Læs også:

Close
kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Kulturguide: Oplevelser i december 2019

Kultur  | 

Kulturguiden for december 2019 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i december 2019, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i december 2019 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense.

Oplevelser i december 2019 i København

Fællesgudstjeneste

20. december. Gratis entré. Natkirken på Strøget, København

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Der findes ikke noget mere hyggeligt i julen, som alle de velkendte julesange og salmer. Og nu hvor julen nærmer sig, har Natkirken på Strøget sørget for at synge julen ind med skønne salmer og sange. Derudover kan du opleve meditativ gudstjeneste med nadver og Nordic Light med meditative toner.

Læs mere her.

Keramikmarked i Absalon

14. december. Gratis entré. Absalon, København.

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Yonobi Studio og Absalon inviterer endnu engang indenfor til julens hyggeligste keramikmarked. Der vil være et stort udvalg af keramik i en masse forskellige former og glasurer, så der vil med garanti være noget, dine øjne falder for. Og måske bliver du så forført af det lækre håndværk, at du ender med at komme hjem med noget af det til dig selv. Eller måske til en julegave.

Læs mere her.

Jul i Tivoli

16. oktober – 5. januar 2020. Entré 130 kroner. Tivoli, København.

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Så er julen kommet til København, og den fine gamle have er endnu engang pyntet op til et magisk juleeventyr.

I år kan du nyde synet af det smukke lysende juletræ, tage på en magisk togrejse fra juleudsmykkede Hjulkøbing stationsbygning, opleve Lucia lys i mørket, hyggelige juletoner fra Tivoli-Garden og fortryllende lyspunkter overalt i Havens kroge. Du kan også gå på opdagelse i de lækre juleboder fyldt med æbleskiver, gløgg og brændte mandler. Så lad julen sænke sig og kom og oplev sand julemagi i Tivoli.

Læs mere her.

Lucia i kajak

13. december. Deltagelse fra 250 kroner. Børskaj 12, København

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Kajak Bar og Kayak Republic arrangerer for 9. år i træk luciaoptog i kajak. En smuk måde at markere dagen på med smukke dekorerede kajakker, der bevæger sig gennem kanalerne. Du kan selv deltage med din egen kajak eller leje en. Hvis du er mere til landjord, så kan det smukke syn af optoget også nydes forskellige steder i byen. Derudover samler Kajak Bar også til en hyggelig og festlig julefrokost med mad ved langborde, musik og julestemning.

Læs mere her.

Julemarked i den gamle badeanstalt

8. december. Gratis entré. Sofiebadet, København

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Sofiebadet på Christianshavn fyldes med lækre personlige gaver fra en lang række kunsthåndværkere, DIY folk og andre der har noget særligt at sælge. Du har derfor rig mulighed for at handle ind til julegaver, hvor også Sofiebadet tilbyder gavepakker og gavekort. En gave der vil falde i god jord hos de fleste. Caféen i Sofiebadet holder naturligvis også åbent med masser af hygge, og senere på dagen vil du kunne nyde julemusik af Gråbrødre Kammerkor.

Læs mere her.

Jul på Gamle Scene

5. december. Entré 225 kroner. Det Kongelige Teater, København.

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Nu kan du komme med til de festlige juleforberedelser i Det Kongelige Teater. Dagen starter på Café August B, hvor der er mulighed for lidt juleindkøb i form af de søde balletsko fra Balletskolen. Derefter går turen ind på opdagelse på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Her kan du opleve den helt særlige stemning, de historiske loftmalerier, svungne engle og den traditionelle store prismelysekrone i teatersalen. Du kommer også med bag scenen, besøger den store skræddersal og får et kig ind til Dronning Margrethes private salon og loge.

Læs mere her.

Croquis skitsering i Absalon

27. november 2019 – 15. januar 2020. Deltagelse 70 kroner. Absalon, København. 

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Hver onsdag og fredag afholder Absalon Croquis aften, med skitsering af en levende model. Det vil forløbe sig over to timer med skiftende stillinger, skitseringer og små pauser imellem. Kommer du en fredag, skydes aftenen (og weekenden) igang med en fyraftensøl, fredagsdrinks og tegning i godt selskab. Og du kan sagtens blive og fortsætte festen i Salen efterfølgende.

Læs mere her.

Oplevelser i december 2019 i Aarhus

Jul i Den Gamle By

23. november 2019- 5. januar 2020. Entré 135 kroner. Den Gamle By, Aarhus. 

