Læs også:

Close
canape hyben snack (Foto: Hans Christian Arnklit)

Snacks med hyben: Hyben-spreads og topping

Mad  | 

Hyben er super sunde, og de smager faktisk også rigtig godt. Prøv at lave disse hyben-spreads og topping selv

Ditte Christina Lustrup har udgivet en fin bog om hyben, både hvor du bliver klogere på vitaminbomben men også får inspiration til at lave mad med både bærerne og blomsterne. Vi har været så heldige at få fingrene i opskriften på hyben-spreads og topping, som er et godt alternativ til soltørrede tomater og pesto. God til snack og når man lige skal servere lidt tapaslignende mad.

 

ditte christina lustrup canape hyben snack (Foto: Hans Christian Arnklit)
Ditte Christina Lustrup har forfattet en fin bog om hyben. (Foto: Hans Christian Arnklit)

Hyben-spreads og topping til brød og canapeer

Disse tre opskrifter smager skønt på brød. Hybenguf ligner makrelguf – bare uden fisk og er særlig lækkert, hvis det toppes med vegansk mayonnaise.

canape hyben snack (Foto: Hans Christian Arnklit)
Lækre snacks til tapasbordet. (Foto: Hans Christian Arnklit)

 

1. Hybenguf med peberfrugt og tomat

Ingredienser

50 gram cashewnødder
50 gram solsikkekerner
90 gram rød peberfrugt
60 gram hyben, udkernede
10 gram gærflager
5 gram løg
1 spiseske æblecidereddike
1⁄2 teske salt
80 gram tomatpuré
1 teske æblecidereddike
2 teske ahornsirup
peber

Sådan gør du

Blend cashewnødder og solsikkekerner i en blender til et groft pulver og kom det i en skål.

Blend de øvrige ingredienser godt sammen.

Tilsæt nøddepulveret og blend, til du har en cremet hyben-spread.

Opbevares på køl. Holdbarheden er 3-4 dage.

2. Hyben-cashewcreme

Ingredienser

100 gram cashewnødder, lagt i blød over natten
2 spiseske citronsaft
1 teske æblecidereddike
30 gram hyben, udkernede
1/2 teske salt
1 teske tamari eller soyasauce
Peber

Sådan gør du

Blend cashewnødder med citronsagt med en stavblender indtil nødderne har fået en en cremet blød konsistens.

Tilsæt de øvrige ingredienser og blend igen til en ensartet konsistens. Smag til med salt og peber.

Opbevares på køl. Holdbarheden er 3-4 dage.

3. Avocado med oliemarinerede hyben

Opskriften er til 2 personer

Ingredienser

1 avocado
2 skiver rugbrød
vegansk mayonnaise
8 oliemarinerede hyben
Salt

Sådan gør du

Start med at sprede hyben ud på en bageplade og bag dem i ovnen ved 100 grader i 1-1 3/4 time. Bagetiden afhænger af størrelsen af hyben, og hvor tørre du ønsker dem. Opbevar de tørrede hyben i en lufttæt beholder. De semitørrede holder sig bedst på køl, men helt tørre hyben kan holde sig ved stuetemperatur.

Kom de semitørrede (helst) hyben i et glas med låg og dæk dem med god koldpresset olivenolie. Kan opbevares på køl og holder cirka en måned.

Skær avocado i skiver og læg på brødet

Top med vegansk mayonnaise og de marinerede hyben og salt.

 

 

 

Sådan ser bogen ud:

 

hyben, vitamin, antioxidant, bog, bogudgivelse, opskrifter,

Køb bogen her: Muusmann Forlag

 

Læs også:

Fem på stribe – godt læsestof

fem på stribe bøger bog læsestof

· Mere fra samme kategori ·