Læs også:

Close
sommer hav vand solnedgang landskab (Foto: Unsplash)

Redaktionens sommer – det har vi lavet

Rejser  | 

Hvis I nu tror, der kommer smukke og vilde rejsefotos, så må I allerede nu tro om. For ingen af os har været på de vilde rejser. Men vi har haft en god sommerferie. Læs med her

Carina

Egentlig har jeg ikke så meget sommerferie i år, men jeg har intet imod at holde min sommerferie i Danmark. Faktisk vil jeg hellere på vinterferie til et varmt sted, og så blive i Danmark om sommeren og nyde den. Den kvikke læser har garanteret luret, at jeg har været på Bornholm, men jeg har skam også lavet andre ting i min sommerferie.

Kreativ sommerferie

Jeg lovede mig selv et nytårsforsæt med mere kreativitet, men det har været svært at tilpasse med et fuldtidsjob. Men nu er det endelig tid til at nørde med mine kreative sysler! Ikke nok med, at jeg rent faktisk får det gjort færdig, så er det også dejligt afslappende at sidde med en skitseblok og en blyant eller 12. Så jeg har tilbragt en del tid i solen, mens jeg lyttede til min yndlingspodcast Lore, som handler om vandrehistorier (nogle sande, siger de), og tegnede. Det kom der blandt andet denne tegning ud af. Den er dog slet ikke færdig, men det bliver den forhåbentlig næste gang, jeg får tid i solen.

tegning sommerferie carina illustration (Foto: MY DAILY SPAC
Sådan så en af mine tegninger ud. (Foto: MY DAILY SPACE)

Arbejde + bog = ferie

Jeg er så heldig at arbejde med bøger, og det er helt utænkeligt for mig, at holde ferie uden at læse en god bog. På en uges ferie kværner jeg gerne 4 bøger, hvis jeg kan slippe afsted med det. Og det kunne jeg! Jeg har brugt de fleste af mine vågne ferietimer med snuden i en bog, bl.a. i mine forældres have, på et tæppe i min gård, på bolværket i Nyhavn, på et par cafeer i København, og på en bænk på Nørrebrogade.

bog carina sommerferie bonjour tristesse (Foto: MY DAILY SPACE)
Kan klart anbefale Bonjour Tristesse. (Foto: MY DAILY SPACE)

Turist i egen by

Men jeg huskede da også at kigge op. For København er en vidunderlig by, og især om sommeren. Så jeg har også slentret byen rundt, og nydt det fantastiske sommervejr. I disse tider, hvor mange københavnere er taget ud af byen, er det sjovt at befinde sig i indre by forholdsvis tidligt, for man er stort set alene med alle turisterne, og så får byen lidt Berlin-vibe over sig, som er ret speciel. Jeg har mest opholdt mig i Pisserende og de gamle sidegader til Strøget, hvor jeg har shoppet skønne vintage-kjoler, spist en dejlig frokost, og selvfølgelig nydt kolde øl i sommervarmen.

vintage, købrnhavnercafeen, københavn, indre by, a touch of vintage, sunglasses, øl, beer, carlsberg
Nyder en iskold øl , og poserer i diva-positur på Københavnercafeen i Badstuestræde i indre København (Foto: Mikkel Høy Hansen)

Mai Britt

Som de sidste par år, har jeg tilbragt hele sommeren i Danmark. Og det har jeg gjort med både en frivillig og ufrivillig følelse. Frivilligt fordi jeg som studerende har mulighed for at arbejde en masse i min lange sommerferie og få sparet sammen til rejser, oplevelser og hvad jeg ellers drømmer om. Ufrivilligt fordi jeg samtidig også misunder alle dem, der smutter sydpå og bader i krystalblåt hav, slentrer ned af hvide strande og spiser lækkert mad i smukke byer. Men alt dette vil jeg meget hellere glæde mig til over sommeren, og så opleve det når det danske vejr, viser sig fra sin mindre flatterende side. 

Festivalsoplevelser med det hele

Den danske sommer er nu noget helt særligt, så når vejret som i år, er så dejligt, kunne jeg ikke drømme om at smutte. Heller ikke, selvom lysten eller misundelsen over andres udenlandsferie til tider kommer snigende. Jeg hellere bruge sommerens ferie på at nyde alt det vores dejlige land tilbyder. En af de ting er sommerens mange festivaller og udendørskoncerter. I sig selv svarer disse mange festivaloplevelser, både tids- og pengemæssigt, til en sommerferie. Så for mig handler det om prioriteringer, hvor jeg sparer udenlandsrejsen væk for nu og nyder alt hvad de forskellige festivaler og udendørsarrangementer, har at tilbyde. Jeg synes koncerter bliver magiske, når de opleves under åben himmel, i dejligt sommervejr, med en drink i hånden og med mennesker jeg holder af. Stemningen blandt alle festivalgæsterne er noget helt specielt og luften fyldes med fest og kærlighed. Det er det, jeg lever højt på over sommeren. 

