tre års fravær vil motionsløbere næste sommer atter kunne krydse Storebæltsbroen, når der lørdag den 20. juni 2020 igen bliver afholdt et halvmaraton på Storebæltsbroen. Det oplyser foreningen Broløbet Storebælt, der arrangerer løbet, i en pressemeddelelse.

Broløbet har ikke været afholdt siden 2017, da daværende transportminister Ole Birk Olesen (LA) lukkede for løbet. Transportminister Benny Engelbrecht (S) varslede i juli, at han igen ville tillade motionsløb.

Nu er der givet tilladelse til løbet næste sommer, hvor op til 9000 løbere kan få lov at krydse broen. Det vil være muligt at køre over broen under løbet. Det vil være ottende gang, at der er løb over Storebæltsbroen. Det første løb var i 1997 – året inden at broen blev åbnet for biler. Det skriver TV2.

Læs også: NEWS: Finland afholdt endnu engang VM i koneløb

41 migranter fundet i lastbil af græsk politi

41 migranter er mandag fundet i live i en lastbil på en motorvej i Grækenland. Det oplyser politiet ifølge nyhedsbureauet Reuters. Migranterne er hovedsageligt fra Afghanistan og er ikke kommet til skade i lastbilen, oplyser myndighederne. De tilføjer, at kølesystemet i lastbilen ikke var tændt, da lastbilen blev stoppet. Politiet stoppede lastbilen på motorvejen nær den græske by Xanthi i forbindelse med et rutinemæssigt tjek.

Lastbilens chauffør er anholdt, og migranterne er bragt til en nærliggende politistation for at blive identificeret.

– Lastbilen indeholdt både drenge og mænd. Det kommer til at tage et par dage at identificere dem og bestemme deres nationalitet, siger en unavngiven kilde fra politiet til nyhedsbureauet AFP.

Fundet af de 41 migranter kommer, knap to uger efter at 39 migranter – formodentlig vietnamesiske statsborgere – blev fundet omkomne i en nedkølet lastbil i Essex-området i England. 31 migranter fra Pakistan blev lørdag fundet i live gemt i en lastbil på en motorvej nær grænsen mellem Frankrig og Italien. Det skriver Ritzau.

Læs også: NEWS: 39 lig fundet i lastbilscontainer i England

Mand skudt af politiet efter voldsepisode og trusler

Politiet har skudt og anholdt en mand i Viborg efter flere volds- og skudepisoder natten til tirsdag. Det oplyser Claus Hilborg, chefpolitiinspektør i Midt- og Vestjyllands Politi. Manden, der er 34 år og fra Viborg, beskrives som af dansk udseende. Han er kørt til behandling på Regionshospitalet i Viborg og er uden for livsfare, melder politiet. Han er tidligere kendt af politiet, men mere kanClaus Hilborg ikke oplyse.

Klokken 23.06 skulle manden ifølge vidner have skudt mod en dør på værtshuset Børsen i Viborg med en pistollignende genstand og udsendt trusler, da han nægtede at forlade stedet.

– Manden blev bortvist, og i den forbindelse skulle der være afgivet skud mod værtshusets dør, men det har vi ikke selv konstateret.

Tyve minutter senere skulle manden have trængt ind på to privatadresser i Viborg og have slået en mand og kvinde i hovedet med en pistol.

– Personerne er ikke kommet alvorligt til skade, men der er sket overfald i begge tilfælde, siger Claus Hilborg.

Klokken 23.39 får politiet flere meldinger om skyderier i Viborg, samt at der skulle gå en bevæbnet mand rundt i gaden. Efter disse anmeldelser lagde politiet to og to sammen og regnede med, at der var tale om den samme mand. Kort før midnat flygtede vidner fra en adresse, der viste sig at være mandens egen bolig, da den 34-årige havde udvist aggressiv adfærd, fortæller chefpolitiinspektøren til TV 2. Politiet ankom til adressen 00.06 og omringede boligen, hvorefter den 34-årig mand blev anholdt. Politiet er nu i gang med at efterforske sagen og afhøre vidner, skriver TV2.

Læs også: NEWS: Skudepisode på Amager

Dagens billede: Hindu kvinder takker Solguden under Chhath festival i Prayagraj i Indien

· Mere fra samme kategori ·