Læs også:

Close
duft blomst pige dufte parfume (Foto: Unsplash)

Nye dufte du skal kende

Skønhed  | 

Dufte er magiske – unikke – og helt uundværlige. Man kan aldrig få dufte nok. Spørger du mig … Få her et indblik i nogle af de nye dufte, som måske skal på din ønskeseddel

Egentlig er det en helt umulig opgave at udvælge så få. Men jeg har forsøgt at vise et par, der er helt unikke og anderledes men også nogle, der er det, man kan kalde “sikre valg”. Vi har alle vores favoritnoter. Nogen hader musk – andre elsker det – andre elsker “tunge” dufte – andre igen elsker dem med træ- eller blomsternoter.

Men næste gang du er i en butik, hvor du kan teste dem, så prøv dig frem. For husk, at en duft er bygget op af top-, hjerte- og bundnoter. Så den udvikler sig, fra den kommer på, til den har siddet lidt og også senere hen. Så køb aldrig før du har gået med en duft lidt. Måske kommer der noget frem i duften, som du slet ikke lagde mærke til i starten. Og så husk også, at dufte kan dufte forskelligt på dig og din veninde. Så fordi du elsker din venindes, er det ikke sikkert, den passer til dig.

blomst træ kirsebærtræ pink (Foto: Unsplash)
At vælge en duft der passer til dig, kan godt tage lidt tid. (Foto: Unsplash)

Når du skal vælge

Det er næsten en umulig opgave at vælge duft – og man kan godt i en periode have en favorit. Der kan også være stor forskel på vinter og sommer “mood”. Men det er sjovt at prøve nye dufte, også selvom man måske har en favorit derhjemme, man har brugt i lang tid.

Husk også at når du ser på prisen, kommer man hurtigt til at sammenligne på forkert grundlag, hvis du bare ser på prisen. Det kan jo være en edt. (eau de toilette) – cologne – edp. (eau de parfum) og så videre.

Og så er der størrelsen – de kan indeholde 10 – 20 eller 50 – ja måske også 80 eller 100 ml. eller andre størrelser. Så kig godt efter – men også vurdér hvad du har brug for eller kan lide. Vælger du en med for eksempel kun 20 eller 30 ml. i holder den jo ikke så længe – men så kan du jo omvendt også hurtigere prøve en ny. Husk at de smukke flakoner også ‘koster’ – så ved de små betaler du også mere for flakonen. Men der er for og imod det hele – eneste vigtige er at du lige skal kigge efter, inden du bestemmer dig.

Og så til duftene …

YSL Libre

Der er noget med dufte, og når et brand som YSL kommer med en ny, så skal den testes. Libre er en feminin parfume med blandt andet fransk blomstrende lavendel, marokkansk orangeblomst samt cedertræ. Perfekt til et efterår – jeg synes, den er i den tungere ende – men på den virkelig lækre måde. Og der er også noget fedt ved, at en duft holder og ikke forsvinder kort efter, den er taget på.

Og så er jeg pjattet med flakonen med vinkler så skarpe som haute couture, hvor Yves Saint Laurent’s ikoniske logo af Cassandre er frit bøjet og fastgjort til glasset som en lille juvel. Så cool og elegant – nøjagtig som duften.

ysl yves saint laurent libre parfume

YSL Libre, 495 kr. (30 ml. edp.), www.magasin.dk

FiiLiT KADŌ

Jeg har lige lært mærket FiiLiT Parfum du Voyage at kende – et fransk parfumehus der er forelsket i naturen og naturlighed. Faktisk  kan jeg lide alle 10, der findes. Men jeg har valgt Kado ud. Den fås som lille “11 ml. rund flakon” – og der kan man købe træhylstret t(som du også ser på billedet til). Den fås dog også i en stor størrelse. Men den lille er genial til taske og travel. Og man kan købe refill – smart. KADŌ hører til en den fløjlsagtige, silkebløde, aldehyde-blomsterfamilie.

