Læs også:

Close
Airbnb-lejlighed København sommerferie rejse (Foto: Airbnb)

NEWS: Danskerne vilde med Airbnb

Nyheder  | 

Danskerne vilde med Airbnb · Et angreb på Danmark · Mastercard på opkøb · Ms. Lauryn Hill gæster Tivoli · Dagens billede: Helmstedt modeshow

Danskerne vilde med Airbnb

Denne sommer har danskerne fået cementeret et nyt rejsemønster, idet de sætter rekord for rejser med Airbnb. Flere end nogensinde har booket deres sommerferie med Airbnb denne sommer, og førstegangsbrugere af platformen står for hele 40 procent af bookingerne. I alt er det 430.000 danskere, der har booket rejser via Airbnb, og ganske bemærkelsesværdigt er væksten primært drevet af førstegangsbrugere.

De danske rejsende med Airbnb kommer fra flere end 300 forskellige danske byer, hvorfor der altså langt fra er tale om et storbyfænomen. De fem mest populære danske byer blandt danske Airbnb-gæster i sommeren 2019 er:

  • København, Aarhus, Odense, Rønne og Svendborg

De fem mest populære lande blandt danske Airbnb-gæster i sommeren 2019:

  • Danmark, Italien, Frankrig, Spanien og Sverige

De fem mest populære udenlandske byer blandt danske Airbnb-gæster i sommeren 2019:

  • Budapest, Ungarn, Berlin, Tyskland, Prag, Tjekkiet, Paris, Frankrig og Rom, Italien

Hadi Moussa, general manager for Nordeuropa hos Airbnb, henviser til, at opgørelsen over danskernes sommerrejser afslører, at danskernes foretrukne rejseland er Danmark. En god nyhed for både dansk turisme og for miljøet, idet indenlandske rejser alt andet lige efterlader det mindst mulige klimaaftryk. Derudover har der fra politisk hold i årevis eksisteret et ønske om at øge den indenlandske turisme.

Airbnb-lejlighed København sommerferie rejse (Foto: Airbnb)
Har du også brugt Airbnb denne sommer? Så er du ikke ene om det. (Foto: Airbnb)

Læs også: Over en million har fejret bryllup med Airbnb

Et angreb på Danmark

Tirsdag aften omkring klokken 22.15 skete der en yderst kraftig eksplosion, der smadrede Skattestyrelsens facade i Nordhavn, København, der derved fik massive skader. En person fik desuden mindre skader af fragmenter. Politiet er stadig igang med at opklare, hvad der skete, og hvad der udløste eksplosionen. Politiet har på Twitter udtalt “at der er tale om en bevidst handling”. Dermed er der stadig intet konkret om, hvorvidt der var tale om terror, men statsminister Mette Frederiksen gik ud onsdag på pressemøde og sagde, “det er et angreb på vores tryghed” og at “det er et held og et under, at ingen er kommet til alvorligt skade”. Hun sagde også, at det var en alvorlig forbrydelse og eksplosion, der har været. Hun tilføjede desuden, at de ansatte hos Skat er tilbudt krisehjælp.

Politiet indkaldte onsdag eftermiddag til kort pressemøde, hvor de forklarede, at teknikerne var færdige på stedet. Det var sparsomt med nye oplysninger de kom med, men de forklarede, at nu skal afhøringer og efterforskning ske. De forklarede også, at af hensyntagen til efterforskningen kan de hverken kommentere eller forklare mere på nuværende tidspunkt. De afsluttede dog med at sige, at de var fortrøstningsfulde.

Djøf, kom også ud onsdag med en pressemeddelelse, hvori de sagde, at det var et alvorligt angreb på en offentlig arbejdsplads, og at man som offentligt ansat skal kunne færdes trygt på sin arbejdsplads og passe sit arbejde uden at frygte for liv og helbred. Skatteministeriets område er den største arbejdsplads blandt Djøfs medlemmer.

– Det er dybt alvorligt, at politiet nu bekræfter, at der er sket et angreb på Skattestyrelsen, og at det er sket med vilje. Og jeg er helt enig med politiet i, at det hverken kan eller vil vi acceptere. Det er meget alvorligt, når en offentlig arbejdsplads udsættes for den slags handlinger. Jeg priser mig lykkelig over, at ingen er omkommet, og at der ikke er flere tilskadekomne, udtaler Hanne Fugl Eskjær, formand for Offentlige Chefer i Djøf.

– Det er endnu for tidligt at spekulere i baggrunden for angrebet, men vi har fuld tiltro til, at politiet gør deres arbejde, og finder frem til den eller de skyldige og hvilke motiver, der ligger bag, slutter DJØF. Torsdag forventes medarbejderne atter at kunne være tilbage på deres arbejde i Skattestyrelsen.

Mastercard på opkøb

Mastercard har netop indgået en aftale med danske Nets konto-til-konto baserede service om at købe denne for cirka 21,3 milliarder kroner. Dette kommer til at styrke Mastercards i forvejen solide position. Mastercard er en stærk spiller internationalt, hvorfor det forventes, at Net’s platform dermed skal bruges til at sikre Mastercard et internationalt vækstpotentiale.

Salget er i tråd med Nets europæiske strategi om at fokusere på sine stærke og skalerbare forretningsområder inden for forretningsservices (Merchant Services) og processing (Financial & Network Services). Aftalen skal nu godkendes af de relevante myndigheder, før handlen kan betragtes som endelig. Det skriver Ritzau i en pressemeddelelse.

kreditkort kort dankort mastercard (Foto: MY DAILY SPACE
Mastercard har været på opkøb. (Foto: MY DAILY SPACE

Læs også: Læg dine kabaler online

Ms. Lauryn Hill gæster Tivoli

I morgen fredag gæster verdensstjernen Ms. Lauryn Hill Plænen i Tivoli. R&B-stjernen Ms. Lauryn Hill vil uden tvivl give et veloplagt Fredagsrock-publikum en uforglemmelig sommer- og musikoplevelse. Der er dømt 90’er-nostalgi af en anden verden, når det danske danske publikum skal genhøre sangene fra det legendariske album ”The Miseducation of Lauryn Hill”, der udkom for hele 20 år siden, og som hun iøvrigt vandt fem Grammy-priser for. Det er i anledning af 20-års jubilæet, hun gæster Danmark og Tivoli.

Ms Lauryn Hill musik tivoli fredagsrock (Foto: Tivoli PR)
En verdensstjerne optræder i morgen i Tivoli. (Foto: Tivoli PR)

Læs også: Bogen om den smukke have i Tivoli

Dagens foto: Helmstedt afholdt et spektakulært modeshow onsdag

Helmstedt cphfw modeuge mode fashion modeshow (Foto: Cphfw)
(Foto: Cphfw)

· Mere fra samme kategori ·