Læs også:

Close
Jul i Tivoli

Kulturguide: Oplevelser i november 2019

Kultur  | 

Kulturguiden for november 2019 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i november 2019, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i november 2019 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense.

Oplevelser i november 2019 i København

Jul i Tivoli

16. oktober – 5. januar 2020. Entré 130 kroner. Tivoli, København.

Jul i Tivoli

Oplev den magiske julestemning i Tivoli, når de åbner dørene op for juleeventyret. Når mørket sænker sig, kan du opleve betagende julemagi, der bringer dig i ægte julestemning. Tusindvis af funklende lamper og lyspunkter glimter i Haven og skaber lys i det kolde vintermørke.

Du kan være med til at tænde juletræet, besøge julemanden i hans julestue eller smage på bodernes mange udsøgte julelækkerier.

Læs mere her.

Blixen – Den Kongelige ballet og åben ballet

9. november- 16. marts 2020. Pris fra 85 kroner. (2. november. Fri entré til åben ballet). Det Kongelige Teater, København. 

blixen, kongelige ballet, kultur, kulturguide

Lørdag den 2. november kan du få gratis adgang til forberedelserne til Det Kongelige Teaters kommende forestilling ‘Blixen’. Er du nysgerrig efter at se, hvordan både klassiske og moderne balletter i verdensklasse bliver til, så er der altså nu mulighed for at blive klogere på dette til den åbne prøve. Samtidig får du en forsmag på forestillingen. Det kræver ingen billet, du skal blot møde op i god tid, da pladserne er efter ‘først til mølle’-princippet.

Forestillingen Blixen kan du opleve i fuld udblæsning fra den 9. november. Den handler, som du nok har gættet, om en af vores allerstørste forfattere – Karen Blixen. I balletten skildres hendes livshistorie – fra barndomsårene, til årene på den afrikanske kaffefarm i Kenya, til de sidste år af hendes liv på Rungstedlund.

Læs mere her.

Julemarked på Designmuseet

29. november – 8. december. Gratis entré. Designmuseet, København. 

designmuseet, telt, julemarked, kultur, kulturguide

Over to weekender kan du møde 70 professionelle kunsthåndværkere og designere indenfor tekstil, glas, grafik, smykkedesign og meget andet. Til julemarkedet hos Designmuseet har du også rig mulighed for at købe julegaver, nyde julegløgg og æbleskriver fra Café Klint. Der vil være gratis adgang til julemarkedet, som er at finde i et hyggeligt opvarmet telt i Designmuseets have. Ellers vil prisen til museets udstillinger være som normal.

Læs mere her.

Tegneseriefestival i Rundetårn

9.- 10. november. Entré 25 kroner. Rundetårn, København. 

kultur, kulturguide, rundetårn, københavn, tegneserier, festival

Danmarks tegneseriefestival Art Bubble vender tilbage til Rundetårn og med i bagagen har festivalen nogle af Europas førende tegneserieskabere, såsom Cosey, Eric Maltaite, Will Simpson, Arild Midthun og Peter Madsen. Du kan til Art Bubble blive en hel del klogere på tegneserier, og de mennesker der laver dem. Og så kalder tegneseriefestivalen sig også for Danmarks hyggeligste festival, så det tegner til at blive en god og hyggelig weekend i det gamle tårn.

Læs mere her.

Julemarked i Haveselskabets have på Frederiksberg

16.-17. november. Gratis entré. Haveselskabets have, Frederiksberg. 

julemarked, frederiksberg, kultur, kulturguide

Selvom det ikke er jul helt endnu, så kan vi vel godt tage glæderne og hyggen lidt på forskud til et af Københavns mange julemarkeder. Det smukke julemarked i Haveselskabets have på Frederiksberg foregår både inde og ude.

