Læs også:

Close
sortedam, søerne, københavn, copenhagen

NEWS: Kinesisk turist fundet i Sortedam Sø i København er død

Nyheder  | 

Kinesisk turist fundet i Sortedam Sø i København er død · Mette Frederiksen sagde på vegne af Danmark undskyld til Godhavnsdrengene · Influencere tjener op til 50.000 kroner på ét Instagram post · Dansk transkønnet skuespiller scorer rolle i Netflix-serie · Dagens billede: Protester får Hong Kongs lufthavn til at stå stille

Vi har udvalgt dagens væsentligste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Kinesisk turist fundet i Sortedam Sø i København er død

Det var en kinesisk mand, som tirsdag eftermiddag blev hevet op af Sortedam Sø i København. Han er senere afgået ved døden. Det fortæller vagtchef ved Københavns Politi Carsten Reenberg kort før klokken 21.

– Det er en turist fra Kina. Vi har ikke den pågældende 100 procent identificeret, men det er en mand omkring 70 år gammel, siger vagtchefen.

Klokken 13.41 fik politiet en anmeldelse om, at en person lå i søen, og både politi og ambulancer var kort efter ved stedet. Her blev den livløse mand trukket i land. Redningsfolk forsøgte at genoplive manden, og han blev kørt på hospitalet. Hans liv stod dog ikke til at redde.

Da der er tale om en turist fra Kina, er den kinesiske ambassade blevet orienteret om dødsfaldet, fortæller vagtchefen. Politiet ved endnu ikke, hvordan manden endte i vandet.

– Det undersøger vi. Nu bliver der et retslægeligt ligsyn. Vi hælder mod, at det er en tragisk ulykke af en art, som er sket, siger vagtchef Carsten Reenberg.

Ved et ligsyn bliver liget undersøgt, og oplysningerne derfra sammenholdes med politiets oplysninger. Formålet er at fastlægge, hvad den pågældende døde af, om der er tale om en naturlig død, en ulykke, selvmord eller en forbrydelse, skriver Berlingske.

sortedam, søerne, københavn, copenhagen
En kinesisk mand der tirsdag blev fundet i Sortedams Søen i København er afgået ved døden. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Teenager får 300 millioner efter ulykke

Mette Frederiksen sagde på vegne af Danmark undskyld til Godhavnsdrengene

Statsminister Mette Frederiksen har under et arrangement i embedsboligen Marienborg givet en officiel undskyldning til de danskere, der som drenge blev udsat for tæsk, psykisk vold og seksuelle overgreb på børnehjemmet Godhavn og andre børnehjem i perioden 1946 til 1976. Det sker, efter at mændene, samlet i Landsforeningen Godhavnsdrengene, i mere end et årti har kæmpet for at få skiftende regeringer til at give en officiel undskyldning for, at drenge blev mishandlet, uden at myndighederne greb ind og bremsede det.

– Alle jer som var anbragt på børnehjem i efterkrigstiden og der så grusomt blev svigtet af det samfund, som skulle passe på jer. Der kommer en dag. I dag er jeres dag, sagde statsministeren, der bredte sin hilsen ud til dem, som ikke kunne magte at dukke op, eller som er gået bort.

– Jeg vil indfri mit løfte, og i dag vil Danmark give en undskyldning for det, som skete, da I var børn. I vor tid er der begået alvorlige svigt og overgreb på børn, som var i samfundets varetægt. Det skete i en tid, hvor den danske stat var ansvarlig for at føre tilsyn. Børn blev fjernet fra deres mor og far. I stedet for omsorg blev I udsat for overgreb, sagde Mette Frederiksen.

Allerede inden sommerferien annoncerede Statsministeriet i en pressemeddelelse, at en undskyldning var på vej til tidligere beboere på Godhavn og andre børnehjem, skriver Politiken.

Læs også: NEWS: I dag begynder retssagen mod forældrepars systematiske misbrug af deres fire børn

Influencere tjener op til 50.000 kroner på ét Instagram post

Har man rigtigt mange følgere på sin Instagram profil, kan man tjene op til 50.000 kroner på bare én post, fortæller digital reklamechef.