KADŌ betyder “blomsternes gang” eller “kunsten at revitalisere blomster” repræsenterer den traditionelle japanske blomsterbindingskunst – også kendt under betegnelsen Ikebana. Gennem en friskhed begyndende med årstidernes regnvand man på en bølge af velduftende te- og blomstersødme på en rejse gennem traditioner i ‘Den Opgående Sols Land’ til årstider, der understreges af kulturelle og nedarvede mønstre. En let men fængende duft man ikke bliver træt af.

duft fiilit parfume kado

FiiLiT KADŌ, 199,95 kr. (11 ml. edp), www.helsam.dk

Carolina Herrera Good Girl glitter

Good Girl Glorious Gold Xmas – limited edition. Den originale Good Girl er blevet forgyldt i både emballage og flakon. Fordi enhver Good Girl altid er stjernen i juletiden – sådan “let it sparkle”. Det handler om at stråle om kap med stjernerne, og der findes ingen bedre gave, end en der glitrer.

Good Girl er en sensuel og stemningsfuld duft, der er skabt af smukke modsætninger og en altid nærværende dualitet i den moderne kvinde og det moderne liv. Duften har både en frisk lethed og en forførende kraft, som smukt indkapsler kvinders vidunderlige kompleksitet med overraskende og ekceptionelle ingredienser. Duftens friskhed kommer fra de søde, tillokkende kvaliteter fra jasmin blomster, som gør duften feminin og let. Duftens forførende kraft er skabt med rigt duftende kakaobønner og berusende tonkabønner og samlet med et vibrerende miks af mandler og kaffe, mens tuberoser afrunder duften og sikrer en elegant og prangende duft. Det er en ekstraordinær duft til den, der elsker at skille sig ud.

good girl carolina herrera duft parfume (Foto: PR)

Carolina Herrera limited edition, 940 kr. (80 ml. edp), www.boozt.com/dk

Floral Street Wild Vanilla Orchid

Her er en duft eller mærke, du nok ikke kender – eller kender så godt. Det gjorde jeg heller ikke for et år siden. Men da mødte jeg stifteren bag første gang. Det er en anderledes og unik duftserie, som du kan få i Sephora, der har taget mærket ind.

Jeg er ret vild med den, der hedder Wild Vanilla Orchid, som er let orientalsk ravduft – men den er så unik og indeholder også mange andre sider, som vanilje, men ikke, som du kender den som tung og meget sød. Der er også noget blomsterligt over den, det kommer fra solbær og citrus. varmen og sødmen (som ikke er sød sød) er fra bambus og jasmin. At flakon så også er super smuk er jo kun en bonus. Prøv den næste gang du er i Sephora.

Sephora floral street wild vanilla orchid duft

Floral Street Wild Vanilla Orchid, 495 kr. (50 ml. edp), www. sephora.dk

Narciso Rodriguez i juleudgave

Det er deres ‘For her’, der kommer i en xmas limited edition. En smuk smuk flakon med guld. Duften – den der pudderagtige duft – er med både musk, fersken, roser og amber, der giver den lige det ekstra. Det er en duft, man aldrig sådan bliver træt af, og som når man har den på, ofte får komplimenter for. Flakonen er også absurd smuk med sine rene og enkle linjer.

narsico rodriguez (Foto: PR)

Narciso Rodriques For her Xmas limited edition, 660 kr. (30 ml. edp), www.notino.dk

Le Couvent ‘Nubica’

Duften ‘Nubica’ er løvindens sensualitet forklarer firmaet bag. Så er den duft ligesom sat på plads. 🙂 Midt på savannen, hvor den brændende sol går ned og efterlader en vibrerende og lerfarvet jord. En krop i bevægelse, en sensuel skygge, et dæmpet trin, en løvinde bevæger sig gennem den varme luft. Man kan se det for sig.

Duften af vanilje og tonkabønner giver varme og dybde og noget sensuelt over sig. Og så var der lige også vibrationerne fra patchouli (elsker patchouli), der fremkalder følelsen af et stort kattedyr i bevægelse. Løvinden med sin sensuelle kraft. Hvem gad ikke være en løvinde – eller have så fin en flakon stående derhjemme …

NUBICA le couvent parfume beauty

Le Couvent Nubica duft, 365 kr. (30 ml. edp), magasin.dk

Lancôme’s nye IDÔLE

Når Lancôme kommer med en ny duft, er det noget af et tilløbsstykke. Sådan er det også med IDÔLE. Selv siger de, at duften er til kvinder med store drømme. En ny generation af kvinder, der kommer frem i verden på egne betingelser. Stærke. Frimodige. Frygtløse. Fulde af selvtillid. Yahhhh.

