Læs også:

Close
lastbil bil lastvogn container

NEWS: Mand tiltalt for drab på 39 personer i lastbilsag

Nyheder  | 

Mand tiltalt for drab på 39 personer i lastbilsag · Danskerne indsamlede 145 millioner til Knæk Cancer · 30 procent af danskerne har et dårligt sexliv · Masseskydderi til skolefest i Texas · Kurt Cobains sweater er solgt for millioner · Dagens billede: Den amerikanske politiker Alexandria Ocasio-Cortez giver sangerinde Ariana Grandes sange et politisk twist

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mand tiltalt for drab på 39 personer i lastbilsag

En 25-årig chauffør fra Nordirland er tiltalt for uagtsomt manddrab på de 39 personer, der i onsdags blev fundet livløse i en lastbilscontainer i byen Essex. Det oplyste det britiske politi i lørdags.

Den 25-årige nordirer hedder Maurice Robinson. Det var ham, der sad bag rettet i lastbilen, hvor de 39 personer befandt sig bag i lastbilens container.

Desuden er Maurice Robinson tiltalt for menneskesmugling og for hvidvask, oplyser politiet.

Politiet har endnu ikke identificeret alle 39 lig, og deres nationalitet er endnu ikke fuldstændigt bekræftet. Ifølge politiet er personerne enten fra Kina eller Vietnam. Blandt ofrene er 31 mænd og otte kvinder.

Udover Maurice Robinson har politiet anholdt fire personer i forbindelse med sagen. Tre af dem er stadig i politiets varetægt. Der er tale om en mand og en kvinde som begge er 38 år og begge kommer fra byen Warrington. Derudover er en 48-årig mand, som også er fra Nordirland, varetægtsfængslet.

Maurice Robinson vil i dag, mandag, blive præsenteret for tiltalen i retten. 

lastbil bil lastvogn container
Flere familier til savnede i Vietnam frygter for, at deres kære er i blandt de uidentificerede ofre fra lastbilscontaineren. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: 39 lig fundet i lastbilscontainer i England.

Danskerne indsamlede 145 millioner til Knæk Cancer

I den forgangne uge har TV 2  kørt deres årlige Knæk Cancer-kampagne.

Kampagnen har varet i en uge, og på blot denne uge har danskerne indsamlet 145.373.818 kroner.

I sammenligning med sidste år, er det en anelse bedre, hvor der i 2018 blev samlet knap 142 millioner kroner ind. Rekorden for flest indsamlede penge i Knæk Cancer-kampagnen var på 160 millioner kroner tilbage i 2016.

De indsamlede penge går blandt andet til forskning, forebyggelse og patientstøtte.

Læs også: 10 råd til at nedsætte din risiko for kræft.

30 procent af danskerne har et dårligt sexliv 

Cirka 30 procent af danskerne har et dårligt eller ikke eksisterende sexliv ifølge dem selv. Det viser en undersøgelse foretaget af Aalborg Universitet og Statens Serum Institut. Har har 62.000 danskere svaret på spørgsmål angående deres sexliv, hvor emnerne har rummet alt fra utroskab til analsex.

Undersøgelsen viser også, at 66 procent af de adspurgte kun har haft én sexpartner inden for det seneste år. Desuden kunne det ses, at mænd er mere utro end kvinder, og at en ud af fem mænd i et fast parforhold har været deres nuværende partner utro mindst én gang.

Forskerne vil blandt andet benytte undersøgelsens resultater på længere sigt til at forebygge seksuelle problemer.

seksuel sundhed, sex, unge, jylland, sjælland, øerne, sex, seksuel sundhed, sundhed, beskyttelse, graviditet, abort, social, uddannelse, arbejde, familieliv
Undersøgelsen om danskernes sexvaner kaldes også for Projekt Sexus. Den har været i gang siden 2017. I dag, mandag udkom rapporten. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Markant forskel i synet på drenge- og pigers sexliv.

Masseskydderi til skolefest i Texas

Natten til lørdag var der skydderi til en skolefest i byen Greenville i Texas. Det endelige antal ofre er uvist, men mindst to personer har mistet livet og 12 personer er såret. Det skriver nyhedsmediet BNO News.

Skyderiet fandt sted omkring midnat under en skolefest for studerende på Texas A&M University-Commerce. Kort tid efter hændelsen blev både politi og ambulance tilkaldt.

Gerningsmanden er på nuværende tidspunkt på fri fod. Hverken gerningsmandens identitet eller motiver for hændelsen er kendt.

Pistol, våben, krig, skud, skyderi
Efter nattens hændelser i Texas er det forventeligt, at diskussionen om våbentilladelse i USA atter blusser op.  (Foto: Pexels)

Læs også: MY EVENING NEWS: Skoleskyderi i South Carolina og andre nyheder.

Kurt Cobains sweater er solgt for millioner

Var det noget med en gammel, laset cardigan med brændmærker og pletter?

Måske hvis du vidste, at den har tilhørt forsangeren for grunge- og kultbandet Nirvana og derfor er en del af en legendarisk musikhistorie.

Hvis du vil have fingrene i denne cardigan, skal du skrive en stor check.

Cardiganen, der har tilhørt forsanger for Nirvana, Kurt Cobain, er solgt på en auktion for intet mindre end 334.000 dollar, skriver CNN. Det svarer til cirka to millioner danske kroner.

Kurt Cobain bar den slidte, grønne cardigan under en historisk Nirvana-optræden på MTV Unplugged tilbage i november 1993.

Penge
Der skal mange småøre til for at købe Kurt Cobains sweater. (Foto: Pexels)

Læs også: MY MORNING NEWS: Rocklegende stiller op til præsidentvalg og andre nyheder.

Dagens billede: Den amerikanske politiker Alexandria Ocasio-Cortez giver sangerinde Ariana Grandes sange et politisk twist

· Mere fra samme kategori ·