Indendøre vil der være fyldt med boder med skønne julesager og unikt kunsthåndværk. Og du kan købe juledekorationer, pyntegrønt fra haven og deko-materialer, så du selv kan lave dine egne juledekorationer. Desuden vil der også være salg af delikatesser fra Regional Madkultur/Smagen af Nordsjælland samt Haveselskabets café med hjemmebag – den berømte kryddervin, kaffe og kakao. Udenfor er der også masser af boder, og om aftenen er der en helt magisk stemning, når faklerne tændes.

Læs mere her.

Claudio Monteverdis ‘Maria Vesper’ i Trinitatis Kirken

24. november. Pris 135 kroner. Trinitatis Kirke, København. 

kulturguide, kultur, trinitatis kirke

Nu har du mulighed for en fortryllende oplevelse, når du kan høre Claudio Monteverdis ’Maria Vesper’ i Trinitatis Kirke med Trinitatis Kantori, orkester af håndplukkede musikere samt et solisthold med barokmusikken som speciale.

Selve værket består af både dobbeltkor og dobbeltorkester, hvor kirkens unikke italienske barokorgel får en fremtrædende rolle i koncerten. Og udover klangen fra det italienske barokorgel kommer du også til at møde lyden fra mange andre barokinstrumenter – heriblandt lut og zink.

Læs mere her.

Julemarked på Amagermuseet

23.-24. november. Entré 40 kroner. Amagermuseet, København.

kultur, kulturguide, amagermuseet, julemarked

Amagermuseet byder på et hyggeligt julemarked med en nostalgisk juleudstilling. På den gamle museumsgård er de gamle stuer smukt pyntet op til jul, som den har set ud fra 1700-tallet og frem til 1950’erne. I Dirch Jansen stuen er temaet ‘Højt fra træets grønne top’, hvor gåsestegen står klar på bordet og et smukt træ pryder rummet med spiseligt pynt. I storstuen kan du få et tilbageblik til gamle dage og opleve de juleforberedelser der skulle til, inden det kunne blive rigtig jul.

På julemarkedet kan du købe hjemmebagte småkager, marmelader, eddiker, juleting, nips, pynt, hjemmestrikkede karklude og huer og selvfølgelig nyde lune æbleskiver og varm gløgg.

Læs mere her.

Nespresso pop-up café

30. oktober – 3. november. Gratis entré. Ofelia Plads, København. 

kulturguide, kultur, nespresso, orangeri, kaffe

Nespresso har bygget deres egen pop-in café i to store orangerier midt på Ofelia plads. Her hyldes de særlige danske hyggestunder med blandt strikkeworkshops – knitspresso, hvor du kan møde Danmarks dygtigste strikdesignere. Til Afternoon-Coffee serveringer tager Nesprresso den danske ‘kaffe og kage’ tradition til nye højder, hvor du som gæst kan opleve den helt store kvalitetskaffe og konditorkager fra det populære københavnerkonditori Leckerbaer.

Kaffen er limitied edition smage, som trækker på inspiration fra de nordiske kagetraditioner. Leckerbaer har naturligvis kreeret kager, der passer perfekt til enkelte lækre kaffe.

En kop kaffe i pop-up caféen, om den er to-stay eller to-go, koster ikke mere end prisen af en Nespresso-kapsel – cirka fire kroner. Så tøv ikke og kom forbi til en lækker kop kaffe, en lækker kage og udsigt til den smukke Opera og Skuespilhuset.

Læs mere her.

Oplevelser i november 2019 i Aarhus

Jul i Tivoli Friheden

16. november – 30. december. Entré 140 kroner. Tivoli Friheden, Aarhus. 

tivoli, friheden, kultur, kulturguide, jul

Nu er det (snart) jul igen og julens glæder og den hyggelige stemning er helt sikkert at finde i Tivoli Friheden. Her kan du nemlig spadsere rundt igennem en 70 meter lang lystunnel, opleve mere end 16 kilometer juleranker, som pryder parken samt se de mere end 3000 udendørs julekugler, som får parken til at funkle og vækker julestemningen hos store og små.

