Læs også:

Close
spinat hytteost vafler little green kitchen (Foto: David Frenkiel)

Vegetarmad: spinat- og hytteostvafler

Mad  | 

Bogen ‘Little Green Kitchen’ er netop kommet, og her får du opskriften på spinat- og hytteostvafler, som du selv kan lave

Vegetarmad kan være fantastisk at spise, hvis man ellers har fantasien til at sætte de rigtige ting og ingredienser sammen. Her har vi fået hjælp af David Frenkiel og Luise Vindahl, der står bag den lækre bog, der både er god for familier med små børn, men også for alle, der bare vil lave lækker vegetarmad og som mangler inspiration. Her får du opskrift på spinat- og hytteostvafler.

Opskriften giver 6 vafler og tager 20-30 minutter at lave. 

spinat hytteost vafler little green kitchen (Foto: David Frenkiel)
Kan man andet end blive både sulten OG lækkersulten, når man ser dette foto? (Foto: David Frenkiel)

Det skal du bruge

Ingredienser

4 æg, helst økologiske og fra fritgående høns
1 stor banan, skrællet og hakket groft
2 håndfulde (50 gram) babyspinat, hakket groft
125 gram mandelmel
125 gram hytteost
½ teske bagepulver
½ teske havsalt
kokosolie eller smør

Topping-muligheder

Der er uendelig mange muligheder for topping. Her er bare et par muligheder. På billedet er der valgt (som eksempler) i urets retning fra øverst til venstre: 1) hindbær- og chiasyltetøj, crunchy peanutbutter, 2) banan i skiver og kokosmel og tyrkisk eller græsk yoghurt naturel, 3) ekstra jomfruolivenolie og za’atar peanutbutterhummus, 4) sauerkraut og sesamfrø chokolade- og kikærtetella samt ristede mandelflager moset avocado, 5) bønnespirer og hampefrø ricotta, 6) varmede blåbær (fra fryseren) og grofthakkede ristede pistacienødder.

Opgradering til voksne:
Brug forskellige toppings til at opgradere vaflerne, så de bliver, ligesom du vil have dem. Hvis du ikke kan lide nogen af forslagene her, kan du prøve pulled portobellosvampe, muhammara eller måske en lagret ost.

Det sværeste ved at lave vafler er at gøre vaffeljernet rent bagefter. Resten er pærelet. Så bestik en eller anden til at klare rengøringen og kom i gang. Disse luftige lækkerheder, der er tilsat spinat, balancerer mellem det søde og det salte; og vi giver dig forslag til en masse toppings, der kan tippe dem begge veje.

Vi laver tit en lille buffet med toppings, man kan vælge mellem. Det lyder måske avanceret, men i praksis er det bare en masse glas eller krukker, der skal ud af køleskabet.

Sådan gør du

Varm vaffeljernet.

Slå æggene ud i en blender, kom resten af ingredienserne (bortset fra olien eller smørret) i og blend, til dejen er helt jævn.

Pensl det glohede vaffeljern med noget olie eller smør.

En hjælpende hånd
Det er nemt at brænde sig på vaffeljernet, så hold mindre børn på afstand og lad dem i stedet for hjælpe med at lave dejen. De kan også hjælpe til med at sætte de forskellige toppings på bordet.

Hæld nok dej på vaffeljernet til, at det dækkes helt, luk det og bag i nogle få minutter, eller til vaflen er gylden.

Gentag med resten af dejen. Server vaflerne varme med de toppings, du foretrækker.

 

Bogen ser således ud:

bog spinat hytteost vafler little green kitchen (Foto: David Frenkiel)

 

Læs også:

Moringa – en superfood

 

· Mere fra samme kategori ·