Læs også:

Close
politi, police, policemen, betjente

NEWS: Mindst ni personer dræbt i nyt masseskyderi

Nyheder  | 

Mindst ni personer dræbt i nyt masseskyderi · Katy Perry dømt for plagiat · Indlandsisen smelter hurtigere end forventet · August er flyttedag · Dagens billede: Heidi Klum atter gift

Vi har udvalgt dagens nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Mindst ni personer dræbt i nyt masseskyderi

Under et døgn efter skyderiet i Texas, blev ni personer dræbt ved et skyderi i den amerikanske delstat Ohio, Dayton, klokken 01.00 lokal tid søndag morgen. Politiet skrev kort efter klokken 09:00 dansk tid på Twitter, at de var på stedet for at efterforske et igangværende skyderi. Derudover bekræfter de, at gerningsmanden; Connor Betts fra byen Bellbrook er død. Det samlede dødstal er dermed ti indtil videre. Ifølge de lokale myndigheder var Connors søster og kæreste også blandt de dræbte.

27 personer er kommet på hospitalet, men det er stadig uklart, hvilken tilstand ofrene befinder sig i. Masseskyderiet i Dayton er nummer 22 af sin slags i USA i år.

Meldingerne om skyderiet i Dayton, Ohio, kommer som sagt mindre end et døgn efter, at 20 personer blev dræbt i et skyderi. Dette skete lørdag i en Walmart forretning ved et butikscenter i byen El Paso i den amerikanske delstat Texas. Skyderiet

Her har politiet identificeret og anholdt den formodede gerningsmand. Der er tale om en 21-årig mand fra byen Allen nær Dallas, der ligger knap 1.100 kilometer øst for El Paso. Anholdelsen af den mistænkte forløb uden problemer, og politiet løsnede ikke skud. Motivet til skyderiet kendes stadig ikke, men ifølge CNN’s oplysninger er politiet i Texas i gang med at undersøge et “haddokument”, der blev offentliggjort på nettet forud for skyderiet. Dette kan pege i retningen af et motiv. Blandt de dræbte er desuden seks personer af mexicansk oprindelse, og skyderiet menes at være motiveret af et stort had til etniske minoriteter i USA. Det skriver Politiken.

politi, police, policemen, betjente

Ni personer dræbt i nyt masseskyederi i Dayton, Ohio, mindre end et døgn efter, at 20 personer blev dræbt i et skyderi i en Walmart forretning i Texas. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Tre dræbt og flere sårede efter skud ved madfestival i Californien

Katy Perry dømt for plagiat

Den amerikanske popstjerne Katy Perry er ved en domstol i Los Angeles blevet dømt for plagiat. Der er tale om sangerindens hit ‘Dark Horse’ fra 2013. Ifølge den kristne rapmusiker Flame minder sangen en kende for meget om hans sang ‘Joyful Noise’, der er produceret fire år tidligere. Flame, der har det borgerlige navn Marcus Gray, sagsøgte Perry allerede for fem år siden, men det er altså først nu, at der er kommet en foreløbig afgørelse i sagen.

Med dommen følger nu en ny omgang retlige slagsmål, der skal afgøre størrelsen af en eventuel finansiel erstatning for brud på kunstneriske rettigheder. Gray har i sit søgsmål beskrevet, hvordan det grundlæggende beat og det instrumentelle underlæg i ‘Dark Horse’ er en næsten tro kopi af ‘Joyful Noise’.

‘Dark Horse’ var den tredje single på Perrys album ‘Prism’ og lå i ugevis øverst på hitlisterne i USA. Sangen blev desuden nomineret til en Grammy. Katy Perry, der sammen med sangens producer og øvrige sangskrivere har vidnet i sagen, har forklaret, at hun aldrig har hørt Flames nummer, skriver TV2.

Læs også: NEWS: Nonne dør i retten under sag mod sangerinden Katy Perry

Indlandsisen smelter hurtigere end forventet

Torsdag blev der sat varmerekord, der desværre allerede blev overgået med to grader fredag. Ifølge DMI blev der torsdag målte 2,7 grader i 3.202 meters højde. Denne rekord overgik dermed de 2,2 grader, der blev målt i både 2012 og 2017 med en halv grad. Fredag blev rekorden slået eftertrykkeligt, da man om eftermiddagen målte 4,7 graders varme. Det er samme luftmasse, som også hele Nordvesteuropa har oplevet, der dermed blæste til Grønland.

Dermed smelter også uhyggelige mængder is om dagen – i disse dage mellem 10 og 11 milliarder tons is om dagen, hvilket er mere end det dobbelte, som de fire milliarder tons om dagen. Det skriver DMI og TV2.

Ilulissat Icefjord, Grønland. (Foto: Unsplash)
Der er smukt i Grønland (her Ilulissat Icefjord), men indlandsisen smelter. (Foto: Unsplash)

August er flyttedag

1. august er årets travleste flyttedag ifølge Danmarks Statistik. Desuden er hele august den måned på året, hvor flest flytter. Hele 94.000 borgere flyttede i august 2018, hvoraf de 36.500 flytninger lå på den første dag i måneden.
Det store “rush” skyldes især studiestart på uddannelsesinstitutionerne blandt de de unge. I 2018 stod de 20-29 årige for 37 % af samtlige flytninger. Det fortæller Danmarks Statistik.
Flyt flytning flyttekasse hun (Foto: Unsplash)
Også kæledyrene har flyttedag. (Foto: Unsplash)

Læs også: Klar til at flytte hjemmefra? Mød tre piger der er flyttet

Dagens foto: Lørdag blev Heidi Klum og Tom Kaulitz gift på Capri

· Mere fra samme kategori ·