Læs også:

Close
Trump tower. Bygning. (Foto: Unsplash)

NEWS: Tæt samarbejde med præsident Trump: Fox News bliver kaldt for en propaganda-kanal

Nyheder  | 

Tæt samarbejde med præsident Trump: Fox News bliver kaldt for en propaganda-kanal · Forsker har undersøgt: Hvorfor skal kødalternativer ligne kød? · El-løbehjul i gadebilledet: Vi mangler lovgivning mener flere kommuner · Bo med Barbie · Dagens billede: Opgør med Mellemøstens kvindesyn – Dania Natsheh er den første kvinde på det jordanske landshold i thaiboksning

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Tæt samarbejde med præsident Trump: Fox News bliver kaldt for en propaganda-kanal

Fox News blev stiftet i 1996 af Robert Murdoch, og har de sidste 23 år sendt politiske holdninger ud til amerikanerne. Specielt holder Trump meget af Fox News og har et tæt samarbejde med nyhedskanalen. I Fox News har Trump nemlig altid ret – og ingen af Trumps udtalelser kan være for absurde til at blive dækket af nyhedskanalen. 

Trump deltager ofte i Foxs morgenprogram ‘Fox And Friends’, hvor der bliver diskuteret politiske emner. Nu viser en opgørelse fra organisationen Media Matters, at Trump det seneste år, har udgivet over 300 tweets post, der har omhandlet indholdet i Fox News. Undersøgelsen viser, at der er et sammenfald mellem ordlyden. Ordlyden i Trumps tweets er identisk til de udtalelser Fox News bringer. Sådan et forhold mellem en nyhedskanal og en præsident er meget atypisk og foruroligende i et demokrati, påpeger flere forskere.

Størstedelen af Fox News er baseret på fake news og konspirationsteorier, fortæller tidligere korrespondent, Carl Cameron til DR. Han forklarer, hvordan Fox News høje seertal og ratings er med til at overbevise amerikanerne om, at de nyheder som bliver sendt i Fox News, må være pålidelige. Carl Cameron tilføjer, at det er en realitet, man skal tage alvorlig, da der er med til sprede propaganda og fake news til amerikanerne.

Nye data viser foruroligende sammefald mellem ordlyden i Trumps tweets og udtalelserne i Fox News. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Rihanna giver Trump en opsang

Forsker har undersøgt: Hvorfor skal kødalternativer ligne kød?

I takt med en stigende interesse indenfor klimaområdet er plantefars og diverse vegetariske og veganske kødalternativer, væltet frem i de danske supermarkeder.

Et omdiskuteret emne inden for diverse kødalternativer er, hvorfor det skal ligne og smage af kød?

Michael Bom Frøst er lektor i sensorik på Institut for Fødevarevidenskab ved Københavns Universitet og har i et interview med DR, besvaret dette spørgsmål i lyset af sin forskning.

Først og fremmest fastslår Michael Bom Frøs, at kød ren historisk har udgjort en væsentlig del af kosten – samt vores proteinindtag. De fleste tager ofte udgangspunkt i kød, når de taler om, hvad aftensmaden skal indeholde. Det kræver således mere, at udtænke velsmagende retter uden kød. Derfor er det en fordel, at køderstatningerne ligner den ægte vare, så kødet i en bolognese nemt kan erstattes med for eksempel plantefars.

En tendens som Michael Bom Frøs finder interessant er, at mange restauranter er begyndt at lave vegetariske retter. Han mener at dette er vejen frem, da hans forskning viser at mennesker rigtig godt kan lide det vi kender, men også godt kan lide at udforske ny og spændende smage. Han understreger, at det handler om at undgå substitutterne og i stedet prøve at kreere nye og velsmagende vegetariske retter, som ikke smager af kød.

Læs også: Vegansk bolognese af linser og svampe

El-løbehjul i gadebilledet: Vi mangler lovgivning mener flere kommuner

At spring på et el-løbehjul for at kommer fra A til B, blev hen over sammen 2019 et praktisk transportmiddel for mange dansker. Udover at være praktisk har de hurtige løbehjul også bragt meget kaos til en del kommuner, fortæller transportministeren Benny Engelbrecht.

– Det er tydeligt, at der i nogle kommuner har været store udfordringer med de nye løbehjul, siger Benny Engelbrecht til DR. 

Sager om folk der vælder på og over de elektriske løbehjul på gaderne, har fået skadestuer til at advarer mod el-løbehjulene, skriver DR. I Københavns kommune er der flere gang forsøgt at lave lovgivning på, hvor løbehjulene må parkeres, så de ikke ligger og flyder på gaderne. 

Nu har transportministeren, Benny Engelbrecht i et nyt tiltag inviteret København, Frederiksberg, Odense, Aarhus, Vejle og Aalborg kommune, til at komme med forslag og input med henblik på at lave lovgivning på området.

El-løbehjul i gadebilledet blev tidligere på året stemt igennem af et bredt flertal i Folketinget. Dette er blot en forsøgsordning, som løber frem til januar 2020 – efterfølgende skal den nuværende ordning evalueres.

De elektriske løbehjul flyder ofte i gadebilledet – nu vil transportministeren lave lovgivning på området (Foto: Unsplash) 

Læs også: NEWS: Kun hver syvende dansker bakker op om el-løbehjul

Bo med Barbie

I forbindelse med Barbiedukkens 60-års jubilæum kan man helt exceptionel, gennem Airbnb, leje Barbies luksuriøse Malibu Dreamhouse. Barbies drømmehus ligger i hjertet af Malibu, Californien og kan fra d. 23 oktober udlejes til fire heldige Barbie-entusiaster i et enkelt ophold.

Læs også: NEWS: Legetøjsgiganten bag Barbie lancerer nye kønsneutrale dukker

Dagens billede: Opgør med Mellemøstens kvindesyn – Dania Natsheh er den første kvinde på det jordanske landshold i thaiboksning.

· Mere fra samme kategori ·