Læs også:

Close
tiger, zoo

NEWS: Lastbil med ti udsultede tigre stoppet ved den europæiske grænse

Nyheder  | 

Lastbil med ti udsultede tigre stoppet ved den europæiske grænse · Krigshistorisk hemmelighed åbnes nu for offentligheden · Britta Nielsen startede sin svindel efter økonomiske problemer i familien · Aalborg bliver den næste by i rækken med el-løbehjul · Dagens billede: 11-årige Kim er den yngste nogensinde i Danmark til at skifte køn

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Lastbil med ti udsultede tigre blev stoppet ved den europæiske grænse

En lastbil med ti forsømte og underernærede tigre blev stoppet på grænsen mellem Polen og Hviderusland. Det var hviderussiske toldere, der opdagede den opsigtsvækkende last, da førerne af en hestetransport ikke havde papirerne i orden. Det skriver The Moscow Times.

Dyrene var udmattede, sultne og smurt ind i deres egen afføring. En zoologisk have i den polske by Poznan har siden taget tigerflokken ind for at pleje dem. Reuters oplyser, at én af tigrene er død. Det skete efter ankomsten til Poznan.

Det er uvist, hvor tigerflokken skulle køres hen. Lokale medier skriver, at destinationen var et russisk cirkus. Det kan dog ikke bekræftes.

De forsømte tigre startede den lange rejse i Rom. Omkring 2000 kilometer og tre krydsede landegrænser senere blev transporten stoppet på grænsen mellem Polen og Hviderusland. De to italienske mænd, der førte hestetransporten, er anholdt og sigtet for omfattende dyremishandling, skriver det franske medie France 24. Direktøren for Poznan Zoo fortæller, at de nu afventer rejsedokumenter til de ni overlevende tigre, mens de samler kræfter til endnu en rejse. Denne gang til et dyrereservat i Spanien. Det skriver TV2.

tiger, zoo
En lastbil med ti udsultede tigre blev er blevet stoppet ved den europæiske grænse. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: 39 lig fundet i lastbilscontainer i England

Krigshistorisk hemmelighed åbnes nu for offentligheden

60 meter under Rold Skov i Nordjylland ligger en af dansk krigshistories bedst bevarede hemmeligheder godt begravet. Nemlig bunkeren Regan Vest. 5500 atomsikrede kvadratmeter, der – i tilfælde af at Den Kolde Krig skulle blive lidt for varm – skulle sikre 350 nøglepersoners overlevelse. Heriblandt monarken, ministre, embedsmænd og udvalgte inden for visse professioner, herunder kokke, præster, læger og pressefolk.

Den store bunker blev bygget mellem 1963 og 1968 i en kalkgrube, der er sprængt ind i en bakke i den nordlige del af Rold Skov. Den består af 150 rum, og der er sovepladser til 350 personer, hvis de altså sover på skift. Bunkerens placering var hemmelig. Og samtidig med opførelsen byggede man et helt almindeligt parcelhus foran for at skjule indgangen.

Regan Vest kom, som mange nok kan regne ud, aldrig i brug. De sidste medarbejdere forlod anlægget i 2003, men bunkeren blev holdt operationel helt frem til 2012. I dag er bunkeren fredet. Der er ikke offentlig adgang, men Nordjyllands Historiske Museum arbejder på, at dørene åbnes i 2021. Det skriver Tv2.

Læs også: NEWS: Sverige udsender gode råd og vejledning i tilfælde af krig

Britta Nielsen startede sin svindel efter økonomiske problemer i familien

Det var økonomiske problemer på hjemmefronten og sygdom i familien, der fik Britta Nielsen til at begynde at svindle sin arbejdsplads. Det fortalte hun i dag i retten.

– Jeg faldt for en fristelse i systemet og overførte de her penge for at få hjælp til økonomien. Vi havde svært ved at betale vores regninger, forklarede Britta Nielsen.

– Min mand og jeg havde forsøgt med weekendarbejde, natararbejde og overarbejde for at få økonomien til at hænge sammen, forklarede hun.

Britta Nielsen husker ikke præcist, hvornår hun begyndte at overføre penge til sig selv, men det var efter, at familien havde købte et lidt for dyrt parcelhus i Hvidovre, fordi Britta Nielsens forældre var syge og skulle bo hos dem. Særligt husker hun en overførsel fra 4. juli 1997, som bliver sat ind på en fælles konto tilhørende hende selv og hendes nu afdøde mand. For via et kontoudtog fra banken opdagede han nemlig, at der var gået et højt beløb ind, som kom fra en pulje i Socialstyrelsen.

– Så fortæller jeg ham, hvad jeg har gjort. Han bliver vred og forskrækket, og jeg lover ham at sende pengene tilbage, sagde Britta Nielsen.

Britta Nielsen sendte dog aldrig pengene fra 1997 retur. Hun beholdt dem, og hun lavede flere overførsler, skriver DR.

Læs også: NEWS: Sådan brugte Britta Nielsen pengene fra millionbedrageriet

Aalborg bliver den næste by i rækken med el-løbehjul

Fra i dag kan man leje el-løbehjul i Aalborg og Nørresundby centrum.

Aalborg ruller med i rækken af byer, der tilbyder elektriske løbehjul på lejebasis. København, Aarhus, Odense og Vejle har dem allerede, og fra i dag står der altså også 100 el-løbehjul til rådighed i den nordjyske hovedstad. Ligesom Aarhus og Vejle har Aalborg Kommune valgt at indgå en samarbejdsaftale med kun ét firma. De næste to år er det derfor det svenske firma Vois røde el-løbehjul, man kan leje i Aalborg.

I første omgang bliver løbehjulene programmerede, så de kun kan køre i det centrale Aalborg og i det centrale Nørresundby. Samtidig bliver blandt andet gågaderne såkaldte slowspeed-zoner, hvor el-løbehjulene bremser ned til to-tre kilometer i timen, hvilket ifølge projektlederen reelt vil betyde, at de skal trækkes.

Aalborg Kommune håber, at el-løbehjulene kan få flere bilister til at vælge enten den kollektive trafik eller at parkere udenfor bymidten og så bruge løbehjulet til at komme det sidste stræk. Det skriver DR.

løbehjul, voi, el-løbehjul
De elektriske løbehjul indtager nu endnu en storby, når Aalborg får 100 af slagsen. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: NEWS: Kun hver syvende dansker bakker op om el-løbehjul

Dagens billede: 11-årige Kim er den yngste nogensinde i Danmark til at skifte køn

· Mere fra samme kategori ·