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Den mest nostalgiske og traditionelle julestemning er at finde i Den Gamle Bys brostensbelagte gader blandt bindingsværkshuse, julepynt, hestevogne og lysende lanterner. Kom og oplev 400 års julehistorie i de flotte juleudstillinger og hør, hvordan nutidens juletrationer er blevet til. Du kan også gå på opdagelse i de historiske butikker og boder og købe unikke julegaver. Men husk også de søde sager, der er at finde i Den Gamle By.

Læs mere her.

Kunst- og julemarked

29. november – 22. december. Gratis entré. Aarhus. 

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Du bydes nu indenfor til Aarhus’ største og ikke mindst hyggeligste julemarked med 80 stande med unikke og hjemmelavede varer. Der vil være et væld af kunsthåndværkere, som præsenterer trend og gammel kunsthåndværk, som er gået i arv gennem tiderne. En sand mulighed for at købe julegaver til dem du holder af.

Herudover er der aktiviteter, underholdning og sikker julestemning. Og selvfølgelig er der også mulighed for lækre kager og andet i den hyggelige café.

Læs mere her.

Jul i Tivoli Friheden

16. november – 30. december. Entré 140 kroner. Tivoli Friheden, Aarhus. 

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Nu er julen her endelig. Og er du på udkig efter hyggelig julestemning, så kan den helt sikkert findes i Tivoli Friheden. Her kan du nemlig spadsere rundt igennem en 70 meter lang lystunnel, opleve mere end 16 kilometer juleranker, som pryder parken samt se de mere end 3000 udendørs julekugler, som får parken til at funkle og vækker julestemningen hos store og små.

Hvis lækkersulten melder sig, findes der en hel by med boder, der tilbyder klassiske julelækkerier og spændende julemad fra Aarhus Mad & Marked. Nyd disse lækkerier imens du kigger på masser af gaveartikler og juleting, som du også finder i de hyggelige nybyggede boder. Ellers kan du også besøge julemanden i Julemandens by fyldt med imponerende nisselandskaber med drillenisser og alfer.

Læs mere her.

Luciaoptog i kanalerne

13. december. Gratis entré. Det Lille Hus på Havnen, Aarhus. 

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

På Luciadag ror Aarhus Kano- og Kajakklub lyset frem med deres flydende luciaoptog i kanalerne. Her kommer de forbi to gange ved Det Lille Hus på Havnen. Fra det fine trappeanlæg på Flemming Bamse Jørgensens Plads vil der være rig mulighed for at nyde synet af de mange oplyste og pyntede kanoer og kajakker, når de sejler forbi.

Derudover inviterer Det Lille Hus På Havnen også til lanterneværksted. Du skal blot medbringe dit eget syltetøjsglas og fyrfadslys, så sørger de for lim og pynt, flint og fyrtøj. Lanterner skal oplyse broen over kanalen og bænkearealet på pladsen. Du kan selvfølgelig også nyde dejlig varm gløgg, der laves over bål.

Læs mere her.

Smag på julen i væksthuset

4. – 19. december. Entré 45 kroner. Væksthusene og Botanisk Have, Aarhus.

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Væksthusene i Botanisk Have inviterer dig på en rundvisning efter lukketid, hvor du kan høre om, smage på og opleve julens planter og krydderier. For en dansk jul, betyder også ingredienser fra hele verden. Så lad julefreden sænke sig, nyd planterne og de spændende historier og kom i ægte julestemning hos Væksthusene i den smukke have.

Læs mere her.

Paul Potts Christmas Dreams

15. december. Entré fra 180 kroner. Musikhuset, Aarhus. 

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Det vil med garanti blive en skøn og fortryllende aften, når Paul Potts besøger Musikhuset til en magisk julekoncert. Endnu engang udfolder han sit repertoire med en pianist på dansk jord, og som tidligere har han den dygtige danske sangerinde Kirstine Bonde med sig som gæstesolist.

Du kan se frem til en underholdende aften fyldt med både engelske og danske juleklassikere i en duet med de to dygtige solister.

Læs mere her.

Portvinssmagning

19. december. pris 300 kroner. SMAGFØRST, Aarhus. 

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Midt i julemåneden kan du drømme dig en tur op pg ned ad Douro-floden, der går tværs gennem det nordlige Portugal og når havet ved landets næststørste by, Porto. Vinen, du vil komme til at smage på denne aften, fremstilles nemlig i disse smukke omgivelser og er derfor opkaldt efter netop byen Porto. Der er dermed lagt op til en fantastisk aften med smagning på portvinen. Det bliver i særdeleshed en spændende aften med masser af lækre smage fra den mørkerøde delikate drik.