Idôle er til morgendagens ledere, som tør sigte mod stjernerne og se ud over horisonten. Til de nye idoler, der baner vejen for andre. Alt det kan vi jo godt lide. Men jeg kan faktisk også rigtig godt lide den nye duft. Og jeg elsker, at den nærmest føles som en tynd iPhone at holde i hånden. IDÔLE er en unik kombination af rose, jasmin og chypre. Vi taler altså blomster og varme i lækker kombination.

lancôme idôle parfume

Lancôme Idôle, 525 kr. (25 ml. edp), www.magasin.dk

Gucci – Memoire Dune Odeur

Er den ikke smuk Gucci’s Memoire Dune Odeur flakon … Det er en universel duft, der (som de selv siger) forbinder fortid og nutid og efterlader et varigt minde. Blomsterduften er med et sprudlende spor skabt af uforudsete og fængslende ingredienser som romersk kamille, koral, jasmin, musknoter samt cedertræ. Man kan godt kalde Gucci’s nye duft for en nytænkning af duft, idet de reelt har skabt en helt ny duftkategori; ‘aromatisk blomstret’. Der er også noget ved denne flakon som er absurd smukt og netop, som de selv siger, også “fra en svunden tid” men med noget nyt og lækkert over sig, og som man virkelig gerne vil have stående fremme og pynte.

gucci duft

Gucci Memoire Dune Ordeur, 530 kr. (40 ml. edp), www.boozt.dk

Ariana Grande-duft

Det er ikke altid, at “kendisdufte” dufter godt. Men det gør ‘Thank u, Next’ fra Ariana Grande faktisk. Den har en top af noter fra pæretræets hvide blomster samt saftige vilde hindbær og et legende hjerte komponeret af kronblade fra pink roser og kokosnød. Bundens musk giver duften et frækt, forførende touch, der sammen med sødmefyldte macarons noter efterlader et uforglemmeligt indtryk. Så tænk musk blandet med frisk frugt uden det bliver for sødt, så er du der næsten.

Ariana Grande duft parfume

Ariana Grande duft, 319,95 kr. (30 ml. edp), www.matas.dk

Acqua di Parma leather

Duften af læder er så lækker – rå og alligevel sensuel. Det italienske dufthus Acqua di Parma har helt unikke dufte, der ligger i den dyre ende. Men hvis man køber de små 20 ml. størrelser, kan alle være med. Det er iøvrigt en genial størrelse at have med på rejser.

Leather (som den hedder) er en del af deres ‘Signature of the SUN’-duftserie, der er meget karismatisk, og er en ode til traditionerne inden for læderfremstilling. Det er en en kraftfuld og aromatisk duftdannelse, hvor man øjeblikkeligt tænker på den store duft af huder og læder, der er fremstillet i hånden med passion i de traditionelle toscanske værksteder. Acqua di Parma fanger fuldstændig i parfumen det italienske håndværk. Det er en dyb og aromatisk sammensætning, der kombinerer det elegante og originale læder med noter af brasiliansk orange, siciliansk kalk, rose og petitgrain.

acqua di parma duft leather

Acqua di Parma leather, 705 kr. (20 ml. edp), www.magasin.dk

Amouage – Love Mimosa

Her skal du spare op eller vente på den måske kan købes med rabat. Men Love Mimosa fra Amouages ​​Secret Garden Collection er også helt speciel og er en hyldest til kvindelig empowerment. En delikat og hypnotiserende duft med ylang-ylang, pære og mimosa noter i for blot at nævne et par af duftnoterne. Den har både noget “blomstret og orientalsk” over sig.amourage duftAmourage Love Mimosa, 2.535 kr. (100 ml. edp)  www.boozt.com/dk

Læs også: Novemberfund

beauty, collage, november

· Mere fra samme kategori ·