Læs også:

Close
hus pige facade (Foto: Unsplash)

Tid til at give hjemmet en tur

Nyheder  | 

Efteråret byder på mange gode ting. Måske også lidt oprydning og rengøring. Så tag nogle timer ud af kalenderen og få ordnet en masse praktiske ting – det giver mentalt overskud

Det kan være drænende på det mentale og fysiske område, hvis hjemmet ikke ser ud, som man ønsker sig. Derfor er der god grund til at få prioriteret nogle praktiske ting. Ikke fordi det er sjovest, men fordi det i mange tilfælde faktisk kan hjælpe enormt meget.

Rod stresser

Det kan være, at det hele roder og flyder indenfor. Det kan også være, at man længe er kommet hjem fra arbejde og ikke har kunnet holde ud at kigge på det beskidte tag. Man får bare ikke rigtig gjort noget ved det, og det samme gælder den bedre halvdel. Så tag nogle timer ud af kalenderen og få ryddet lidt op. Gjort rent og måske endelig få gennemgået de stakke af papirer, der barer hober sig op. Når du har gjort det, kan man bare mærke overskuddet, og man er klar til at indendørshygge i de mørke måneder.

Har du hus

En ting mange glemmer eller overser er tagrenderne. Her er det altså bare at få startet en tagrensning, så man først som sidst kan få problemet løst. Herefter er der måske andre ting, man lægger mærke til, og til sidst er man nået rigtig godt videre og kan igen begynde at fokusere på alt det positive.

hus tag tagrende (Foto: Unsplash)
Hvis du bor i et hus, er det nu tagrender skal tømmes. (Foto: Unsplash)

Når man nu er i gang, kan man også lige give tagrenderne noget tagrenderens.  Det er ikke nødvendigvis lige noget, man først kommer på, men tagrender kan hurtigt blive rigtig grimme, og så har de selvfølgelig også en meget vigtig funktion med at få regnvandet til at løbe væk. Derfor skal de naturligvis vedligeholdes, som så mange andre ting skal det. Men heldigvis behøver du ikke selv gøre det, men kan bestille hjælp.

Terrassen har stor betydning

For mange danskere er terrassen et rigtig vigtigt område. Det er det sted, man mødes, så snart vejret er varmt nok til at sidde udenfor. Det kan også sagtens være et sted, man slår sig ned, selvom man sidder med store jakker og vanter på og hygger og måske drikker en kop varm kakao.

terrasse sommerklar udeliv havemøbler eva solo (Foto: PR)
Få ordnet terrassen, så den er klar til vinterhygge. (Foto: PR)

Hvis man er træt af det samme, kedelige look, som terrassen har fået, så er det bare med at få fingeren ud og gøre en indsats. Der skal bestemt ikke så meget til, før terrassen kan blive rigtig flot, og det kan eksempelvis bare lige handle om, at man får malet møblerne eller skiftet dem ud med nogle pænere af slagsen.

Indret lidt anderledes

Nogle gange har man bare lige brug for, at der sker noget helt andet og anderledes. De fleste kender netop den følelse af, at der lige skal noget nyt til, men de ved måske bare ikke helt, hvad det kan være. Det kan nogle gange være forbundet med indretningen, som faktisk er rigtig vigtig for overskuddet i hverdagen. Så kig på dit hjem med nye og friske øjne.

pige bad badekar hund brusebad (Foto: Unsplash)
Måske det også er tid til din hund skal have et lille bad? (Foto: Unsplash)

Er man ved at miste energien og træt af, hvordan tingene ser ud, kan det ofte hjælpe lige at lave nogle mindre ting om. Se, hvordan det fungerer, hvis du rykker sofaen væk eller får et par nye stole ind. Nogle gange er det bare en lille forskel og forandring, man har brug for. Det kan også være nok bare at købe en ny plante eller et duftlys. Små ting kan også gøre en stor forskel.

Læs også: 

Din hund kan godt sove i sengen

 

 

· Mere fra samme kategori ·