Læs mere her.

Muslingegilde

4. – 25. december. Klassisk Fisk, Aarhus.

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Oplev en rigtig pariser stemning i december måned, når Klassisk Fisk inviterer dig ind i deres hyggelige og unikke atmosfære midt i Latiner Kvarteret. Her kan du nyde et ægte muslingegilde, hvortil der selvfølgelig hører cava ad libitum. Stedet byder også på andre lækre fisk og skaldyrsgilder i december måned, hvilket kan være en dejlig afveksling fra julemaden.

Læs mere her.

Oplevelser i december 2019 i Odense

Odeon moderne julemarked

30. november – 8. december. Gratis entré. Odeon, Odense. 

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

En nyhed er kommet til Odense, hvor ODEONs Moderne Julemarked åbner dørene for et nyt indendørs julemarked. Her vil du kunne opleve 25 boder med alt fra dansk kunsthåndværk, genbrugskunst og lækkert tøj. Der vil altså være rig mulighed for at handle ind til julegaver eller en lille ekstra ting til dig selv.

ODEONs julemarked er en pendant til H.C. Andersens julemarked, der også er værd at besøge, lige udenfor ODEON.

Læs mere her.

Vikingernes jul

14. – 15. december. Entré 60 kroner. Odins Odense, Odense.

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Julen byder også på historiske fortællinger og oplevelser og du kan være med til at opleve vikingernes jul. Vær med i skumringen når vikingerne går til søen og tænder lys i mørket, hjælp med at smage mjøden til, gør Brageskål og skjaldevers.

Du kan deltage i forskellige aktiviteter og kreative værksteder samt høre fortællinger om julens nordiske oprindelse og baggrunden for vores alles traditioner. Du vil selvfølgelig også have mulighed for at nyde Iduns varme skiver og lune drikke.

Læs mere her.

Lysperformance til H.C. Andersen julemarked

29. november – 7. december. Fri entré. H.C. Andersens julemarked, Odense. 

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

H.C. Andersens Julemarked garanterer julestemning på højt plan, når gruppen Det andet Scenarie fortryller med smuk lysperformance i skumringen. Deres performance er specielt skabt til H.C. Andersen julemarked og du kan opleve historien om Ole Lukøje, hvis historie gennem lysperfomance bliver en fortryllende oplevelse.

Læs mere her.

Julebingo i Pakhuset

16. december. Gratis entré. Storms pakhus, Odense. 

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Der er skruet ekstra op for julehumøret til årets mest julede bingo. Og der er kigget dybt i gavesækken, så måske du er heldig at vinde gaven til din kæreste, til svigermor eller måske dig selv. Aftenen byder på i alt tre spil, hvor der er lækre præmier på højkant og selvfølgelig også sidegevinster. Og naturligvis kan du forsyne dig med lækre sager fra madboderne omkring.

Læs mer her.

Detour Urban Dance Festival

13. December. Entré fra 110 kroner. Teater Momentum, Odense. 

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

December måned byder ud over julen også på urban dansefestivalen ‘Detour’, med b-boying, house og hiphop-poesi. Alt sammen dedikeret til at fremme og højne kvaliteten af den urbane dans og dens store koreografiske potentiale i Danmark.

Festivalen er en fejring af hele det urbane dansemiljø, og sætter skub i mødet mellem den urbane dans og nyt publikum på tværs af forskellige kulturer. En oplevelse der indeholder både lange og korte indslag fra nogle af verdens mest anerkendte nationale og internationel koreografer inden for det urbane dansemiljø.

Læs mere her.

Nytårsløbet odense

31. december. Pris 200 kroner. Hunderupskolen, Odense. 

kultur, kulturguide, odense, aalborg, aarhus

Afslut året med en løbetur til Danmarks største nytårsløb, der afvikles i Odense for 21. gang. Du kan vælge om du vil løbe 5 eller 10 kilometer, inden dagen afsluttes med et fælles ‘godt nytår’ i et hyggeligt selskab med kransekage og champagne. Du vil med sikkerhed føle dig frisk og klar til at hoppe ind i det nye år, spækket med fornyet energi.

Læs mere her.

 

Læs også: Anmeldelse: Blixen – en storytellers liv som ballet

blixen, kongelige ballet, kultur, kulturguide

· Mere fra samme kategori ·