Læs også:

Close
sofacompany black friday plant træ (Foto: Sofa Company)

NEWS: Sofacompany planter træer i protest mod Black Friday

Nyheder  | 

Sofacompany planter træer i protest mod Black Friday · Nu bliver alle bananer i føtex, Netto og Bilka økologiske · Novo Nordisk Fonden øger sin støtte til forskning · Julemænd tester Tivolis nye rutsjebane Mælkevejen · Svenske FOREO modtager kompensationsudbetaling · Dagens billede: Hund redder små kattekillinger

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Sofacompany planter træer i protest mod Black Friday

I år går en af Danmarks designvirksomheder i den stik modsatte retning af den traditionelle Black Friday. I samarbejde med organisationen Trees for the Future planter Sofacompany træer i stedet for at give rabatter. Målet er at blive førende på bæredygtighed inden for få år og opfordre omverdenen til at ændre forbrugsvaner.

På Sofacompany.com og i firmaets 21 fysiske showrooms i Europa må kunderne spejde langt efter nedsatte sofaer. I oktober lancerede Sofacompany et samarbejde med organisationen Trees for the Future, hvor virksomheden planter fem træer i Kenya for hvert solgt møbel. I protest mod Black Friday øger de nu antallet til 50 træer frem til 1. december.

Allerede inden udgangen af 2020 har virksomheden sat sig for at plante 250.000 træer, og initiativet gælder samtlige af Sofacompanys markeder. Hos firmaet ved man godt, at det kan klinge hult at plante træer, hvis det kræver, at kunderne skal shoppe først. Men effekten ville være meget mindre, hvis de to ting ikke hang sammen.

– Det skal være slut med overflødig shopping og varm bæredygtigheds-luft. Heldigvis er bæredygtighed højt på dagsordenen, hvor end du kigger hen. Men mange steder mangler der handling bag ordene. Hvis danskerne ved, at de bidrager til at gøre verden til et bare lidt bedre sted, når de køber et møbel hos os, så tror vi, at det kan skabe nogle ringe i vandet, hvor danskerne stiller langt højere krav til de brands, de lægger penge hos, forklarer Henrik Andersen, administrerende direktør i Sofacompany.

sofacompany black friday plant træ (Foto: Sofa Company)
Køb en sofa og plant et træ. (Foto: Sofa Company)

Læs også: Dos og don’ts på Black Friday – gode råd her

Nu bliver alle bananer i føtex, Netto og Bilka økologiske

Næste år vil Salling Group udelukkende sælge økologiske bananer i sine butikker og dermed ikke længere tilbyde konventionelle alternativer. Det sker som følge af Salling Groups udfasning af det omstridte sprøjtemiddel chlorpyrifos, der blandt andet mistænkes for at skade udviklingen hos fostre og børn.

– Når Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet konkluderer, at stoffet ikke kan sikkerhedsgodkendes og er under mistanke for at være sundhedsskadeligt, må vi naturligvis reagere. Da det kun er producenter af de økologiske bananer, der kan give garanti for, at de er fri for sprøjtemidlerne, har vi valgt denne løsning. De økologiske plantager har krav om sikkerhedsafstand til konventionel landbrug, og derfor kan man helt undgå stofferne i økologiske bananer,forklarer Per Bank, der er administrerende direktør i Salling Group.

Allerede nu er en stor del af alle solgte bananer i føtex, Netto, Bilka og Salling Super økologiske, og efterspørgslen har været markant stigende i de seneste år

bananer frugt økologisk banan (Foto: Unsplash)
Nu kan du snart kun købe økologiske bananer i føtex, Netto og Bilka. (Foto: Unsplash)

Læs også: Vi køber økologisk for milliarder

Novo Nordisk Fonden øger sin støtte til forskning

Novo Nordisk Fonden øger sin støtte til forskning inden for naturvidenskab og teknik. Det nye forskningsprogram NERD er designet til dedikerede og risikovillige forskere med ambitiøse ideer.

Novo Nordisk Fonden har afsat knap 300 millioner kroner til at støtte vilde og kreative forskningsideer inden for naturvidenskab og teknisk videnskab.

Med forskningsprogram NERD (New Exploratory Research and Discovery) kan forskere ansøge fonden om op til 14 millioner kroner over syv år. Den langsigtede støtte skal give forskerne mulighed for at udforske nye videnskabelige områder og forfølge og realisere ambitiøse og vilde ideer.

– Formålet med NERD er at muliggøre banebrydende ny forskning inden for de naturvidenskabelige og tekniske discipliner. Programmet er målrettet ambitiøse, dedikerede forskere, der prioriterer at forfølge egne kreative ideer i laboratoriet og ønsker at fastholde fokus på et emne over lang tid for derigennem at frembringe ny original viden, forklarer Lene Oddershede, Head of Nat-Tech, Novo Nordisk Fonden.

nerd novo nordisk computer tech (Foto: Unsplash)
Novo Nordisk opretter NERD; et nyt forskningsprogram. (Foto: Unsplash)

Læs også: Novo Nordisk Fonden giver 60 millioner til undersøgelse til tarmforskning

Julemænd tester Tivolis nye rutsjebane Mælkevejen

I starten af året blev de første spadestik til den splinternye forlystelse i Tivoli taget. Odinexpressen blev efter mere end 30 år og 30 millioner gæsteture pensioneret, og i stedet begyndte arbejdet på Mælkevejen. Søjler og skinner er lavet i massivt stål med en samlet vægt på 115 tons. Det svarer til 28,5 voksne, asiatiske elefanter. Nu står Mælkevejen færdig og klar til at give alle et ordentligt (jule)sus i maven.

– Vi er på rekordtid blevet færdig med den nye rutsjebane Mælkevejen, der klart er årets største forlystelsesnyhed. Kollegaerne har knoklet i døgndrift, og nu er vi klar med en rigtig fed julegave til vores forlystelsessyge gæster med hang til solide sug i maven, fortæller Tivolis pressechef Torben Plank.

Kort om Mælkevejen

Producent: MACK fra Tyskland
Forlystelse model: Powered Coaster
Længde: 300 meter
Samlet kapacitet: 38 gæster ad gangen
Antal vogne: 10
Højde: 16 meter
Hastighed: 36 km i timen

Læs også: Bogen om Tivolis smukke have

Svenske FOREO modtager kompensationsudbetaling

Det svenske skin-tech brand modtager den hidtil største kompensationsudbetaling for overtrædelse af designpatent fra Kina’s Shanghai domstol.

Kinas seneste indsats inden for IP-beskyttelse fører til den hidtil største kompensationsudbetaling for designovertrædelse i Shanghai’s domstols historie. Den netop afgivne juridiske dom er sket til fordel for det svenske skin-tech brand, FOREO.

I en hidtil uset retsafgørelse i Shanghai, er det svenske skintech-brand FOREO, blevet tildelt en erstatning på 3 millioner RMB – angiveligt den største forfalskningsrelaterede udbetaling for krænkelse af designrettigheder i Shanghai’s immaterielle ejendomsret, ifølge offentligt tilgængelige oplysninger.

Retten afgjorde sagen til FOREOs fordel, efter en 24-måneders IP-retssag og en retssag på 12 måneder, hvor tiltalte, Kingdom Zhuhai Company blev fundet skyldig i at krænke FOREOs LUNA-designpatent med sit eget KD308-produkt.

foreo kopi erstatsningssag (Foto: Foreo)
FOREO har vundet kopi-sag. (Foto: Foreo)

Læs også: Foreo tandbørste

Dagens billede: Hund redder små kattekillinger

· Mere fra samme kategori ·