Læs også:

Close
tivoli, christopher, fredagsrock. koncert

NEWS: Christopher vender tilbage til Tivoli

Nyheder  | 

Christopher vender tilbage til Tivoli · Fotograf hædres · Nationalmuseet markerer 30-års dagen for murens fald · Waterz afholdes i Hvide Sande · Politiet advarer om hashkager · Dagens billede: Dorian – en ødelæggende orkan

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Christopher vender tilbage til Tivoli

Christopher, der netop er hjemvendt fra en succesfuld Asien-tour med 9 nummer ét placeringer, er klar til at indtage Fredagsrock-scenen i aften med et udvidet liveshow. Christopher-fans kan dagen derpå også opleve ham optræde med enkelte hits til Voice´19. Men den helt nye single Real Life præsenteres for første gang live for de københavnske fans, når Christopher er klar på Plænen klokken 22.00.

– Publikum kan forvente noget ny musik og selvfølgelig nogle af de gode gamle hits. De kan forvente et udvidet sceneshow med overraskelser. Mit band og jeg har bare glædet os så meget, så der kommer til at være en vild afslutningsenergi, og en meget stor koncertstemning, håber jeg, siger Christopher.

Med mere end en billion streams på verdensplan har den danske popsanger Christopher erobret de internationale hitlister med sine pophits, og selvfølgelig tager han dem alle med, når han går på scenen, så glæd dig til blandt andet at genhøre de ikoniske hits: Told You So, Tulips og My Heart. Det skriver Tivoli.

tivoli, christopher, fredagsrock. koncert
Christopher er tilbage i Tivoli efter en succesfuld Asian-Tour, og er klar til at give et udvidet liveshow til alle sine fans. (Foto: Tivoli)

Læs også: Carl Emil Petersen: Hvis mine koncerter kan indgyde noget håb til de unge, så er min lykke gjort

Fotograf hædres

Den kendte og anerkendte tyskfødte modefotograf Peter Lindbergh er død og hyldes og hædres nu af både kendte og royale verden over for sine usædvanlige fotos og unikke tilgang til billeder. Han kunne noget med mennesker og billeder og er en af de sidste store fotografer, der kunne lave forsider, som aldrig går i glemmebogen.

Han sagde på et tidspunkt til Vogue:

– Jeg hader retouching. Jeg hader makeup. Jeg siger altid: Tag makeuppen af!

Også hertuginde Meghan har på sin Instagramprofil kommenteret og hædret den dygtige fotograf. De arbejdede sammen omkring forsiden på septembernummeret af det britiske Vogue.

Nationalmuseet markerer 30-års dagen for murens fald

Den 9. november er det præcis 30 år siden muren faldt mellem Øst-og Vestberlin, hvilket nationalmuseet markerer med både udstilling, debatter, musik, foredrag, mad og film.

– Vi vil udbrede og nuancere kendskabet til Tyskland og tysk kultur. For at kende Tyskland er at blive klogere på os selv som europæere og som danskere. Vi har meget mere til fælles med Tyskland, end vi er klar over. Juletræet, sproget og kolonihaverne har rødder i Tyskland – bare for at nævne et par eksempler, siger Nationalmuseets direktør, Rane Willerslev.

I udstillingen ‘Tyskland’ kan man se den berømte Bauhaus-vugge, en kopi af jernporten til koncentrationslejren Buchenwald, flere af Goethes førsteudgaver og ikke mindst en kopi af et portræt af Goethe malet af Johann Heinrich Wilhelm Tischbein. Maleriet er en af flere genstande, der aldrig har været udstillet i Danmark før. Andre ikoniske genstande er en tidlig udgave af Grimms værker, et tryk af Georg Baselitz, en Folkevogn og et stykke af Berlinmuren.

Vi skal smage på tyske pølser, synge danske sange, der i virkeligheden er tyske, blive klogere på både tyske biler og filosoffer, lytte til tysk musik og drikke bayersk øl. Men vi skal også høre øjenvidneberetninger om at flygte fra Østtyskland, møde fremtrædende forfattere, diskutere dannelse, se film og opleve, hvordan tyskerne i dag forsøger at komme overens med deres fortid. Og meget mere. Det bliver både quadratisch, praktisch und gut, skriver Nationalmuseet.

berlinmuren, berlin, murensfald, kultur, natironalmuseet
Nationalmuseet markerer 30-års dagen for murens fald med udstilling, debatter, musik, foredrag, mad og film. (Foto: Ritzau Scanpix)

Læs også: Kulturguide: Oplevelser i september 2019

Politiet advarer om hashkager

Igår advarede Politiet på Twitter om hashkager solgt på Pusher Street på Christiania. Flere har været i potential livsfare, efter indtagelse af hashkager. Ved man noget, kan politiet kontaktes på 1-1-4.

Waterz afholdes i Hvide Sande

Hvide Sande slår i dag dørene op for  for WATERZ – nordens største vandsportsfestival, hvor man kan opleve vandsport i verdensklasse med deltagere fra Nordeuropa – samtidigt med, at DM i kitesurf afgøres.

– Hovedattraktionen for surferne er uden tvivl vores Long Distance Challange over Ringkøbing Fjord for windsurfere og kitesurfere. Men herudover afvikles DM i Kitesurf lørdag, hvor landets bedste dyster om medaljer. Der bliver mulighed for at sejle i kajak i tre dage rundt i Ringkøbing Fjord blandt andet i noget af det, der bliver til Nationalpark Skjern Enge.

Der bliver en SUP Camp og Social Surf med masser af konkurrence i samarbejde med Dansk Surf- & Rafting Forbund, Upgrade Your Kit – der er et “loppemarked” med vandsportsudstyr, sejlads på SUP i og omkring Hvide Sande Havn, SUP yoga, sociale arrangementer og meget andet, fortæller projektleder Katrine Frandsen.

WATERZ Festivalen finder sted ved Westvind Nord i Hvide Sande fredag den 6. til og med søndag den 8. september 2019. Der er gratis adgang til ALLE arrangementer også aftenfesten lørdag.

 

vandsport waterz kitesurfing vandfestival hvide sande havet (Foto: Brian Engblad)
vandsport waterz kitesurfing vandfestival hvide sande havet (Foto: Brian Engblad)

Dagens billede: Dorian – en ødelæggende orkan

· Mere fra samme kategori ·