Hvis lækkersulten melder sig, findes der en hel by med boder der tilbyder klassiske julelækkerier og spændende julemad fra Aarhus Mad & Marked. Nyd disse lækkerier imens du kigger på masser af gaveartikler og juleting, som du også finder i de hyggelige nybyggede boder. Ellers kan du også besøge julemanden i Julemandens by fyldt med imponerende nisselandskaber med drillenisser og alfer.

Læs mere her.

Cinemateket i Paradis: ‘Mulholland Drive’ med introduktion

12. november. Entré 95 kroner. Øst for Paradis, Aarhus. 

kultur, kulturguide, kult, film, cinematek

Kom og se den surrealistiske thriller, ’Mulholland Drive’, hvor David Lynch spiller på alle sine gådefulde strenge, der lader drøm og virkelighed løbe sammen i et kinesisk æskesystem af illusionsnumre, syrede tableauer og handlingsforviklinger.

En naiv blondine og en forførerisk brunette er hovedfigurer i en historie, som har voldt mange hovedbrud, men som også prises verden over for sine hypnotiske kvaliteter. Filmen blev i en kritikerafstemning foretaget af BBC i 2016 kåret til den bedste film i det 21. århundrede. Og du kan nu se den på storskærm med introduktion af filmformidler Andreas Halskov.

Læs mere her.

Foredrag om populærmusik i tv-serier

26. november. Entré 25 kroner. Dokk1, Aarhus. 

kultur, kulturguide, aarhus, populærkultur

Nu er der fokus på tv-serier når efterårets sæson af 16:9 foredrag går i luften. Nutidens tv-serier er oftest fyldt til randen med musik, men sådan har det ikke altid været. I ældre tv-serier, var musikken voldsomt underprioriteret.

Og hvorfor nu denne ændring? Ja, det undersøger Mathias Korsgaard i foredraget, hvor han fortæller om hvorfor populærmusikken har gjort sit indtog i tv-serierne, og viser en række musikalsk markante eksempler hentet fra en række nye serier fra SKAM til Twin Peaks: The Return.

Læs mere her.

‘Vi spiser sammen’ i Pakhusene

6. november. Entré 100 kroner. Pakhusene, Aarhus. 

kultur, kulturguide, aarhus, spiser sammen, pakhusene

Den 6. november står i fællesskabet og samværets tegn, når MIB Pakhusene igen afholder ‘Vi spiser sammen’ i Pakhusene i Aarhus. Og selvfølgelig er der fokus på gode råvarer og gastronomiske oplevelser, der er for alle. Derfor får du også denne aften en 2-retters menu for kun 100 kroner. Det er bare med at få samlet en flok til en hyggelig, lækker og anderledes hverdagsaften. Du kan se mere om menuen og eventet gennem linket.

Læs mere her.

Oplevelser i november 2019 i Odense

H.C. Andersen julemarked

29. november – 8. december. Gratis entré. Sortebrødre Torv, Odense. 

kultur, kulturguide, h.c. andersen, odense, julemarked

H.C. Andersen Julemarkedet byder gæsterne på julehygge i det gamle kvarter i Odense, hvor der vil være pyntet med gran og smukke lys. Duften og lyden af jul vil strømme ud fra hvert et lille stræde, og der vil være underholdning for hele familien, og muligheden for at købe julegaver. Så byd julen velkommen til en hyggelig stund til det hyggeligste julemarked

Læs mere her.

Sanne – The Musical

kultur, kulturguide, event, arrangement, københavn, aarhus, odense

12. – 16. november. Entré fra 280 kroner. Odeon, Odense. 

Nu kommer Sanne – The Musical til Odense, hvor du kan opleve hele Danmarks rock-mama Sanne Salomonsen i den rå, gribende og ikke mindst musikalsk historiske musical.

Forestillingen starter på nulpunktet, den dag Sanne Salomonsen rammes af en blodprop i hjernen, og vi følger hende når hun skal gennemleve hele sin livshistorie for at finde tilbage til sig selv, til kærligheden og til musikken. Vi kommer til at møde den oprørske Sanne, der flytter hjemmefra for at synge og spille teater, stjerneskuddet Sanne der topper 80’ernes hitlister, Sanne fra Sneakers og Anne Linnet Band og ikke mindst Sanne der som mor står alene i verden og må kæmpe for at forsørge sin søn. Musicalen er en varm historie om venskab og trofasthed – om at finde sin egen stemme – og bruge den!

