
Rabarber: Blondie med pistacienødder
Der er noget helt specielt ved rabarber. Man kan bruge dem både til det søde men også salte køkken. Her får du en opskrift på den lækreste blondie med rabarber, hvid chokolade og pistacienødder
Vi har været så heldige at få lov til at bringe denne opskrift på kylling med perlespelt fra bogen ‘Rabarber’ skrevet af Søren Staun Petersen. En lille perle – både opskriften og bogen. En sjov kombination der smager himmelsk og er rigtig sommermad på den lette og lækre måde.
Rabarber er især gode i foråret og sensommeren. Så du kan stadig nå at lave denne lækre kage.

Det skal du bruge
Ingredienser
300 gram hvid chokolade
200 gram smør
1 vaniljestang
200 gram sukker
125 gram mel
Ingredienser
3 æg
180 gram saltede pistacienødder
225 gram rabarber
lidt flydende honning

Sådan gør du
Smelt 200 gram chokolade over et vandbad, og smelt smørret i en gryde.
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Bland sukker, mel og vaniljekorn i en skål og pisk æggene i blandingen, til den er lidt luftig.
Vend smørret og den smeltede chokolade i blandingen med en dejskraber eller lignende.
Til sidst hakkes pistacienødderne og de sidste 100 gram chokolade groft og vendes i blandingen.
Kom dejen i en form.
Skær rabarberne i lange skiver og kom dem oven på dejen. Pensl dem med lidt honning.
Bag kagen ved 180 °C i cirka 50 minutter. Husk, at der gerne må følge lidt med op, når du prikker i den.
Lad kagen køle helt af, inden den skæres ud og spises.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