Min veninde og jeg klar med kolde drinks til endnu en koncert på Orange scene på årets Roskilde Festival. (Foto: MY DAILY SPACE)

Lige så godt som en spansk strand

Selvom mine festivalsoplevelser udgør min ferie, er det ikke en ferie, som man normalt vil betegne den. Jeg slapper da helt sikkert af og hygger mig hvert et øjeblik, men de mange aktiviteter og lange nætter til koncerter og andre festligheder gør at batterierne bliver flade

De lades ikke helt så godt op, som hvis jeg nu bare lå og dangderede den på en solvogn på en spansk strand. Derfor trækker jeg tit stikket efter arbejde, på fridage eller i weekender og laver ingenting. 

Jeg har et helt særligt spot ved Ofelia plads i København, der ligger tæt på hvor jeg bor. Her lufter det altid dejligt på varme dage. Selvom der tit er fyldt med glade badegæster, er det alligevel altid muligt at finde et sted lidt for mig selv. Så her ligger jeg på et tæppe, lytter til podcast, læser en bog, kigger ud over vandet mod det smukke operahus og blunder måske en stund. Ofte ringer mine venner og veninder for at høre, om de kan finde mig der, og så joiner de. Det er ikke just afslapning som på en spansk strand. Men at være hjemme i det danske sommervejr med mulighed for at kunne ses og nyde sommeren, med alle dem jeg holder af, det er også ferie for mig. 

vin, havn, ofelia plads, sommer
Som billedet siger – vinpause! Jeg elsker Ofelia plads hvor jeg ofte nyder en iskaffe, vin eller andet lækkert sammen med venner og veninder og nyder den fine udsigt til havenebådene der sejler forbi og selvfølgelig vores smukke operahus. (Foto: MY DAILY SPACE)

Ellen

Jeg elsker sommeferie, og min unge hjerne forbinder sommerferie med familie rejse. Sandheden er jo dog, desværre, at jeg er blevet for gammel til, at tage 3 uger til Spanien med familien. For med alder kommer ansvar, og jeg ved ikke hvem, der skulle betale de 3 ugers løn … Sørens … Så sommerferien for mig er nu på arbejde, og på de skønne, danske strande og havne.

Men det er faktisk også helt okay! For alle i min omgangskreds har også en husleje, som skal betales, så vi er alle hjemme i herlige, solrige Danmark! Og den gode nyhed er, at jeg i stedet for at holde sommerferie i skoleferien, har booket billetter til Barcelona på min 20 års fødselsdag i September, så det kan jeg se frem til.

For at sige det som det er, så har jeg en svaghed for København i sommermånederne. Kolde bajere, glade hoveder og Københavns små vidunderlige spots. Jeg nyder det simpelthen.

Min yndlingsfestival i København

Min absolutte yndlingsfestival i København, er Jazz Festivallen. Den foregår over den 5-14 Juli rundt omkring i byen. Jeg elsker i forvejen Jazz, og har mit stamsted på Kompagnistræde 11, La Fontaine.

Eftersom at jeg arbejder i restaurationsbranchen til hverdag, holder jeg weekend lidt anderledes end alle andre. Min fredag er søndag, og min lørdag er mandag. Så hver søndag (næsten) tager jeg på La Fontaine med nogle venner eller kollegaer, hører live jazz med jam session fra 21-02. Og her i sommeren afholdes Jazz festivallen, blandt andet, på La Fontaine. Og dette slår både Roskilde Festivallen og 3 uger i Spanien i min optik. Jeg ELSKER det. Jeg brugte en hel dag med Jazz. Først var jeg på Højbro Plads, så i Kongens Have, og sluttede af på La Fontaine. Hver sommer køber jeg et engangskamera, og tager billeder med, så jeg kan gemme minderne.

Sommer, jazz, festival, ferie, sol, sommer, sommerferie, kongenshave, fritid
Jazz Festival i Kongenshave, lige inden La Fontaines jam session starter, taget med engangskamera. (Foto: Sertac Dirik)

Den ægte form for afslapning

Ellers har jeg bare slappet af, når jeg ikke har arbejdet. Og den ægte form for afslapning. Musik i ørene, siddet på en bænk, og lavet absolut ingen ting. Efter mit hovede, slapper man først rigtigt af, når man keder sig en smule. Og det har jeg opået et par gange her i min “sommerferie”.

