Læs også:

Close
collage, girltalk, oplæg, foredrag

NEWS: GirlTalk fejrede 15-års jubilæum

Nyheder  | 

GirlTalk fejrede 15-års jubilæum · 25 omkomne efter bådbrand i Los Angeles · Dansk robotvirksomhed er på vej ud i verden · Mindst fem dræbt under orkanen Dorian · Dagens billede: Donald Trump fløj over København

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

GirlTalk fejrede 15-års jubilæum

GirlTalk kan i år fejre 15-års jubilæum, hvilket i går blev markeret med en dag fyldt med vigtige oplæg, gode taler og indslag. Alle i GirlTalks ånd og alle som tak for den store støtte GirlTalk har mødt gennem årene. De fine oplæg byggede på direktøren for GirlTalk Anna Bjerres forklaring omkring at piger tit føler sig forkerte, fordi de tror, at de skal være lykkelige og glade hele tiden, men at det ikke hænger sådan sammen. Et pres pigerne også oplever i forhold til det sociale, hvor grupperinger og mobning kan få store konsekvenser for pigerne. For hvornår er man ven-inde, og hvornår er man ven-ude.

GirlTalk har gennem de sidste 15 år, gjort en kæmpe forskel for unge piger og hjulpet dem igennem deres problemer gennem anonym livechat, rådgivning og sparring.

Under de forskellige events til fejringen, startede livechatten, pigernes livline, så man kunne få et indblik i de frivillige bag skærmen og hvordan de stille og koncentrede arbejdede med rådgivning til de piger der undervejs skrev ind.

– Pigerne i Danmark har fortjent at blive lyttet til. de har fortjent at vide at de er værdifulde, siger Anne Bjerre grundlægger af GirlTalk.

collage, girltalk, oplæg, foredrag
GirlTalks 15-års jubilæum blev markeret med vigtige og interessante oplæg. (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Direktør i GirlTalk: Unge glemmer, at de har værdi, selv om de er uperfekte

25 omkomne efter bådbrand i Los Angeles

25 lig er mandag blevet fundet efter en voldsom brand på en 20 meter lang dykkerbåd i det sydlige Californien i USA, oplyser sherif i Santa Barbara County Bill Brown på en pressekonference. Båden befinder sig nær Santa Cruz Island ikke langt fra Los Angeles i den sydlige del af den amerikanske delstat Californien. 40 personer skulle have været om bord på båden, da branden brød ud, siger Brown.

Fem besætningsmedlemmer befandt sig i den øverste del af båden og nåede at springe over bord, da branden brød ud. De blev efterfølgende samlet op af et redningsskib. Passagererne befandt sig under dæk – ingen af dem vides at have overlevet. Kystvagt Monica Rochester oplyser til AP, at flere end 26 personer fortsat er savnet.

Ejerne af redningsskibet siger, at de blev vækket, da de omkring klokken 03.30 om morgenen hørte bankelyde.

– Da vi kiggede ud, var båden fuldstændig opslugt af flammer. Jeg kunne se, at ilden kom ud af siden af båden. Der var eksplosioner hvert sekund, siger ejeren Bob Hansen. Det skriver TV2.

Ildebrand, ild, røg, brand, brandmand, brandmænd, 112, hjælp, sos, farligt
Mindst 25 er omkomne efter en bådbrand i Los Angeles. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: 17-årig død efter badeulykke

Dansk robotvirksomhed er på vej ud i verden

Den danske robotvirksomhed Flow Robotics, der udvikler og producerer fleksible, brugervenlige væskehåndteringsrobotter til automatisering af laboratorieopgaver, indleder nu et samarbejde med VWR International A/S, der er en global leverandør af udstyr og teknologi til life science selskaber og forskningslaboratorier. Dermed skal pipetteringsrobotten flowbot ONE, der fremmer produktiviteten og forbedrer arbejdsmiljøet på laboratorier, snart sælges i alle de nordiske lande og på sigt globalt. Aftalen skal accelerere distribution og salg på et voksende marked for robotteknologi.

Robotten flowbot ONE blev lanceret ved årsskiftet og har siden fået stor opmærksomhed for sin innovative teknologi og sit brugervenlige design. Allerede nu står robotten og pipetterer i adskillige typer laboratorier hos virksomheder i Storkøbenhavn. Også laborant-studerende på uddannelser i København og i Odense bliver undervist i brugen af robotten.

– Det er vigtigt for Flow Robotics at være der, hvor behovet for at lette belastende arbejdsopgaver er. Lige nu ser vi en stor og stigende interesse for vores produkt i både Danmark og dele af udlandet, og derfor er det rigtig godt at VWR International A/S kan bistå os i opgaven med at nå ud til kunderne, siger Annika Isaksson, direktør i Flow Robotics. Det skriver Ritzau.

flowbot one, robot, robotvirksomhed
(Foto: Flow Robotics)

Læs også: NEWS: Facebook dropper forsøg efter robotter opfinder eget sprog

Mindst fem dræbt under orkanen Dorian

Mindst fem har mistet livet, og 21 er blevet såret, efter orkanen Dorian i søndags gik i land på øgruppen Bahamas i Atlanterhavet. I går kunne Røde Kors meddele, at mindst 13.000 hjem er blevet ødelagt under orkanen.

Orkanen har siden søndag bevæget sig i sneglefart – blot to kilometer i timen – men med rasende styrke henover Abaco og Grand Bahama Island. Ifølge National Hurricane Center fortsætter orkanen med at “hamre løs” på Grand Bahama Island med vindstød på op mod 215 kilometer i timen.

De kraftige vindstød har medført voldsomme oversvømmelser, revet tage af huse og væltet træer og elmaster. Store dele af øerne ligger blot 12 meter over havoverfladen, og mange indbyggere har måtte flygte fra herberg til herberg, i takt med at vandmasserne er fortsat med at stige.

Det er ganske usædvanligt, at en orkan bliver så længe over det samme område, fortæller ledende meteorolog, Jeff Masters, fra Weather Underground til nyhedsbureauet AP.

– Det er helt uhørt. Vi har aldrig set en kategori 5-orkan gå i stå i så lang tid i den atlantiske orkan-historie, siger han. Det skriver DR.

Dagens billede: Donald Trump fløj over København

trump, ballon, donald trump
(Foto: Marianne Christiansen)

· Mere fra samme kategori ·