Læs også:

Close
par computer par økonomi (Foto: Shutterstock)

Hvad man skal kigge efter, inden man accepterer et lån på dagen

Økonomi  | 

For mange kan det være fristende at tage et lån på dagen, men der er nogle ting man skal tage hensyn til, hvis man gerne vil låne penge

Hvis man låner penge online, er der mange der tilbyder ,at man kan få pengene udbetalt med det samme. Men der er altid nogle bestemte ting, man skal kigge efter, inden man beslutter sig for at acceptere lånet på dagen.

Undgå at vælge det første og bedste

Det er altid en god ide at undgå at vælge det første og det bedste lånetilbud, hvis man er på jagt efter det bedste lånetilbud på dagen. Der er utroligt mange lånetyper at vælge mellem på nettet, og det kan være virkelig svært at regne ud, hvad der er den bedste løsning. Du bestemmer, hvad der er den bedste løsning for dig, men det er ikke nødvendigvis almengyldigt.

Når du er på jagt efter et onlinelån, er det tit, fordi du står og mangler penge og har nogle ulige behov i den forbindelse. Det er disse behov, der afgør, hvilket lån du skal vælge. Det er først og fremmest nødvendigt at finde ud af, hvad du søger i lånet. Du har måske brug for en forbrugslån, fordi du skal til at renovere badeværelset eller køkkenet, eller du skal måske ud at rejse og har brug for en ferielån.

Det er muligt, at bilen skal udskiftes og du har brug for et billån eller måske et bådlån for at gøre sommerhusidyllen komplet. Uanset, hvad du har brug for, findes der med garanti et lån for dig, som du kan få udbetalt allerede i dag. De fleste låneudbydere tilbyder lån på dagen. Det kan lade sig gøre, fordi låneprocesserne online i stor grad er automatiseret, og derfor kan gå igennem meget hurtigt.

penge pengeseddel pengesedler økonomi (Foto Shutterstock)
Vær forsigtig og undersøg tingene nøje, før du tager et lån på dagen. (Foto Shutterstock)

Find et sted hvor du kan sammenligne flere lån

Et godt tip for dig, der vil have et lån på dagen, er at sammenligne flere lånemuligheder grundigt, inden du beslutter dig for, hvilket lånetilbud du eventuelt ønsker at takke ja til. Der findes mange internetsider, der tilbyder sammenligning af lån, for at du kan vælge den bedste og billigste mulighed for dig.

Hos www.billigeforbrukslån.no/lån-på-dagen/ kan du sammenligne flere forskellige lån og få en udfyldende oversigt over de mange forskellige låneudbydere online. Det er også altid en god ide at søge flere steder. Når du søger om lån flere steder, forøger du din chance for at blive godkendt, men du sørger også for, at du får flere tilbud og kan vælge det, der er bedst for dig.

lån penge økonomi (Foto: Unsplash)
Bliv bedre rustet til at træffe de rigtige beslutninger. (Foto: Unsplash)

Sørg for at du opfylder bankens vilkår

Det er ikke muligt at få et lån på dagen uden at opfylde banken eller lånestedets lånevilkår. Dette er vilkår, der kan variere lidt fra lånested til lånested, men det er fælles for de fleste banker, at man skal opfylde nogle bestemte krav. Det første der er fælles er, at man skal opfylde en aldersgrænse for at få lov til at låne penge online.

Denne aldersgrænse er som regel myndighedsalderen, men de fleste banker og lånesteder opererer med aldersgrænser helt op til 25 år. Det er ikke muligt at få lån, hvis man ikke opfylder banken eller lånestedets aldersgrænse. En anden ting, der er fælles, er, at man ikke kan låne penge online med betalingsanmærkning.

gul pige paraply glad væg (Foto: Unsplash)
Det er dejligt at få den rigtige information, så man kan træffe de rigtige beslutninger. (Foto: Unsplash)

Hvis man har en betalingsanmærkning, eller er registreret som dårlig betaler i RKI, er det ikke muligt at låne penge på nettet. Der er også mange banker, der har som krav, at du skal have boet i Danmark i et bestemt antal år, være statsborger og registreret med et dansk CPR-nummer. Når du underskriver en låneaftale, er dette med NemID for at sikre, at du er den, du udgiver dig for og at du låner penge i dit eget navn. Det er ulovligt at låne penge i en andens navn i Danmark.

Derfor vil bankene gerne sikre sig, at “du er dig”. Hvor høj indtægt, du skal have, varierer også i forhold til hvor meget du vil låne. Dette er et regnestykke banken eller lånestedet foretager i ansøgningsprocessen, hvor der bliver lavet et kreditcheck for at vurdere ,om du har råd til at låne det beløb, du ønsker.

 

Læs også:

Deleøkonomi deler danskerne

· Mere fra samme kategori ·