Læs også:

Close
oksekød skader klimaet (Foto: Unsplash)

NEWS: Danskerne har svært ved at undvære kød

Nyheder  | 

Danskerne har svært ved at undvære kød · Trumps egne botater · Levede Greta Thunberg i 1898 · Bo på Wembley Stadium til UEFA Euro 2020™-finalen · Jul i Den Gamle By i Aarhus · Dagens billede: Dagens billede: Når ens mor mere ligner en søster

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danskerne har svært ved at undvære kød

8 ud af 10 danskere vil ikke helt undvære kød på tallerkenen. Langt de fleste danskere vil gerne have et måltid med både kød og grøntsager, men få har lyst til helt at undvære kød på tallerkenen, sådan lyder det i en ny undersøgelse fra Københavns Universitet. Derfor er en vegetarret ikke nødvendigvis det bedste bud, hvis folk skal skære ned på kødet, lyder det fra forskerne.

Hvad ville du vælge, hvis du skulle vælge mellem en vegetarret og en ret med både grøntsager og kød? Og hvad ville du gøre, hvis valget stod mellem en tallerken kun med kød eller kun med grøntsager?

Det blev en række danskere spurgt om i en ny undersøgelse om danskernes madpræferencer fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet. Her blev deltagerne gentagende gange bedt om at vælge mellem forskellige typer pastaretter, nogle med kød, nogle med grønt og nogle med begge dele.

Her viste tallene, at langt de fleste danskere – eller 87 procent – efter eget udsagn ville fravælge en vegetarret og så ty til en tallerken med både kød og grøntsager, hvis de blev stillet over for valget. Faktisk ville den store andel af de adspurgte gå så langt som til at vælge en ret kun med kød over en vegetarret.

– Vores undersøgelse tyder på, at de fleste deltagere i undersøgelsen ofte ville fravælge kødfrie dage derhjemme eller vegetarretter i kantinen, men samtidig er det også vigtigt at understrege, at den samme store gruppe af danskere allerhelst spiser en blanding af både grønt og kød fortæller forsker bag undersøgelsen Tove Christensen, der er lektor på Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi.

Så selvom klimahensyn og sunde madvaner givetvis fylder meget hos befolkningen, ser det ikke ud til, at de enkelte forbrugere er klar til at vælge kødet helt fra. Men der er stadig gode muligheder for at få folk til at spise mere grønt og nedtone kødet, mener lektor Sigrid Denver, der også står bag undersøgelsen.

– De her tal viser også, at langt de fleste danskere helst vil have en balance mellem både grøntsager og kød i en eller anden udstrækning. Så hvis folk skal spise mindre kød, så skal vi måske tænke lidt mere på at nedtone kødet i flere måltider og så skrue op for grøntsagerne, snarere end vi skal lave egentlige vegetarmåltider slutter Sigrid Denver.

Derfor kan der være god ræson i at putte flere gulerødder i frikadellerne eller en ekstra tomat i pastasalaten, i stedet for at regne med, at man helt kan omvende folk til at holde af vegetarretterne.

oksekød skader klimaet (Foto: Unsplash)
Danskerne har svært ved helt at undvære kød. (Foto: Unsplash)

Læs også: Burgerkæde introducerer klimavenlig plantebøf

Trumps egne notater

Præsident Donald Trump’s egne notater var synlige, da han talte med journalisterne udenfor Det Hvide Hus efter at Gordon Sondland havde vidnet, at der var en “quid pro quo” (modydelse) til Ukraine som kom direkte fra præsidenten af. Dertil skriver Trump altså selv på sin blok: “I want nothing. I want nothing. I want no quid pro quo. Tell Zellinsky to do the right thing. This is the final word from the Pres. of the U.S.”.

Læs også: Rihanna giver Trump en opsang

Levede Greta Thunberg i 1898

Netop nu verserer der på nettet en sjov teori om, at miljøaktivist Gretha Thunberg er en “time-traveler”, der er her for at redde os alle. Der er nemlig på University of Washington fundet et billede fra 1898, der med en skræmmende lighed ligner den unge svensker.