Læs mere her.

Julekoncert med Anne Linnet i Ansgars Kirke

18. november. Entré 300 kroner. Ansgars Kirke, Odense. 

anne linnet, kulturguide, kultur, koncert

Anne Linnet været en del af den danske musikscene siden 1970’erne. Efter adskillige soloalbums og flere bands , samt en turne med Lis Sørensen og Sanne Salomonsen, er Anne Linnet nu klar til en lang række julekoncerter.

Du kan opleve en af dem i Ansgars Kirk, hvor der vil blive lukket op for en ærlig fortolkning af hendes egne sange. Hun vil blandt andet synge klassikere som ‘Tusind Stykker’, ‘Smuk Og Dejlig’ og ‘Barndommens Gade’ samt sange fra sit eget julealbum.

Læs mere her.

Foredrag med Sofie Linde om bogen ‘Fårking gravid – en fremmed flytter ind’

6. november. Entré 279 kroner. Odense Congress Center, Odense. 

kultur, kulturguide, sofie linde, odense, foredrag

Sofie Linda gæster Odense med et hudløst ærligt og underholdende foredrag, hvor hun tager udgangspunkt i sin bog: ‘Fårking Gravid – en fremmed flytter ind’. Et foredrag om være gravid og hade det. Sofie Lindes graviditet var langt fra rosenrød. Hun hadede det langt hen ad vejen, og selvom hun godt kunne lide tanken om at blive mor, så kunne hun altså ikke genkende fortællingerne om ni hyggelige og lykkelige måneder i sin graviditet. Hun var træt. Mega træt. Og så var hun sulten. Så sulten at hun på én dag åd syv spandauere plus alt det løse, hvilket blev til 38 kilo. Men lang og hård graviditet eller ej, er foredraget for alle – også dem som elskede at være gravide.

Læs mere her.

Fynsmesterskaberne i Glögg

23. november. Entré 50 kroner. Storms Pakhus, Odense. 

kultur, kulturguide, fynsmesterskaberne, gløgg, jul, odense

Julen er lige om hjørnet, så hvorfor ikke bruge den søde ventetid på en konkurrence. En konkurrence om hvem der laver den bedst glögg på Fyn. Fynsmesterskaberne i glögg byder på en krigszone med kogeblus, store gryder, nissehue-beklædte restauratører og glade amatører, som alle står klar med deres bud på Fyns ultimative glögg. Der kæmpes om to ærefulde priser: Publikumsprisen og prisen for Fyns Bedste Glögg. Du kan være med bestemme hvem der skal vinde publikumsprisen, og kommer derfor til at smage på minimum otte forskellige slags glögg.

Læs mere her.

Lær at lave fyldte chokolader

26. november. Entré fra 135 kroner. Englandsgade, Odense. 

kultur, kulturguide, chokolade, odense

Har du en sød tand og lysten til at eksperimentere med lækre fyldte chokolader? Så er det nu du skal slå til, når dr bydes velkommen til en spændende dag i chokoladens tegn.

Chokoman (Jørgen Gornitzka) fører dig ind i chokoladens verden på underholdende og let forståelig vis. Efter en kort introduktion med smagsprøver og hvor chokoladens hemmeligheder afsløres, vises hvordan processen forløber. Du kommer til at arbejde med fyldt chokolade både som trøffelkugler og støbte stykker. Sammen med den fyldte chokolade i producerer og pakker i foliepose, hjemtages også en opskriftsbog med mange tips og tricks til den efterfølgende gentagelse i eget køkken.

Læs mere her.

 

Læs også: 

Fem på stribe

bog 5 fem på stribe boginspiration hygge (Foto: MY DAILY SPACE)
)

· Mere fra samme kategori ·