
Karamelliserede æbler
Karamelliserede æbler er lækre – mega lækre. Her får du en opskrift fra bogen ‘Vegansk til højtider og fest’ af Ditte Gad Olsen
Opskriften er vegansk, så alle kan være med og nyde de lækre æbler. Det svære ligger i karamellen. Og pas på den bliver gloende varm.
Det skal du bruge
Ingredienser karamel250 gram sukker
125 gram glukosesirup
1 dåse kokosmælk
1½ teske salt
Ingredienser i øvrigt4 æbler
4 pinde
Sådan gør du
Start med at lave karamellen.
Hav et glas iskoldt vand klar. Du skal bruge det til at teste karamellen.

Kom alle ingredienser i en to liters gryde og varm det op på fuldt blus. Pisk alt sammen. Når det begynder at koge, skrues varmen ned, så karamellen akkurat stadig bobler og ikke koger over. Rør jævnligt i det.
Efter cirka 30 minutter vil karamellen begynde at tykne. Derefter skal du teste den. karamellen skal blive hård, når den testes i det glas vand, du har stående – du kommer altså en smule ned i glasset og ser, hvordan den udvikler sig. Bliver den hård, er den klar.
Vend æblerne i karamellen og sæt dem tilbage på bagepapiret til de er helt størknet.
Stik nu pindene op i æblets bund. Stil dem på et stykke bagepapir.
Æblerne kan sagtens holde til dagen efter, hvis de blot pakkes ind i bagepapir.
Er der overskydende karamel, kan du hælde den ud på et stykke bagepapir og lade den køle ned. Knæk derefter i mundrette bidder og pak dem ind i cellofan og kom dem i en lufttæt beholder.
Sådan ser bogen ud:
Læs også: