Læs også:

Close
Karamellisered æbler

Karamelliserede æbler

Mad  | 

Karamelliserede æbler er lækre – mega lækre. Her får du en opskrift fra bogen ‘Vegansk til højtider og fest’ af Ditte Gad Olsen

Opskriften er vegansk, så alle kan være med og nyde de lækre æbler. Det svære ligger i karamellen. Og pas på den bliver gloende varm.

Det skal du bruge

Ingredienser karamel

250 gram sukker
125 gram glukosesirup
1 dåse kokosmælk
1½ teske salt 

Ingredienser i øvrigt

4 æbler
4 pinde

Sådan gør du

Start med at lave karamellen.

Hav et glas iskoldt vand klar. Du skal bruge det til at teste karamellen.

Karamelliserede æbler er en absurd lækker sag. (Foto: Ditte Gad Olsen)

Kom alle ingredienser i en to liters gryde og varm det op på fuldt blus. Pisk alt sammen. Når det begynder at koge, skrues varmen ned, så karamellen akkurat stadig bobler og ikke koger over. Rør jævnligt i det.

Efter cirka 30 minutter vil karamellen begynde at tykne. Derefter skal du teste den. karamellen skal blive hård, når den testes i det glas vand, du har stående – du kommer altså en smule ned i glasset og ser, hvordan den udvikler sig. Bliver den hård, er den klar.

Vend æblerne i karamellen og sæt dem tilbage på bagepapiret til de er helt størknet.

Stik nu pindene op i æblets bund. Stil dem på et stykke bagepapir.

Æblerne kan sagtens holde til dagen efter, hvis de blot pakkes ind i bagepapir.

Er der overskydende karamel, kan du hælde den ud på et stykke bagepapir og lade den køle ned. Knæk derefter i mundrette bidder og pak dem ind i cellofan og kom dem i en lufttæt beholder.

Sådan ser bogen ud:

 

Vegansk julemad thomas erex bog

Læs også: 

Hjælp jeg skal have en glutenallergiker på besøg

· Mere fra samme kategori ·