Læs også:

Close
grøntsagskogebogen broccoli med mandler (Foto: Grøntsagskogebogen)

Grøntsagskogebogen: Broccolisalat med mandler

Mad  | 

Det er den ultimative grundbog for det grønne køkken og noget af en moppedreng; Grøntsagskogebogen. Vi har været så heldige at få opskriften på en lækker broccolisalat med mandler

Bogen er skrevet af Tom Victor Gausdal og Stian Floer, og de forklarer:

Der er egentlig ikke noget hokuspokus i at tilberede gode grøntsagsretter: Hvis du giver grøntsagerne den samme tid og opmærksomhed, som du er vant til at tildele kød eller fisk, bliver resultatet næsten altid rigtig godt.

grøntsagskogebogen broccoli med mandler (Foto: Grøntsagskogebogen)
En let og lækker – og sund ret. (Foto: Grøntsagskogebogen)

I denne opskrift skal du kun bruge toppene af broccolierne – de er nemlig ideelle til en let, lun salat som denne. Men det betyder naturligvis ikke, at du skal kassere stilke og stokke. De smager vildt godt og er endda mere anvendelige end blomsterne. Så gem stilke og stokke til senere, eller kombiner retten her med en, hvor du bruger stilken og stokken (for eksempel let grillet eller kogt som tilbehør til let kødret eller sammen med andre grøntsager).

Ingredienser
2 broccoli (buketter)
1 spiseske olivenolie
1 stort skalotteløg, finthakket
1 fed hvidløg, knust
2 spsk mandelolie
Lidt citronsaft
1 håndfuld bredbladet persille
Salt og peber
100 gram ristede mandler

Sådan gør du

Skær den øverste mørkegrønne del af broccoliene med en skarp kniv – du kan også klippe det af med en saks.

Varm olivenolie op i en gryde med skalotteløg og hvidløg og tilsæt broccoliblomsterne.

Tip:

Broccoli er særlig god sammen med nødder eller nøddeolie.
Prøv at drysse ristede, hakkede hasselnødder, eller som her mandler, over kogt broccoli – så forstår du, hvad vi mener.

Lad det stege ved middelvarme, til broccolien er blevet mørkegrøn og faldet lidt sammen.

Smag til med mandelolie, citronsaft, persille, salt og peber.

Servering: Anret broccoliblandingen på tallerkener, drys med mandler og server.

broccoli, grøntsag, food, superfood, kål
Broccoli er sundt. (Foto: Pexels)

Broccoli – din nye bedste ven.

Variation

Mandlerne kan erstattes med andre nødder eller frø – eller croutoner.

Ideen er, at der skal være noget sprødt, som giver modspil til den lidt bløde salat.

Ristede mandler

Vend mandlerne med lidt solsikkeolie og salt, og rist dem så i ovnen ved 150- 160° i 10-15 minutter, til de er gyldne.

Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Brug dem her i salaten eller som snack.

mandler nødder snack (Foto:
Ristede mandler er nemme at lave. (Foto:Unsplash)

 

Sådan ser bogen ud:

grøntsagskogebogen grøntsager kogebog vegetar

 

Læs også:

Sådan holder du dine tænder sunde og stærke

tænder ætse danskvand mund (Foto: Pxhere)

· Mere fra samme kategori ·