– Dem med over 100.000 følgere, de kan godt tage op mod 50.000 kroner for et blogindlæg, en post på Instagram eller på Youtube, fortæller Mads Keilberg Johansen, der er digital chef hos virksomheden Holm Kommunikation.

Bureauet rådgiver virksomheder, i blandt andet hvordan de kan gøre brug af såkaldte influencere for sælge flere produkter. Og det er ikke småting, man som levende reklamesøjler kan tjene, hvis man har rigtig mange følgere på sociale medier, fortæller han. Alt fra rejser, biler, skønhedsprodukter og tøj er på listen over betalingsmidler, forklarer reklamemanden.

– Det kan være en tur til Los Angeles eller helt om på den anden side af jorden til Shenzhen i Kina.

– Influencermarketing er også rigtig stort i mode- og skønhedsbranchen. Så det kan godt være produkter, som egentlig ikke har så stor en værdi. Men det kan være attraktivt for personen at blive associeret med de her forskellige brands, siger han.

Men hvis man får penge eller produkter for at promovere et firma på sociale medier, så skal man markere det tydeligt som reklame. Det er der en stribe populære profiler, der ikke har fået gjort, og fire af dem er nu politianmeldt af Forbrugerombudsmanden.

Forbrugerombudsmanden har i alt undersøgt 37 influencere. Ud over de fire anmeldte har 10 andre fået et rap over fingrene med en indskærpelse fra Forbrugerombudsmanden, og otte andre er blevet orienteret om lovgivningen. I 15 tilfælde har forbrugermyndigheden ikke fundet noget forkert i de opslag, som er blevet gennemgået i undersøgelsen. Og det er derfor også vigtigt at have med, at mange godt kan finde ud af reglerne, mener Mads Keilberg Johansen. Det skriver DR.

Instagram, app, feed, sociale medier, iphone, smartphone, mobil, telefon
Har man over 100.000 følgere på Instagram kan man godt op mod 50.000 kroner for ét enkelt blogindlæg. (Foto: Kerde / Pexels)

Læs også: En snak med influenceren Amalie Wessel om diskrimination

Dansk transkønnet skuespiller scorer rolle i Netflix-serie

24-årige May Simón Lifschitz, har læst kunsthistorie, er model og skuespiller og kan nu føje ‘Netflix’ til sit cv. Hun har gjort det, mange etablerede skuespillere drømmer om – nemlig at lande en rolle i en international produktion. Det sker med en birolle i den kommende fantasyserie ‘Warrior Nun’, der får premiere på streamingstjenesten til næste år.

Og ja, så er May Simón Lifschitz forresten også transkønnet. Men det definerer ikke hendes karakter ‘Chanel’ i den nye serie.

– Den rolle, jeg spiller, er en person, der hjælper hovedrollen til at finde sin vej. Min karakter er transkønnet, men det bliver ikke rigtigt italesat, og vi dykker ikke ned i hendes historie, forklarer May Simón Lifschitz om karakteren.

Og det var en af grundene til, at hun rigtig gerne ville have rollen, da hun blev præsenteret for den af sin britiske agent. Det har aldrig været en specifik drøm for May Simón Lifschitz at blive skuespiller. Faktisk kom det dumpende ned i livet, da hun som 19-årig stod og solgte makeup i Magasin. Ind kom caster Anja Philip, som ville købe en læbestift. Men hun endte med at få en skuespiller, som May Simón Lifschitz fortæller om den dag, hun blev spottet til sin første rolle nogensinde i kortfilmen ‘Sorte Måne’.

Siden har hun medvirket i DR3-serien ‘Yes No Maybe’ samt filmene ‘Vildheks’ og ‘Christian IV – Den sidste rejse’, og faktisk stod hun midt i prøverne til Østerbro Teaters performance-forestilling ‘Cadavre Exquis’, da Netflix ringede, skriver DR.

Læs også: Maria skiftede køn: Jeg ser ikke mig selv som transkønnet – jeg er 100 procent kvinde

Dagens billede: Protester får Hong Kongs lufthavn til at stå stille

· Mere fra samme kategori ·