Jeg elsker at cykle rundt i København, selv når jeg ikke skal nogle steder hen. Og jeg nyder at stå op, og ikke have én eneste ting planlagt. Så kan man altså tage det som det kommer, hvis en veninde ringer, og det er hvad jeg nyder ved fridage i sommeren.  Tulle rundt i sin egen verden, og kede sig en anelse, og lade tankerne løbe afsted med en.

Morgen, lagkagehuset, christianshavn kanal, sol, morgen, sommer, både, morgenmad, morgenkaffe, kedsomhed, tankeræs, morgen
Morgenmad i morgensol ved Christianshavn Kanal. Det er hvad jeg kalder sommerferie.  (Foto: MY DAILY SPACE)

Tina

Sommerferie er for mig lig med Danmark. Ikke at jeg aldrig har været i udlandet i min sommerferie. DET har jeg, og der er heller ikke meget der efter min mening slår en sommerdag i Italien. Det land har jeg noget med. Men skulle jeg vælge, er det nok det tidspunkt på året, hvor jeg allerhelst vil være herhjemme og netop ikke har udlængsel eller bliver misundelig, når andre i et væk poster feriefotos i uendelig strøm fra hele verden.

Danmark er smukkest og mest fantastisk om sommeren. Sikke et land – sikke nogle steder. Gud, hvor er vi priviligeret. Også på en regnvejrsdag, der skal bare ikke være FOR mange af dem.

Men hvad har jeg lavet denne sommer? Arbejdet. Ja, det lyder lidt stræberagtigt – men der er meget at se til med et site som MY DAILY SPACE. Men jeg elsker det faktisk. Men jeg har også holdt lidt ferie. Ikke sådan sammenhængende tre i streg – mere taget et par dage hist og her. En af de ting jeg her god til er hurtigt at komme ned og ud af hamsterhjulets trummerum og stres og jag.

Kigge på de store og små detaljer

Det danske landskab er altså så smukt. Tænk at så lille et land har så meget at byde på. Sådan en sommerdag at cykle en tur – køre en gå – gå en tur. Dufte til de fuldfede kornmarker, se på disen indover vandt, plukke en vejkantsbuket – købe kartofler af bondemanden, drikke morgenkaffen på skøre tidspunkter. Være totalt frisk klokken 1 om natten men også vågne tidligt og sætte sig og arbejde (altså bare lidt) eller måske se binge watche noget.

Jeg har noget med de små detaljer. Jeg plejer at sige, at jeg ser verden igennem billeder og farver, og netop om sommeren materialiserer dette sig endnu mere og går op i en højere enhed. Det kan jeg leve længe på. Og jeg kan være helt høj på at have spist mine egne brombær med fløde på længe. Jeg kan blive ved med at se (og nærmest smage) det for mig. Kan man føle sig umådelig “rig” ved de små ting – ja det kan man godt. Og det er en den bedste følelse, der findes.

mark korn danmark himmel landskab (Foto: MY DAILY SPACE)
Du danske sommer og landskab, du er altså smuk. (Foto: MY DAILY SPACE)

Tænke ingenting

Sommeren har været fin – det kan vi ikke klage over. Ikke så voldsom hot som sidste år, men det var også i overkanten, og vores lille land er slet ikke indrettet til fire måneder non stop med så varmt et klima. Så jeg er tilfreds med denne sommer. Men NÅR jeg holder fri, så elsker jeg at stoppe med at tænke – planlægge – se fremad. INGENTING er det fedeste. Lægge sig i solen – skyggen – sengen – hvor det nu kan være og bare slappe af.

Det er som om det indre puslespil på en eller anden måde mirakuløst finder sine sammenhængende brikker, og alt bliver nemmere og lysere – nøjagtig som når man vågner op en morgen, efter en aften og nat, hvor man bare har syntes ALT (som i alt) går en imod, og pludselig har overskuddet til at se, at det måske ikke var helt så slemt. Så ja, jeg har lavet ingenting og nydt det. Lidt mere af det udenfor sommerferien også – tak.

tina appelt sove rayban sommer (Foto: MY DAILY SPACE)
Ja, det er mig. Og er du klar over, hvor svært det er at tage et foto selv, hvor man skal lukke øjnene – se Zen-agtig ud og ikke få fotograferet næsen nedefra? Siger det bare – kønt blev det ikke. (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også:

 

Lav din egen lemonade

citroner

 

· Mere fra samme kategori ·