Læs også:

Close
baby, barn

NEWS: To måneder gammel baby reddet af frivillig

Nyheder  | 

To måneder gammel baby reddet af frivillig · 25-årig mand dræbte hel familie i østrigsk by · Hver femte indsamler er gymnasieelev · Særlig bilsamling solgt på auktion for millioner · Dagnes billede: Fire elefanter død i tragisk ulykke

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

To måneder gammel baby reddet af frivillig

Det nybagte forældrepar Anne-Mette og Johan Søltoft havde lagt deres to måneder gamle søn, Knud, til at sove til middag, da de pludselig hørte, at den lille dreng begyndte at hive febrilsk efter vejret. 30 sekunder efter de registrerede lyden, stoppede hans vejrtrækning helt, og de stod i en potentielt fatal situation.

Parret blev guidet af Alarmcentralen til at yde førstehjælp på den lille dreng, men håbet svandt ind. Men via en på sin telefon fik Mads Ravn beskeden om, at der var brug for hjælp i det der blev trykket 1-1-2. Han løb straks afsted mod adressen i Middelfart, og han er en af grundene til, at Knud Søltoft lever i dag – seks måneder senere. Sammen med to andre frivillige fra projektet ‘Danmark redder liv’ nåede de frem til familiens stue efter bare seks minutter. Ambulancen kom efter 16.

Derfor kunne den uddannede helikopteredder begynde den livsvigtige hjertelungeredning på den lille dreng. En redning, der i sidste ende fik Knuds luftveje fri. Havde Knud Søltoft skullet vente 16 minutter, havde det haft enorme konsekvenser, fortæller overlæge på Odense Universitetshospitel og initiativtager til ‘Danmark redder liv’ Finn Lund Henriksen

– Så lang ventetid, hvor du ikke har kredsløb og dermed ikke ilt til hjernen, vil med stor sandsynlighed medføre alvorlig hjerneskade, siger han.

For Mads Ravn har oplevelsen fået det til at stå klart, hvad det betyder for ham at være en del af ‘Danmark redder liv’. Han håber derfor, at flere vil melde sig som en del af holdet. Der mangler endnu 3500 frivillige i Syddanmark og på Sjælland. Det skriver TV2.

baby, barn
To måneder gammel baby reddet af en frivillig efter han fik alarmbesked på sin telefon. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Tre mænd redder kvinde fra at drukne

25-årig mand dræbte hel familie i østrigsk by

Søndag morgen blev fem mennesker dræbt i et ekstremt tilfælde af jalousi, oplyser politiet i byen Kitzbühel på et pressemøde. Gerningsmanden har meldt sig selv. Ifølge politiet tog den 25-årige mand hen til sin 19-årige ekskærestes hus, hvor han bankede på døren. Den 19-årige kvindes far åbnede for den unge mand, hvorefter der udviklede sig tumult, da den 19-årige kvinde selv kom hen til hoveddøren. Hendes far bad ham gå, hvilket fik den unge mand til at tage hjem og hente sin brors pistol og en kniv. Han vendte tilbage til huset klokken 05:30 om morgenen lokal tid. Herefter dræbte han først kvindens far, hendes 51-årige mor og 25-årige bror. Efterfølgende kravlede han op på en balkon, så han kunne trænge sig ind i en lejlighed i familiens hus, hvor han dræbte den 19-årige kvinde og hendes nye kæreste.

– Ingen kunne forudse, at han ville gøre dette, fortæller politichef Walter Pupp.

Efter drabene meldte den 25-årige sig selv ved at troppe op på politistationen og overrække dem mordvåbnet.

– Jeg har dræbt fem mennesker, sagde den unge mand til betjenten på den lokale politistationen, hvorefter 25 politienheder hastede til gerningsstedet. Det skriver Tv2.

politi elev forsvundet (Foto: Pxhere)
En 25-årig mand dræber fem personer i jalousi. (Foto: Pxhere)

Læs også: NEWS: Gerningsmand bag drab på forsker Suzanne Eatons er fundet

Hver femte indsamler er gymnasieelev

I går stemte tusindvis af danskere dørklokker for Røde Kors til landsindsamling. Aldrig før har organisationen oplevet, at så mange af deres indsamlere er gymnasieelever. Røde Kors vurderede, at 22 procent af indsamlerne ville være gymnasieelever, og det er den højeste andel nogensinde. Til sammenligning var andelen í 2014 13 procent. En udvikling, der glæder generalsekretær Anders Ladekarl.

– Jeg er rigtig glad for hver eneste, der melder sig som indsamler – vi kan bruge alle. Men det er selvfølgelig rigtig godt at se, at unge også engagerer sig, siger han.

Unicef og Folkekirkens Nødhjælp oplever også en tendens til, at flere unge melder sig som frivillige.

På Aarhus Katedralskole har Smilla Gad Hvas været frivillig gymnasieambassadør og haft til opgave at fortælle sine kammerater om indsamlingen og prøve at få dem til at melde sig til.

– Det har virkelig været positivt, og hver gang vi har været på scenen til morgensamlinger, har der været jubel og klapsalver. Jeg troede egentlig, folk ville være trætte af, at nu kommer de dér aktivister igen, siger hun. Det skriver DR.

Læs også: NEWS: Danskerne gik sig til 300 hjertestartere

Særlig bilsamling solgt på auktion for millioner

Et usædvanligt udvalg af biler – oprindeligt fragtet fra Californien til Danmark – har søndag været under hammeren i Kolding. Der var fyldt med mennesker, da 41 specielle biler skulle afsættes under en auktion ved forhandleren Falke Biler.

En af de helt store tilløbsstykker var den sjældne Porsche 911 Gemballa GTR 750 fra 2003. Den sølvgrå sportsvogn er én af kun to tilbageværende eksemplarer i verden. Den blev solgt for 1,5 millioner kroner ved en handel, der dermed blev auktionens dyreste.

Indehaver af Falke Biler i Kolding Kenneth Falke Theil var inden auktionen ejer af de 41 specialbiler. Han fik fingrene i dem, da han købte indholdet af to maskinhaller i Sønderjylland. Hallerne viste sig at rumme en helt særlig bilsamling. Bilerne kom til Danmark, da den amerikanske forretningsmand Carmi Cohen flyttede fra Californien til det sydlige Danmark for at være sammen med en dansk kvinde, han havde mødt. I den forbindelse tog han sin bilsamling med fra USA. Siden flyttede Carmi Cohen tilbage til USA, men efterlod flere af bilerne i hallerne i Sønderjylland.

– Det er biler med personlighed og køretøjer, som mange mennesker har lagt mange timer i, sagde Kenneth Falke Theil under auktionen til JydskeVestkysten.

Sortimentet bestod desuden blandt andet af amerikanske klassikere fra 1960’erne og 1970’erne af mærkerne Cadillac, Chevrolet og Ford, skriver ritzau.

porsche, bil
41 specialbiler blev søndag solgt på auktion for et millionbeløb. (Foto: Unsplash)

Læs også: Ferie i Italien med bil

Dagnes billede: Fire elefanter død i tragisk ulykke

· Mere fra samme kategori ·