Læs også:

Close
havtorn unghane opskrift (Foto: Jacob Ljørring)

Havtorn: Unghanebryst med havtorn

Mad  | 

Havtorn kaldes Nordens citron. Nu er der kommet en rigtig mobbedreng af en bog fyldt med lækre opskrifter. Og det gode er, at du ikk behøver en busk, de kan også købes på frost. Her får du opskriften på unghanebryst med havtorn

Opskriften er let at lave og smager himmelsk. Her er der blot brugt havtornsaft, som kan købes i flere supermarkeder på flaske. Smager i øvrigt også fantastisk som saftevand.

Opskriften er til 4 personer

havtorn unghane opskrift (Foto: Jacob Ljørring)
En let og lækker ret med havtorn. (Foto: Jacob Ljørring)
Ingredienser
4 unghanebryster med skind
4 spiseske olie
1 stor fennikel
100 gram havtorn
2 kviste dild
2 deciliteter hønsebouillon
4 spiseske olivenolie
salt og peber

Sådan gør du

Varm olien på en stegepande og brun unghanebrysterne godt på begge sider.

Skær fenniklen ud i kvarter og læg dem i et ovnfast fad.

Læg unghanebrysterne i fadet og tilsæt havtorn og groftskåret dild.

Hæld hønsebouillonen ved, krydr med salt og peber og hæld olivenolie ud over.

Dæk fadet med sølvpapir og sæt det i ovnen ved 175 grader i 20-25 minutter, til unghanerne er tilberedt.

Server med bouillonen fra fadet, frisk dild og evt. nye kartofler eller pasta.

havtorn nordens citron busk sund frug (Foto: Pxhere)
Nordens citron er smuk og orange. (Foto: Pxhere)

Velbekomme …

Sådan ser bogen ud. Den kan også købes på www.muusmannforlag.dk

 

Havtorn 3_forside bog havtorn vitamin linser blomkål beluga (Foto: Jacob Ljørring)

 

Læs også:

 

Spicy kikærter

Spicy kikærter gurkemeje (Foto: Thomas Hergaard)

· Mere fra samme kategori ·