Billedet til højre viser tre børn, der arbejder ved en guldmine under “the Klondike Gold Rush” i 1898. Billedet er taget af Eric Hegg i Canada.

Men nej, historien er mere sjov end ægte. Men sikke en lighed.

gretha thunberg (Foto: For Good's Sake)
Ligheden er slående. (Foto: For Good’s Sake)

Se mere her

Læs også: Greta Thunberg hånet som bedrager

Bo på Wembley Stadium til UEFA Euro 2020™-finalen

Det må være alle fodboldfans ultimative drøm, som Booking.com nu giver mulighed for, idet de skaber den ultimative oplevelse med overnatning og fodbold i en komplet tilpasset unik stadionsuite på Wembley Stadium til finalen under EM 2020.

Fans fra Danmark skal booke og gennemføre et ophold via Booking.com inden 31. marts 2020 for at kunne deltage i konkurrencen om at vinde denne enestående oplevelse i Stadionsuiten. Udover førstepræmien har man også chancen for at vinde en overnatning i Booking.coms stadionsuite til semifinalen i UEFA EURO 2020™ 8. juli 2020, præmiepakker og billetter til kampe i gruppespillet.

Den spanske fodboldlegende David Villa var tidligere denne uge i London, hvor han afslørede designet i stadionsuiten og talte om hans bidrag til suiten samt den rolle, han vil spille i oplevelsen for vinderen og dennes ledsager. Én heldig vinder får sammen med en ledsager muligheden for at overnatte i Booking.coms stadionsuite, der har udsigt over den hæderkronede grønsvær på Wembley, og kan bruge spillernes omklædningsrum til at friske sig lidt op inden morgenmaden bliver serveret ved fodboldbanen om morgenen. Vinderne bliver også ledsaget af David Villa, som er Booking.com-ambassadør og vinder af UEFA EURO 2008™ samt Golden Boot, som vil være deres vært under finalen.

uefa david villa euro 2020 (Foto: Booking.com)
Med Danmarks kvalificering til EM næste år, er denne nyhed endnu mere sjov. (Foto: Booking.com)

Læs også: Vi snakker med Nadia Nadim

Jul i Den Gamle By i Aarhus

I dag åbner Jul i Den Gamle By i Aarhus. Mere end 150.000 mennesker forventes i de kommende uger at besøge Den Gamle By.

– For mange er det blevet en tradition at tage i Den Gamle By sammen med familien i julen. Folk skal forbi og mærke hyggen og stemningen – lyset i kontrast til mørket, duften af æbleskiver, vaniljekranse, bålfad og gran, fortæller den nye juleinspektør i Den Gamle By, Anna Wowk Vestergaard.

Som noget nyt i år er der i gaderne flere steder opstillet figurer, som indbyder til leg eller at få taget et sjovt billede. Figurerne er forstørrelser af historiske klippeark, som også kan købes i Den Gamle By. En anden nyhed er, at der åbnes op i julestuerne bag Møntmestergården, så gæsterne kan nyde deres æbleskiver og gløgg inde i varmen.

– Mange forbinder Den Gamle By med julemarked – og det må de også meget gerne. Men jul i Den Gamle By er meget mere end det. Gør dig selv den tjeneste at gå på opdagelse i vores mange udstillinger, hvor du kan tage på 400 års jule-tidsrejse. Her mærker du forbindelsen til tidligere generationer, det vi står oven på. Så kommer man pludseligt ud over sit eget lille jeg og mærker, at der er noget større, noget der binder os sammen” slutter Anna Wowk Vestergaard. Der er i øvrigt halv pris på  entrébilletter fra kl. 15.

jul i den gamle by aarhus (Foto: PR)
Bor du i nærheden af Aarhus, så er det tid til et lille julebesøg i Den Gamle By. (Foto: PR)

Læs også: Så ærlige er de i Aarhus

Dagens billede: Når ens mor mere ligner en søster. Reese Witherspoons datter Ava Phillippe lagde sødt billede op af sin mor på insta.

· Mere fra samme kategori ·