Læs også:

Close
tobak, rygning, cigaretter

NEWS: Skjult tobak mindsker salget med 50 millioner solgte cigaretter

Nyheder  | 

Skjult tobak mindsker salget med 50 millioner solgte cigaretter · Bro kollapsede i Taiwan og ramte flere både · En dræbt og flere sårede i voldeligt angreb i Finland · En overraskende fangst havnede i nettet hos Nordsjællandske fiskere · Dagens billede: Ariana Grande imponerede sine danske fans til gårsdagens koncert

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Skjult tobak mindsker salget med 50 millioner solgte cigaretter

I løbet af blot et enkelt år er tobakssalget faldet med 50 millioner færre cigaretter i Salling Group, siden Netto, føtex og Bilka skjulte dem.

De nye tal slår en tyk streg under den positive effekt af, at kunderne ikke eksponeres for tobak under indkøbsturen. De sidste af Salling Groups butikker skjulte tobakken 1. oktober 2018, og siden er der solgt 2,5 mio. pakker færre cigaretter end året før.– Udviklingen bekræfter os i, at vi traf den rigtige beslutning, da vi sidste år gemte tobakken væk. Det virker, og det er vi selvsagt glade for, da vi ønsker at bidrage aktivt til, at børn og unge ikke begynder at ryge. Derfor er de nyeste tal gode nyheder for os og vores ambitioner om en røgfri generation i 2030, siger Annette Juhler Kjær, Group Vice President, Public Affairs, CSR, & Kommunikation i Salling Group.

Salling Group valgte at skjule tobakken for at medvirke til, at færre unge begynder at ryge. Ifølge tal fra Kræftens Bekæmpelse og Røgfri Fremtid begynder knap 15.000 børn og unge at ryge hvert år, mens andelen af 16-24-årige rygere er stigende. Og netop den skjulte tobak er dét område, hvor detailhandlen kan gøre mest i forhold til at knække kurven for nye, unge rygere, lyder det også fra Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen og Lægeforeningen. Det skriver Salling Group.

tobak, rygning, cigaretter
Tobakssalget er faldet med 50 millioner færre solgte cigaretter efter at tobakken for et år siden blev gemt væk. (Foto: Salling Group)

Læs også: NEWS: Sundhedsstyrelsen fraråder e-cigaretter

En dræbt og flere sårede i voldeligt angreb i Finland

En kvinde er dræbt, og ti er blevet såret efter et voldeligt angreb på en fagskole i den finske by Kuopio, oplyser finsk politi på Twitter. Den formodede gerningsmand er anholdt og er blandt de sårede. Han som de andre sårede ført til sygehuset, hvor han tirsdag blev opereret og efterfølgende flyttet til intensivafdelingen.

Gerningsmanden er ifølge politiet en mandlig finsk statsborger født i 1994, der gik på skolen. Gerningsmanden havde ifølge politiet haft en sabel og en pistol med sig. Men politiet også fundet molotovcocktails i hans hjem. I sit angreb brugte manden kun sablen, mener politiet på nuværende tidspunkt i efterforskningen. Politiet bekræfter, at betjente under aktionen har brugt deres skydevåben. Det skriver TV2.

politi, police, policemen, betjente
En finsk mand trængte ind på en fagskole i byen Kuopio i Finland med en sabel og pistol. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Mindst ni personer dræbt i nyt masseskyderi

Bro kollapsede i Taiwan og ramte flere både

Tv-billeder fanger øjeblikket, hvor den 140 meter lange bro kollapser og rammer ned i mindst tre fiskerbåde. På billederne ses en olietankbil næsten nå over broen. Lastbilen bryder efterfølgende ud i brand og sender en tyk, sort røgsøjle i luften. Ifølge det lokale beredskab er chaufføren af lastbilen en af dem, som er blevet bragt til hospitalet som følge af kollapset.

Taiwan blev ramt af en tyfon mandag nat, hvilket medførte voldsom regn og blæst, men da broen kollapsede, var vejret igen godt. Præsident Tsai Ing-wen oplyser, at en redningsaktion er i gang for at lede efter flere kvæstede eller savnede personer.

– Vi håber på at kunne redde alle på kortest muligt tid for at minimere følgerne, fortæller hun til journalister.

Broen blev bygget i 1998, og det efterforskes nu, hvad der forårsagede, at broen styrtede sammen. Det skriver Ritzau/AFP.

Læs også: NEWS: Bilist ramt af sten fra tysk motorvejsbro

En overraskende fangst havnede i nettet hos Nordsjællandske fiskere

Natten til mandag fik lokale Gilleleje-fiskere noget af en krabat i nettet, da de var ude for at trawle sild oppe ved Anholt. For blandt de mange små fisk lå der pludselig en kæmpe blåfinnet tun i rusen, som viste sig at veje imponerede 280 kilo og er 2,63 meter lang.

– Det var jo helt vildt at se den blive halet ombord. Det er sådan en oplevelse, man aldrig tror vil ske for én selv – især når man tænker på, at den sidste, der er blevet landet i Gilleleje, var i 1971, fortæller Henrik Tækker, der var ombord på kutteren.

Henrik Tækker har været fisker i 35 år, siden han var femten år gammel. Og synet af kæmpetunen er én af de allerstørste oplevelser, han har haft i tidens løb.

– Havde den været levende, var den blevet sat ud igen, som vi har gjort med andre fisk henover årene, siger Henrik Tækker, der forklarer, at det var skipperen på kutteren, der først så den usædvanlige fangst.

Gevinsten fra auktionen skal fordeles mellem de to både og mandskabet. Tirsdag morgen blev den enorme tun solgt for 35.000 kroner til Restaurant Gilleleje Havn. Det skriver TV2 Lorry.

Læs også: NEWS: Migranter kaprede fragtskib

Dagens billede: Ariana Grande imponerede sine danske fans til gårsdagens koncert

· Mere fra samme kategori ·